Belépés
Koronavírus - NNK: a tisztifőorvos folyamatosan figyeli a külföldi járványügyi helyzetet is
... bármelyik mikrobiológiai laboratóriumi diagnosztika tevékenységre jogosító engedéllyel rendelkező laboratóriumban elvégezhető.
A vizsgálat eredményét az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási tér (EESZT) rendszerébe töltik fel, ahonnan a háziorvos és az ügyfél is letöltheti, de az adott laboratórium is megküldi az eredményt az ügyfélnek, külföldiek esetén is.
A hatósá...
2020-07-15 10:29:09
Koronavírus - ÁEEK: a fokozott terhelésben is helytáll az egészségügyi szolgáltatási tér
...
Az egészségügyi intézmények a maximális védelem érdekében arra kérik a betegeiket, hogy ne papíralapon és személyesen vegyék át a leleteiket, hanem használják erre az EESZT szolgáltatásait - írták a közleményben.
Emlékeztetnek: az EESZT egy olyan egyedi e-egészségügyi rendszer, amely egyszerre szolgálja ki a teljes egészségügyi ágazatot és a lakosságot is. A rendszer egy...
2020-03-31 12:12:09
Emmi: könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása
... kiskorú gyermekek, nehezen mozgó vagy mozgásképtelen betegek e-receptjeit, mert a hozzátartozóknak nem lesz szükségük ehhez papíralapú igazolásra, ugyanis az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) állampolgári portál szolgáltatásai lehetővé teszik az elektronikus meghatalmazást.
Az Emmi azt írta, a jövő év elejétől a magánegészségügyi szolgáltatók és fogorvosok ...
2019-12-14 15:01:39
Nézőpont-konferencia - Kásler: számos pozitív intézkedés történt az egészségügyben az elmúlt években
... feladat, hogy az egészségügybe vetett bizalom megerősödjön. Emelkedtek az orvosbérek, a környező országokhoz képest széles az egészségbiztosítási csomag, és az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) az egyik sikertörténete az ágazatnak - fogalmazott. Utóbbival kapcsolatban elmondta: az eeszt-ben évi 100 millió orvos-beteg találkozót vezetnek fel és 800 ezer e-receptet...
2019-12-05 20:06:33
Emmi: számos előnnyel jár a lakosság számára az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér
...
Az EESZT révén nincs elveszett zárójelentés, beutaló és recept, nincs feleslegesen megismételt vizsgálat, nem kell a leletekkel visszamenni az orvoshoz, ami kényelmesebbé és gyorsabbá teszi egészségügyi ellátást - áll a közleményben.
Az EESZT minden szempontból megfelel a digitális kor elvárásinak, és teljes mértékben áthatja az egészségügyi ellátást, ami Európában is pé...
2019-11-30 12:41:27
Kásler: orvostörténeti jelentőségű a Magyar Onkológusok Társaságának elmúlt hatvan éve
... Akadémia, amellyel tovább nyílnak a lehetőségek az onkológiai kutatás, gyógyítás és diagnosztika területén.

A miniszter kitért arra, hogy az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) is jó lehetőség az onkológiai területek fejlesztéséhez, és a rendszer által kínált telemedicina lehetőségeit a betegek is élvezhetik.

A kongresszus résztvevőihez szól...
2019-11-29 16:58:54
Krónika 9. rész (pénzügyi közvetítőrendszer, egészségügyi törvények)
... ellenőrzését szolgálja az egészségügyi és más személyes adatok védelmével kapcsolatos módosítás - mondta.
Beszámolt azokról a 2017 novembere óta használatos Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel kapcsolatos változásokról is. A rendszerben mintegy tízezer egészségügyi szolgáltató napi kétszázötvenezer ellátási eseményt és nyolcszázezer gyógyszerkiváltást rögzít....
2019-11-05 16:28:54
Kásler: a kormány a betegségek megelőzésére helyezi a hangsúlyt
... Utóbbi részeként új mentőállomásokat építettek és újítottak fel, de megújult a mentőgépkocsipark és a felszereltsége is - fűzte hozzá.
Tovább bővül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT): januártól minden beteg egészségügyi adatait egy helyen érhetik el a betegek és a kezelőorvosok egyaránt - tudatta.
A miniszter szólt arról is, hogy a sebészek érsebésszé...
2019-11-04 09:41:12
Kásler: nő a traumatológiai ellátás támogatása
... valamint a mentők fejlesztése is, utóbbinak köszönhetően a betegek gyorsabban juthatnak el a traumatológiára.
Kásler Miklós végül kitért arra is, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér jövőre teljessé válik a magánegészségügyi intézmények és a magánpraxisban dolgozó fogorvosok csatlakozásával, és így az eddigi 10 ezerről 25 ezerre bővül a digitális térben jelen l...
2019-10-25 08:50:56
Kásler: teljesítette a traumatológusoknak tett ígéretét a kormány
...
Kásler Miklós elmondta, a traumatológiai ellátás személyi és tárgyi feltételek biztosítását célzó fix díjaira ebben az évben 3,4 milliárd forintot, jövőre további 10 milliárd forintot fordít a költségvetés. Ezen túlmenően 2020-tól ezen ellátás finanszírozására (a HBCs-súlyszámkorrekcióra) 9,5 milliárdot biztosítanak.
A miniszter közölte, hogy a traumatológiai ellátás fin...
2019-10-24 15:51:42
1 2 3 4 
Címkék: Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, Magyar Onkológusok Társaságának, Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási, Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel, Kásler Miklós, tisztifőorvos folyamatosan, külföldi járványügyi, fokozott terhelésben, egészségügyi szolgáltatási, hozzátartozók receptjeinek, elmúlt években, lakosság számára, betegségek megelőzésére, traumatológiai ellátás, vizsgálat eredményét, adott laboratórium, egészségügyi intézmények, maximális védelem, olyan egyedi, teljes egészségügyi, elektronikus meghatalmazást, magánegészségügyi szolgáltatók, egészségügybe vetett, környező országokhoz, elektronikus egészségügyi, egyik sikertörténete, leletekkel visszamenni, egészségügyi ellátást, onkológiai kutatás, miniszter kitért, onkológiai területek, rendszer által, kongresszus résztvevőihez, 2017 novembere, rendszerben mintegy, helyen érhetik, kezelőorvosok egyaránt, miniszter szólt, sebészek érsebésszé, mentők fejlesztése, betegek gyorsabban, magánegészségügyi intézmények,
© 2013 TVN.HU Kft.