Belépés
Nagyvárosi Folkudvar - Koncertek, előadások és táncház Budapesten
... is tartanak, este pedig Szalonna és Bandája ad koncertet, majd ismét szabadtéri táncházzal zárul az este.
A további alkalmakon fellép többek között Navratil Andrea és a Békás Banda, Dresch Mihály húros kvartettje, a Bazseva Zenekar, a Muzsikás és az EtnoRom együttes.
Keddenként éjszakába nyúló, jó hangulatú táncház zárja a programot. Mindezek mellett lesz például kocsma...
2020-07-08 16:12:24
Borbély Mihály új dzsessz- és népzenei lemezen is szerepel
... első saját zenekarom, a Quartet B, azóta alapvetően minden munkámban megtalálhatóak dzsesszes és népzenei elemek is. Szerzeményeimet saját formációimra írom, tehát a Borbély Műhelyben, a Dresch Misivel közös Quartetben, a Polygon Trióban és a Balkán Jazz Projectben is mások a hangsúlyok" - mondta Borbély Mihály az MTI-nek.
Kitért arra, hogy a hagyományosabb dzsesszt képviselő...
2020-04-14 11:31:48
Új dzsesszlemezek: Lukács Miklós és Szandai Mátyás CD-je
... szerepelnek. Mindketten a Zeneakadémián diplomáztak, a cimbalmos első saját formációjában, a Lukács Miklós Quintetben Szandai volt a nagybőgős. A 2000-es évek második felében együtt játszottak a Dresch Mihály Quartetben (Lukács jelenleg is tagja a kiváló fúvós együttesének), amelynek három lemezén működtek közösen közre.
Szandai Mátyás 2010-ben Párizsba költözött, azóta is o...
2020-03-19 12:22:12
Kultúrszüret - Debreceni őszi fesztivál
... várják majd az érdeklődőket - jelezte, kiemelve az évfordulós programok közül az Ady Endre halálának 100. évfordulójára szervezett zenés irodalmi estet, amelyen mások mellett Csík János és Dresch Mihály zenél, Auksz Éva és Őze Áron pedig verset mond.
"Európa, hogy arcát kezdte veszíteni és megsápadt, jól esett felhívni a figyelmet az európai kultúra egyik fundamentumára, a g...
2019-11-07 14:12:27
Budapest Ritmo: idén a lengyel zene áll a fókuszban
...
Idén is lesznek különleges közös produkciók hazai és külföldi kiválóságokkal. Köztük lesz a lengyel világzenei színtér egyik legfontosabb szereplője, a Kroke fellépése Dresch Mihállyal és Borbély Mihállyal, a szenegáli-lengyel koprodukció, Mamadou Diouf & Yama Soon vagy az albán csellista, Redi Hasa és az olasz énekesnő, Maria Mazzotta közös műsora - mondta Weyer Balázs szerv...
2019-09-12 13:11:26
Indul a Fonó Budai Zeneház idénye
... Kamaracsütörtököket, amelyen műfajtól függetlenül egy-egy fiatal zenekar mutatkozik be. Az első estén, szeptember 26-án a JAP trió lép színpadra.
A szeptemberi koncertprogramban szerepel Dresch Mihály népi kvartettje, a Dresch Vonós Quartet, a Chalga és a Moonshine Bros, valamint a Gypo Circus. Szintén ebben a hónapban ad helyet a Fonó a lengyel alapítású nemzetközi projektne...
2019-09-06 14:02:03
Szeptember 10-én kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál
... stílusjegyeibe avatja be a közönséget, Elek István szaxofonos fiatal zenészekkel, Arday Dániel jazz-bőgőssel és Márkosi András dobossal ad koncertet.
Szeptember 13-án Borbély Mihály és Dresch Mihály lép színpadra zenekarával, amelyben Horváth Balázs fog bőgőzni és G. Szabó Hunor dobolni, vendégük pedig Tálas Áron zongorista lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.
A rend...
2019-09-02 16:21:54
Kétszázezren látogattak el a Művészetek völgyébe
... több mint kétszázan jelentkeztek.
A Folkudvar színpadán a tíz nap alatt megfordult a hazai és határon túli népzenei élet színe-java, többek között a Muzsikás Együttes Petrás Máriával, Dresch Mihály, Ágoston Béla, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, Pál István Szalonna és bandája.
A Kaláka Versudvarban ötvenedik születésnapját ünnepelte a Kaláka Zenekar, Lackfi Jánossal együtt...
2019-07-28 19:02:22
Hétrétország fesztivál augusztusban az Őrségben
... zene templomai elnevezésű sorozatnak: a július második hetében felavatott orgonán Mátyás István orgonaművész játszik. Augusztusban több Árpád-kori templomot töltenek meg zenével, a sorozat Dresch Mihály koncertjével Szentgyörgyvölgyön kezdődik, abban az őrségi barokk templomban, amely tavaly a záróhangverseny helyszíne volt - mondta Sülyi Péter.
A fesztivál keretében auguszt...
2019-07-13 12:41:23
Átadták az Artisjus-díjakat
...
A szerzői egyesület 19. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat ötödik éve ismeri el Junior Artisjus-díjjal. A cél felhívni a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára - szerepel az Artisjus által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Az Artisjus-díjat a szakma ítéli oda: a szélesebb körtől beérkező javaslatok ala...
2019-02-18 18:03:03
1 2 3 .8 9 .13 14 16 17 18 
Címkék: Nagyvárosi Folkudvar, Borbély Mihály, Lukács Miklós, Szandai Mátyás CD-je, Budapest Ritmo, Fonó Budai Zeneház, Érdi Jazz Fesztivál, Navratil Andrea, Békás Banda, Dresch Mihály, Bazseva Zenekar, Borbély Műhelyben, Dresch Misivel, Polygon Trióban, Balkán Jazz Projectben, Szandai Mátyás, Csík János, Auksz Éva, Dresch Mihállyal, Borbély Mihállyal, Mamadou Diouf, Yama Soon, Redi Hasa, Maria Mazzotta, Weyer Balázs, Dresch Vonós, Moonshine Bros, Gypo Circus, Elek István, Arday Dániel, Márkosi András, Horváth Balázs, Szabó Hunor, Tálas Áron, Muzsikás Együttes Petrás Máriával, Ágoston Béla, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, István Szalonna, Kaláka Versudvarban, Kaláka Zenekar, Lackfi Jánossal, Mátyás István, Sülyi Péter, Junior Artisjus-díjjal, lengyel zene, további alkalmakon, hagyományosabb dzsesszt, cimbalmos első, 2000-es évek, kiváló fúvós, évfordulós programok, európai kultúra, lengyel világzenei, szenegáli-lengyel koprodukció, albán csellista, olasz énekesnő, első estén, szeptemberi koncertprogramban, lengyel alapítású,
© 2013 TVN.HU Kft.