Belépés
Müncheni konferencia - Magyar kutatót díjaztak a világ legrangosabb biztonságpolitikai konferenciáján
...
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén dolgozó kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben.
Analízis paralízis: veszélyérzékelés és kohézióhiány a NATO-ban, 1960-1980 (Analysis Paralysi...
2020-02-16 15:11:50
Müncheni konferencia - Kínai külügyminiszter: Washington lejárató kampányt folytat Kína ellen
... a 90 milliós tagságú kommunista pártra és a keményen dolgozó emberek munkájára építve minden akadályt leküzd és "újjászületik" - mondta a pekingi diplomácia vezetője.
Aláhúzta: az Egyesült Államok "szuperhatalom", ezért igen fontos lenne, hogy "ne veszítse el a józan eszét" és ne játssza el a nemzetközi közösség bizalmát.
Kifejtette: Kína újbóli megerősödése azt is jelen...
2020-02-15 23:11:54
Müncheni konferencia - Macron: eredménytelenek az Oroszország elleni szankciók
... "stratégiai opció" lehessen Moszkva számára.
A francia elnök - aki első alkalommal vett részt a biztonságpolitika első számú nemzetközi fórumaként számon tartott MSC-n - kifejtette, hogy az Egyesült Államok egyre inkább visszahúzódik a világpolitikából és átértékeli kapcsolatait Európával, ami "a Nyugat gyengülésével" jár.
Ezt a folyamatot az EU megerősítésével kell ell...
2020-02-15 23:10:10
Lavrov: Moszkvát aggasztja a NATO nagyszabású tavaszi hadgyakorlata
... az amerikaiak számára lényegesen egyszerűbb a saját utasításaik szerint maguknak megtervezni és végrehajtani mindent , úgy hogy még jelképesen se kösse meg őket a NATO-fegyelem. Noha az Egyesült Államok európai erőinek parancsnoka egy személyben a NATO európai erőnek főparancsnoka is" - nyilatkozott Lavrov.
A miniszter "abszolút indokolatlannak" nevezte a hadgyakorlatot, ame...
2020-02-04 17:32:06
EU: elfogadhatatlan a taposóaknákra vonatkozó korlátozások tervezett amerikai eltörlése
... meggyőződése, hogy az ilyen, főként gyermekek életét követelő fegyverek használata összeegyeztethetetlen a nemzetközi humanitárius joggal.
Arra emlékeztettek, hogy az EU mellett az Egyesült Államok lép fel a leghangsúlyosabban a taposóaknák használta ellen, támogatják az aknamentesítést, a meglévő készletek megsemmisítését, valamint jelentős támogatást nyújtanak az áldozatokn...
2020-02-04 17:22:09
A Kia folyamatosan erősödik Európa piacán
... 2019-ben, ez enyhe, 1,4 százalékos visszaesés. Ugyanakkor a profit és a bevétel nőtt - jelezte az MTI kérdésére a magyar képvis...
2020-02-04 15:41:49
Trump-béketerv - Borrell: az amerikai kezdeményezés eltér a nemzetközileg elfogadott paraméterektől
... irányul, valamint azonos jogokat biztosít mindkét fél számára.
Borrell hozzátette, az Európai Unió teljes mértékben elkötelezett a transzatlanti partnerség mellett, és értékeli az Egyesült Államok erőfeszítéseit az izraeli-palesztin konfliktus békés megoldásának elősegítésére.
Donald Trump amerikai elnök január végén Washingtonban kétállami megoldást javasolt a palesztin...
2020-02-04 15:32:41
Magyar Levente: erősödhetnek magyar-brit gazdasági kapcsolatok a Brexit után
...
Magyar Levente szerint a kormány várakozásait az iiPay magyarországi terjeszkedése is alátámasztja. Az Egyesült Királyságban alapított, amerikai hátterű cég gyorsan döntött arról, hogy Budapesten építi ki új központját, a beruházók tehát bíznak a magyar gazdaság további növekedésében - értékelte a befektetést az államtitkár.
Közölte egyúttal, hogy az iiPay után újabb üz...
2020-02-04 12:31:29
Koronavírus - Kína szerint a nemzetközi óvintézkedéseknek ésszerű határokon belül kellene maradniuk
... jelentése szerint Kínán kívül eddig 153 fertőzöttet diagnosztizáltak, számuk kevesebb mint egy százaléka a Kínán belül eddig azonosított fertőzötteknek - tette hozzá, rámutatva: 2009-ben az Egyesült Államokból kiindult H1N1 vírus okozta járvány a világ 214 országába és régiójába terjedt szét, Kína erőfeszítéseinek köszönhetően az új koronavírus határokon túlra terjedését azonban s...
2020-02-04 11:01:57
Koronavírus - Összehangolják törekvéseiket a világ legfejlettebb országait összefogó G7-csoport tagjai
...
A új vírus révén keletkezett helyzetet csak nemzetközi és európai szinten összehangolva lehet megfelelően kezelni - emelte ki Jens Spahn az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Kanada, Németország és Olaszország alkotta informális csoport egészségügyi minisztereinek telefonkonferenciája után.
A G7 csoport tagjai a lehető legnagyobb mértékben összeh...
2020-02-03 21:33:13
1 2 3 .............1354 1355 .......2031 2032 .......2707 2708 2709 
Címkék: Magyar Levente, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi, Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén, Egyesült Államok, American University, Analysis Paralysi, Európai Unió, Donald Trump, Egyesült Királyságban, Egyesült Államokból, Jens Spahn, Egyesült Királyság, világ legrangosabb, taposóaknákra vonatkozó, amerikai kezdeményezés, nemzetközileg elfogadott, nemzetközi óvintézkedéseknek, világ legfejlettebb, washingtoni American, keményen dolgozó, pekingi diplomácia, józan eszét, nemzetközi közösség, francia elnök, biztonságpolitika első, amerikaiak számára, saját utasításaik, nemzetközi humanitárius, taposóaknák használta, meglévő készletek, bevétel nőtt, magyar képvis, transzatlanti partnerség, izraeli-palesztin konfliktus, kormány várakozásait, iiPay magyarországi, beruházók tehát, magyar gazdaság, iiPay után, lehető legnagyobb, veszélyérzékelés, diagnosztizáltak, erőfeszítéseinek, honvédtisztképző, világpolitikából, eredménytelenek, elfogadhatatlan,
© 2013 TVN.HU Kft.