Belépés
Brexit - Felmérés: a legtöbben Farage új Brexit Pártjára szavaznának, ha lesznek brit EP-választások
...
Farage, a brit belpolitika radikálisan EU-ellenes táborának egyik zászlóvivője, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetője alig néhány napja, április 12-én jelentette be hivatalosan a Brexit Párt megalakulását, bár a szerveződést már korábban bejegyezték.
A legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov szerdán ismertetett, 1855 fős választói mi...
2019-04-17 21:34:47
Európai Bizottság: a vidékfejlesztési programok segíthetik az EU-ban legálisan tartózkodó menekültek beilleszke
... tagállamok maguk döntenek saját prioritásaik alapján.
Mint közölték, az agrártámogatások csökkenésének egyik oka az, hogy az uniós költségvetéshez jelentős mértékben hozzájáruló Egyesült Királyság várhatóan elhagyja az EU-t. Másrészt az unió tagállamai olyan prioritásokat határoztak meg a 2021-2027 közötti időszakra, amelyek növekvő kiadásokat jelentenek.
Az új prioritás...
2019-04-17 21:19:24
Brexit - Theresa May: továbbra sincs meg a többség a Brexit-megállapodás elfogadásához
... született jogi döntés a Brexit új határidőiről pénteken hatályba lépett, és a nemzetközi jog alapján is hatályossá vált a kilépés határidejének módosulása, mivel a döntést az Egyesült Királyság is elfogadta.
Theresa May közölte, hogy a kormány a ház elé terjesztette a határidő módosításáról intézkedő törvényalkotási aktus tervezetét, amelyet a képviselők a héten megvitatnak é...
2019-03-25 19:30:58
Brexit - Párizs: fel kell készülni a legrosszabbra
... kell magukat, nem szabad, hogy azt a benyomást keltsék, hogy a jelenleg folyó tárgyalások egy olyan forgatókönyv számára nyitják meg az ajtót, amely kilépésre kényszeríti az Egyesült Királyságot az EU-ból" - hangsúlyozta.
Az Európai Bizottság hétfőn azt közölte, hogy mivel egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az Egyesült Királyság április 12-én megállapodás nélkül lép k...
2019-03-25 18:21:03
Brexit - Az EU felkészült az április 12-én esetlegesen megállapodás nélkül bekövetkező brit kilépésre
... ágazatspecifikus felkészülési közleményt adott ki, amelyek részletes iránymutatást nyújtanak a Brexit által érintett különböző ágazatok számára.
Megállapodás nélküli Brexit esetén az Egyesült Királyság unión kívüli országgá válik, és az unió egyetlen jogszabálya sem alkalmazható többé rá, továbbá nem lesz a kilépésről rendelkező megállapodásban előírtak szerinti átmeneti idős...
2019-03-25 13:01:59
Brexit - Százezres tüntetés Londonban az újabb népszavazásért
... Sturgeon skót miniszterelnök és több más politikus.
A brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazáson a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból.
Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök rendre elveti az újabb népszavazás kiírását célzó kezdeményezéseket, és a múlt héten a londoni al...
2019-03-23 15:22:13
Brexit - May utalást tett arra, hogy többség nélkül nincs újabb szavazás a megállapodásról
... a megállapodást, akkor kérhető a Brexit további halasztása a megállapodás életbe lépésének elmaradása esetére meghatározott április 12-i határidőn túl, de ebben az esetben az Egyesült Királyságnak részt kellene vennie a májusi európai parlamenti választásokon.
A brüsszeli csúcson elért megállapodás alapján ha sikerülne a jövő héten elfogadtatni a kilépési egyezményt, akkor a ...
2019-03-22 22:42:08
Brexit - Szakértő: egérutat nyertek a britek
... döntése szerint a britek két hetet kaptak arra, hogy sikerüljön valamilyen megoldást találni, ezt a lépést a docens "diplomáciailag gyönyörűnek" nevezte.
Hozzátette: ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki, az a briteknek sokkal rosszabb lesz, mert rögtön megszakadnak a kereskedelmi láncok és őket fogja terhelni a később ebből fakadó időveszteség is a kereskedelem...
2019-03-22 19:42:08
Brexit - A legnagyobb északír párt szerint "megalázó" a Brexit halasztása
... szűnne meg rendezett körülmények közepette, az EU ugyanis addig adott időt a megállapodás ratifikálására és a kilépéshez még szükséges egyéb jogszabályok megalkotására.
Az Egyesült Királyságnak ebben az esetben nem kellene részt vennie a május végén esedékes európai parlamenti választásokon.
Ha az alsóház a jövő héten sem fogadja el a Brexit-megállapodást, akkor a brit k...
2019-03-22 19:11:56
EU-csúcs - Juncker: kölcsönösségre van szükség az EU és Kína közötti kereskedelmi kapcsolatban
... bennmaradó tagországok vezetőinek pénteki találkozóján a legfőbb téma az EU és Kína közötti viszony volt, amelyről eredetileg még az előző napon egyeztettek volna, azonban az Egyesült Királyság kiválási dátumának halasztásáról meglehetősen elhúzódott a vita, így áttették a napirendi pontot másnapra.
Az elfogadott zárónyilatkozatban hangsúlyozták: az EU-nak biztosítania kell é...
2019-03-22 18:32:07
1 2 3 ....................246 247 ..........369 370 ..........492 493 494 
Címkék: Brexit Pártjára, Európai Bizottság, Theresa May, Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának, Brexit Párt, Egyesült Királyság, Egyesült Királyságot, Európai Unióból, Egyesült Királyságnak, legtöbben Farage, vidékfejlesztési programok, április 12-én, újabb népszavazásért, legnagyobb északír, brit belpolitika, legnagyobb brit, agrártámogatások csökkenésének, uniós költségvetéshez, unió tagállamai, 2021-2027 közötti, kilépés határidejének, határidő módosításáról, héten megvitatnak, benyomást keltsék, jelenleg folyó, olyan forgatókönyv, valószínűsége annak, unió egyetlen, kilépésről rendelkező, brit EU-tagságról, résztvevők szűk, újabb népszavazás, múlt héten, megállapodás életbe, májusi európai, brüsszeli csúcson, jövő héten, kilépési egyezményt, kereskedelmi láncok, később ebből, megállapodás ratifikálására, május végén, legfőbb téma, előző napon, napirendi pontot, ágazatspecifikus, vidékfejlesztési, agrártámogatások, megállapodásról, törvényalkotási, megállapodásban, költségvetéshez, miniszterelnök,
© 2013 TVN.HU Kft.