Belépés
Aki megfestette a Szűzanya arcát – Szent Lukács evangé
... iskoláját". A döntést e kérdésben a jeruzsálemi zsinat hozta meg, felmentvén a pogányokat e kötelezettség alól. A vita heve azonban Lukács leírásából ma is jól érezhető (ApCsel 15. fejezet).
Az apostolok cselekedetei szerint Lukács Szent Pál munkatársa volt missziós útjai során, majd Pál Timóteusnak írt második levelében megemlíti, hogy elkísérte az apostolt Rómába, aho...
2020-10-18 16:35:26
A nyugalom
... 4,9)

A szombati nyugalom az élet célja. Ez a nyugalom Isten teljes és végső ígérete mindazok számára, akik ma hallják az ő hangját.
A teremtés munkája, amelyet Mózes első könyvének első fejezete ír le, beteljesedett a szombati napon. Azon a napon Isten és mindaz, amit ő alkotott, tökéletesen élvezte annak valamennyi csodáját és jó voltát. Ugyanígy a megváltás munká...
2020-08-10 07:03:57
Cseresnyés Péter: a kormány szövetségeseket keres a fejlődéshez
...
Az apátság történetének 2010 utáni fejezete példamutató ebből a szempontból is, ugyanis megerősítette központi szerepét, ma ismét lelki és szellemi kulturális centrum - fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: a sörfőzde az elmúlt tíz év kiszámítható fejlődésének mérföldköve, amellyel a pannonhalmi sörfőzés hagyományait élesztik újjá.
Kiemelte, hogy a kormány 785 millió f...
2020-07-17 15:51:58
Megégett idő - Háromszáznegyvenkilencedik nap
... várva). Böröndi istenes versei nem himnikus fohászok, nem alázatos könyörgések, nem sóhajos kérések, inkább belülről fakadó, természetes megnyilatkozások, elmélkedések vagy érzelmekkel kifejezett képek (Mosolyog fölötted; Elfogy a világ; A mosolyra fakadt Isten). És ami egyedi vonásuk, hogy e versekben a költő úgy tekint Istenre, mint egy megbízható társra, pártfogó jó barátra....
2020-07-12 08:57:45
Gulyás: az elmúlt időszak építkezéseinek legszebb szimbóluma a Ludovika
... múlt tapasztalatait" - mondta Gulyás Gergely, kiemelve: meg kell őrizni és használatba kell venni mindazt, amit a múltból megőrizni érdemes. A Ludovika pedig ennek a múltnak egy olyan hősi fejezete, amelyet mind szellemiségében, mind épített valóságában helyreállítani helyes és indokolt döntés volt - jelentette ki.
A politikus úgy fogalmazott: a Ludovika története küzdelem an...
2020-07-07 13:01:22
Matolcsy: a 2020-as évtized megnyeréséhez három éven belül el kell indítani a 2030-ig szükséges reformok legalá
... ele...
2020-06-29 17:12:49
A szegedi röplabdacsapat szakmai igazgatója lesz Jan De Brandt
... edzőtábort a játékosok megismerésére fogja felhasználni.
A korábbi magyar szövetségi kapitány elmondta, jelenleg egy könyvön dolgozik, amelyben Magyarországnak is szentel egy nagy fejezetet is, hiszen két részletben összesen öt nyarat dolgozott a válogatott mellett.
"Csodálatos utat tettünk meg, szép sikereket és pillanatokat éltünk át, a szívembe zártam az országot" - f...
2020-06-05 14:12:53
Trianon 100 - Történelmi térképalbumot jelentet meg a KSH
... térkép értelmezését és történeti kontextusba helyezését szöveges részek segítik, amelyek egyúttal a fontosabb események, folyamatok és tendenciák magyarázatát is tartalmazzák. A tizenhárom fejezetre tagolódó kötet a többi között a közigazgatásban, a népmozgalomban, a gazdaságban, a közlekedésben és az idegenforgalomban bekövetkezett változásokat szemlélteti.
A közlemény idézi...
2020-06-04 19:43:30
Krónika 2. rész (napirend előtt: költségvetés, Trianon, nemzeti konzultáció)
... Hozzátette: ennek a kölcsönös tisztelet és a közös sikerek az alapja.
Minden szomszédos országnak el kell fogadnia, hogy a trianoni békediktátum a magyar történelem egyik legszomorúbb fejezete - közölte. Elmondta, egy ezeréves állam területe változott a történelem során, ezt letagadni történelemhamisítás.
Kitért arra is, hogy a kormány nemzetiségi politikáját úgy alakítj...
2020-06-02 15:43:06
Orbán: a futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
... 2018-ban kezdtek szakmai együttműködésbe a Testnevelési Egyetemmel, és ennek eredménye a tankönyv. Nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportágakban is a modern képzés alapvetése lehet a tíz fejezetből álló, több mint 400 oldalas kötet - tette hozzá.
Jelezte, hogy a kötet másfél év alatt készült el, 13 év tapasztalatát használták fel hozzá.
Takács Mihály a Puskás Akadémia ...
2020-05-30 13:21:44
1 2 3 ....................249 250 ...........374 375 ..........497 498 499 
Címkék: Szent Lukács, Cseresnyés Péter, Lukács Szent Pál, Gulyás Gergely, Testnevelési Egyetemmel, Takács Mihály, Puskás Akadémia, kormány szövetségeseket, elmúlt időszak, 2020-as évtized, 2030-ig szükséges, szegedi röplabdacsapat, futball mindig, magyar ember, jeruzsálemi zsinat, vita heve, apostolok cselekedetei, apostolt Rómába, szombati nyugalom, élet célja, nyugalom Isten, teremtés munkája, szombati napon, napon Isten, megváltás munká, apátság történetének, pannonhalmi sörfőzés, mosolyra fakadt, megbízható társra, múltból megőrizni, olyan hősi, játékosok megismerésére, korábbi magyar, könyvön dolgozik, nagy fejezetet, válogatott mellett, szívembe zártam, fontosabb események, tizenhárom fejezetre, többi között, idegenforgalomban bekövetkezett, közlemény idézi, kölcsönös tisztelet, közös sikerek, trianoni békediktátum, magyar történelem, ezeréves állam, történelem során, kormány nemzetiségi, modern képzés, kötet másfél, megnyilatkozások, szövetségeseket, együttműködésbe, magyarországnak, szellemiségében,
© 2013 TVN.HU Kft.