Belépés
Innovatív gyógyszerkutatási fejlesztésekről tanácskoznak Debrecenben
... Ildikó, a Debreceni Egyetem (DE) gyógyszer-technológiai tanszékének docense azt mondta, jelenleg még inkább gyógyszekutatási érdeklődés témája a 3D nyomtatás a gyógyszerfejlesztésben, de az Egyesült Államok gyógyszerellenőrzési hatósága - a világon elsőként - epilepszia kezelésére már engedélyezett egy 3 dimenziós nyomtatással készült gyógyszerkészítményt.
Bácskay Ildikó szer...
2019-12-05 19:03:10
Matolcsy: az új kihívásokra a jegybankoknak is meg kell találniuk a válaszokat
...
Az MNB elnöke kiemelte: az új világrendben a két pólust az Egyesült Államok és Kína jelenti, a régiók és - a 10 milliónál több lakost számláló agglomerációk - a megavárosok szerepe erősödik majd.
Hozzátette, hogy az elmúlt években Ázsia szerepe nagymértékben felértékelődött, ehhez jelentősen hozzájárult Dél-Korea megerősödése, vállalatainak tevékenysége.
Matolcsy Gy...
2019-12-05 13:51:41
Novák Katalin: Magyarország szoros együttműködést tervez családvédelmi ügyekben Washingtonnal, Varsóval és Braz
... igazgatója mellett részt vettek amerikai republikánus politikusok, konzervatív politikai és vallási szervezetek vezetői is, valamint brazil és spanyol szakemberek.
"Jó látni, hogy az Egyesült Államokban mintaként tekintenek a magyar családtámogatási rendszerre, igyekeznek átvenni bizonyos elemeit, és általában is nagyra értékelik a magyar családpolitikát" - összegezte tapaszt...
2019-12-05 09:21:23
Elemző: a NATO-nak foglalkoznia kell a migrációval
... gondolják, a keleti kihívásokra Lengyelországnak és Törökországnak, a déliekre Görögországnak és Olaszországnak kell saját pénzből válaszolnia, nyugaton a brit haderőnek, a kibertérben pedig az Egyesült Államoknak kell megvédenie a szövetséget és a területét.
Ez nem felelős politikusi magatartás - jelentette ki.
A londoni NATO-csúcs zárónyilatkozatában az is szerepel, ho...
2019-12-05 08:41:07
Tüzet nyitott egy tengerész a Pearl Harbor-i támaszponton, három halott
... megígért.
Szombaton lesz a Pearl Harbor elleni támadás emléknapja. 1941. december 7-én t...
2019-12-05 07:04:42
Megemlékezés Houstonban a magyarországi rendszerváltás évfordulójáról
... gondolat jegyében szervezték. Clevelandben magyarokkal, Houstonban üzletemberekkel és kongresszusi képviselőkkel találkozott, és a George H. W. Bush Elnöki Könyvtárban előadást tartott az Egyesült Államok, Magyarország és Közép-Európa együttműködésének az elmúlt harminc évéről. A program egyik legfontosabb pontja az volt, hogy megemlékeztek az amerikai elnök 30 évvel ezelőtti magy...
2019-12-04 18:31:43
Súlyos fenyegetést jelentenek az amerikai nemzeti parkokra a betolakodó állatfajok
...
Az Egyesült Államok mind az ötven tagállamában vannak nemzeti parkok, amelyek együttesen több mint 340 ezer négyzetkilométeren terülnek el, az ország leghíresebb természeti szépségeinek és történelmi helyszíneinek otthont adva. 1916 óta több mint 400 ilyen védett területet hoztak létre az országban.
A Biological Invasions című folyóiratban publikált tanulmány az amerikai...
2019-12-04 17:41:16
Londoni NATO-találkozó - Stoltenberg: több száz milliárd dollárral emelkedik a szövetségesek védelmi kiadása
... védelmi kiadásai, és az európai NATO-tagországok és Kanada ebben az időszakban 130 milliárd dollárral növelték védelmi kiadásaikat.
Stoltenberg szerint döntés született arról, hogy az Egyesült Államokon kívüli NATO-szövetségesek 2024-ig 400 milliárd dollárral növelik tovább a védelemre költött kiadásaikat.
A NATO főtitkára szerint ez példátlan mértékű kiadásnövekedés, é...
2019-12-04 16:31:45
Tőzsde - Indexemelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék
... nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén.
A Wall Street indexeit már három nap gyengülése távolította el a múlt héten elért rekordoktól.
Hírügynökségi jelentések szerint az Egyesült Államok és Kína a Hongkong és a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület körüli feszültségek dacára is folytatja a tárgyalásokat és az álláspontok közelebb kerültek egy részmegállapodás megkötéséh...
2019-12-04 15:41:15
Kreml: Moszkva támogatja Macron elképzelését Európa bevonásáról az INF-szerződésbe
... csúcstalálkozó előtt, kedden nyilatkozott az INF-szerződésről.
Trump augusztusban felmondta az 1987-ben megkötött INF-szerződést, miután Washington ennek megszegésével vádolta meg Moszkvát. Az Egyesült Államok ezt követően az egyezmény által tiltott hatótávolságú fegyvert próbált ki.
Vlagyimir Putyin orosz elnök tagadta, hogy az orosz fél megsértette volna a szerződést, ...
2019-12-04 14:11:15
1 2 3 .............1340 .......2010 ......2679 2680 
Címkék: Novák Katalin, Pearl Harbor-i, Megemlékezés Houstonban, Londoni NATO-találkozó, Debreceni Egyetem, Egyesült Államok, Bácskay Ildikó, Matolcsy Gy, Egyesült Államokban, Egyesült Államoknak, Pearl Harbor, George, Bush Elnöki Könyvtárban, Biological Invasions, Egyesült Államokon, Wall Street, Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület, Vlagyimir Putyin, magyarországi rendszerváltás, amerikai nemzeti, betolakodó állatfajok, szövetségesek védelmi, amerikai tőzsdék, világon elsőként, megavárosok szerepe, elmúlt években, magyar családtámogatási, magyar családpolitikát, keleti kihívásokra, déliekre Görögországnak, brit haderőnek, kibertérben pedig, londoni NATO-csúcs, elmúlt harminc, program egyik, amerikai elnök, ötven tagállamában, ország leghíresebb, európai NATO-tagországok, védelemre költött, kereskedés kezdetén, múlt héten, álláspontok közelebb, részmegállapodás megkötéséh, 1987-ben megkötött, egyezmény által, lengyelországnak, családtámogatási, részmegállapodás, gyógyszekutatási, fejlesztésekről,
© 2013 TVN.HU Kft.