Belépés
Le a kalappal Magyarország előtt! - Das Tagebuch.at
Egy újságcikk. Szerintem tökéletes. A facéra németül tettem föl, ide magyarul teszem. Bocs a fordítás esetlenségért.
A magyar után az eredeti német is olvasható.

Andreas Unterberger

Le a kalappal Európa két bátor országa előtt!
2020. november 18.

Ritkán éreztem akkora tiszteletet egy ország iránt, mint manapság Magyarország iránt. Bátran é...
2020-11-21 17:23:04
Die Welt - Varga Judit: a homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek az uniós jogba ütköznek
... normákra és definíciókra van szükség - tette hozzá.
Az uniós koronavírus-segélyre vonatkozó megállapodásnak azon pontjáról szólva, amely hangsúlyozza az uniós szerződés alapvető demokratikus értékekkel foglalkozó 2. cikkét, azt mondta: azt úgy értelmezik, hogy bármilyen új "költségvetési kondicionalitást" is hoznak létre, annak meg kell felelnie a szerződés 2. cikkében foglal...
2020-08-14 19:03:39
Fehérorosz elnökválasztás - Von der Leyen: szankciókra van szükség a demokratikus értékek és az emberi jogok me
...
Von der Leyen Twitter-üzenetben reményét fejezte ki, hogy az Európai Unió tagországainak péntek délután, videókonferencia keretében tanácskozó külügyminiszterei vitájuk során kinyilvánítják a fehérorosz nép alapvető szabadságokhoz és demokráciához fűződő jogainak uniós támogatását.
Rendkívüli ülést tartanak pénteken az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei a hétv...
2020-08-14 12:02:26
Fehérorosz elnökválasztás - Lengyelország és a balti országok államfői a hatósági erőszak beszüntetését sürgeti
... dokumentumban a négy állam nevében nyilatkozó elnök hangsúlyozza: "közeli szomszédokként", a NATO és az Európai Unió (EU) tagállamaiként azt szeretnék, hogy Fehéroroszország "stabil, demokratikus, független és jólétben élő" ország legyen.
A hárompontos felhívás egyebek között a belpolitikai feszültségek csökkentését és az állampolgárokkal szemben alkalmazott erőszak azonnali ...
2020-08-13 18:13:04
A szociáldemokratákat kérte fel kormányalakításra az észak-macedón államfő
... támogatását, a sorrendben második legtöbb szavazattal rendelkező párt kísérelheti meg a kormányalakítást. Ez a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE), amelynek elnöke, Hrisztijan Mickoszki közölte: bizonyos abban, hogy néhány éves kihagyás után ismét a jobboldal alakíthat kormányt.
Abban az esetben, ha egyik fe...
2020-08-13 12:51:51
Fehérorosz elnökválasztás - EU-főképviselő: a választások nem voltak sem szabadok, sem tisztességesek
... kezdeményezzen valódi és átfogó párbeszédet a társadalom szélesebb rétegeivel a további erőszak elkerülése érdekében" - fogalmazott a főképviselő.
Az EU továbbra is támogatja a demokratikus, független, önálló, virágzó és stabil Fehéroroszországot - tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.
A minszki választási bizottság előzetes eredményei szerint a vasárnapi elnökválasz...
2020-08-12 07:25:30
Megalakult az új észak-macedón parlament
... kormányzó baloldali Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek (SDSM), 44 pedig a legnagyobb ellenzéki pártnak, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE). Az albán nemzeti közösség legnagyobb pártja, a Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) a 15 képviselői hellyel rendelkezik, míg a szintén kisebbségi Albánok Szöve...
2020-08-04 15:11:53
Uniós vezetők: a legfőbb prioritás a mindenki számára kedvező egyezség a költségvetésről
... történő csökkentésével, illetve a jogállamiság-mechanizmus megerősítésével kapcsolatban. Az unió jogalkotó testülete szerin...
2020-07-29 19:13:22
Koronavírus - Az EU több mint ezer tonna orvosi felszerelést juttat afrikai és ázsiai országokba
...
A támogatott országok között van Afganisztán, Burkina Faso, a Közép-afrikai Köztársaság, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Irán, Szudán, Dél-Szudán, Haiti, Szomália, Bissau-Guinea, Irak és Jemen.
A március eleje óta megvalósuló uniós segítségnyújtás keretében az érintett országokba eddig közel 1500 fős orvosi és ápolói személyzet érkezett - közölték.
Janez Lenarcic...
2020-07-29 15:12:15
EU-csúcs - Sassoli: Mostani döntéseink kulcsfontosságúak lesznek az elkövetkező évtizedekben és az unió újjáépí
... eltörlésének.
A jogállamisági feltételekkel kapcsolatban elmondta, hogy mivel az EU a közös értékekre épült, ezért a parlament különös jelentőség tulajdonít annak, hogy a források elköltése a demokratikus elvekhez igazodjon.
"Az EU nem bankautomata, a közös piaci előnyöknek kéz a kézben kell járniuk az közös értéke tiszteletével" - hangsúlyozta.
A helyreállítási te...
2020-07-17 13:31:50
1 2 3 .......................141 142 ............212 213 ...........281 282 283 
Címkék: Varga Judit, Andreas Unterberger, Leyen Twitter-üzenetben, Európai Unió, Belső Macedón Forradalmi Szervezet, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja, Hrisztijan Mickoszki, Macedóniai Szociáldemokrata Szövetségnek, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának, Demokratikus Unió, Albánok Szöve, Burkina Faso, Közép-afrikai Köztársaság, Kongói Demokratikus Köztársaság, Janez Lenarcic, kalappal Magyarország, homályos fogalmakra, uniós jogba, demokratikus értékek, emberi jogok, balti országok, hatósági erőszak, észak-macedón államfő, legfőbb prioritás, mindenki számára, elkövetkező évtizedekben, unió újjáépí, facéra németül, fordítás esetlenségért, magyar után, eredeti német, kalappal Európa, ország iránt, uniós szerződés, négy állam, hárompontos felhívás, belpolitikai feszültségek, állampolgárokkal szemben, sorrendben második, jobboldali Belső, jobboldal alakíthat, társadalom szélesebb, további erőszak, uniós diplomácia, minszki választási, vasárnapi elnökválasz, legnagyobb ellenzéki,
© 2013 TVN.HU Kft.