Belépés
Francia zavargások - A franciák továbbra is támogatják a sárgamellényeseket, de megosztottak a tüntetések folyt
... hétvégén ugyanis még 66 százalékos volt.
A franciák a köztársasági elnök hétfő esti televíziós beszédét illetően is megosztottak: az Opinionway szerint a franciák felét meggyőzte Emmanuel Macron, ugyanennyien gondolják az ellentétét. Az Odoxánál viszont a megkérdezetteknek csak negyven százaléka találta meggyőzőnek az államfő beszédét.
Valamennyi intézet ugyanakkor azt...
2018-12-11 18:45:17
Az Európai Bizottság figyelemmel követi a Franciaországban bejelentett intézkedések költségvetési vonzatait
...
Emmanuel Macron francia államfő hétfőn bejelentette, hogy egyebek mellett megemelik a minimálbért, járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb összegű nyugdíjakat, illetve adó- és járulékmentessé teszik a túlórapénzeket. Becslések szerint ezen intézkedések mintegy 8-10 milliárd euróba kerülhetnek.
"Az Európai Bizottság szorosan figyelemmel fogja követni Macron e...
2018-12-11 13:36:44
Tőzsde - Erősödéssel nyithat Nyugat-Európa
... kezdheti a napot a hétfői zárószintjéhez képest.
A párizsi tőzsde CAC40 indexe egy százalék körüli erősödéssel indíthatja a napot, ami azt jelzi, hogy a befektetők kedvezően fogadták Emmanuel Macron államfő hétfőn bejelentett gazdasági intézkedéseit.
Szakértők szerint mintegy 0,7 százalékos pluszban kezdhet a londoni FTSE100 index egy nappal azután, hogy Theresa May br...
2018-12-11 09:01:04
Francia zavargások - Macron: jogos az elégedetlenség, az erőszak elfogadhatatlan
...
A köztársasági elnök 13 perces beszédét nagy várakozás előzte meg, miután a december 1-jei erőszakos zavargásokba torkollott tüntetőnap után most először szólalt meg az ügyben.
Emmanuel Macron jelképesen "gazdasági és szociális rendkívüli állapotot" hirdetett ki, és elmondta: az a célja, hogy Franciaországban ezentúl mindenki méltó módon élhessen meg a munkájából.
...
2018-12-10 22:22:23
Francia zavargások - A párizsi tüntetők tíz százaléka került őrizetbe
... voltak, de egészen fiatalok is akadtak a zavargások résztvevői között, akik elsősorban üzleteket fosztogatni érkeztek Párizsba.
A francia elnöki hivatal közben bejelentette, hogy Emmanuel Macron államfő hétfőn 20 órakor tart televíziós beszédet. A köztársasági elnök több mint egy hete nem szólalt meg az ügyben.
Az elnök "konkrét és azonnali" intézkedéseket fog bejelenten...
2018-12-10 07:04:01
Francia zavargások - Szakértők: nincs sok esélye a kormány elleni bizalmatlansági indítványnak
...
A szakértőket vasárnap az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában Soós Eszter Petronella úgy vélte, ha Édouard Philippe miniszterelnök kormánya megbukik, az Emmanuel Macron államfő akaratából lesz, vagy "valamilyen kezdeményezési céllal" történik meg. Szólt arról is, hogy Emmanuel Macron elnökségével szemben külföldön sokkal magasabbak voltak az elvárások, mint Fra...
2018-12-09 19:56:35
Francia zavargások - A gazdasági miniszter szerint katasztrofális a zavargások hatása a gazdaságra
... amely képtelen egységes módon a jövőjét előrevetíteni. Ezen a szinten kell választ adni a helyzetre" - hangsúlyozta a tárcavezető, aki "nagyon konkrét és nagyon egyenes válaszokat ígért Emmanuel Macron államfő részéről. A köztársasági elnök sajtóhírek szerint jövő hét elején fog megszólalni egy televíziós beszédben.
A gazdasági miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a vá...
2018-12-09 15:25:25
Kiss J. László: Kramp-Karrenbauernek bizonyítania kell, hogy nem "Merkel-kreatúra"
... Németország korlátlanul rendelkezésre állna, Merkel is ezt az álláspontot képviseli. Ugyanakkor változik a helyzet abból a szempontból is, hogy Franciaországban polgárháborús állapot van, Emmanuel Macron elnöknek az általa szorgalmazott reformokat minden bizonnyal halasztania kell, sőt, az sem kizárt, hogy le kell mondania azokról. Mindez ahhoz vezethet, hogy Németország az európa...
2018-12-09 13:11:25
Francia zavargások - Szakértő: elitellenesek a franciaországi megmozdulások
...
Kifejtette: Emmanuel Macron köztársasági elnök számára most a legfontosabb, hogy ne engedje szétterjedni a megmozdulás-sorozatot és megvédje azokat a vívmányokat, amelyeket másfél év alatt elért.
A szakértő szerint a tüntetéseket az alsó középosztály elégedetlensége okozza; a középosztály csalódott, azt érzi, hogy egyre rosszabbul él. A francia jóléti mutatók nem adnak o...
2018-12-08 21:47:23
Francia zavargások - M1: könnygázt, füstgránátokat és páncélosokat is bevetettek a tüntetők ellen
... csak tucatnyi radikális tüntetett, őket továbbra is könnygázzal próbálták távozásra bírni.
Az M1 riportere a nap folyamán sok sárgamellényessel beszélgetett, akik azt akarják, hogy Emmanuel Macron változtasson liberálisak nevezett gazdaságpolitikáján. A tüntetők azt szeretnék, hogy a francia társadalom nagy részét alkotó alsóbb osztályok is érezzék a gazdasági fellendülést, ...
2018-12-08 18:37:08
1 2 3 ..........36 37 .....55 56 .....72 73 74 
Címkék: Európai Bizottság, Kiss, Emmanuel Macron, Theresa May, Soós Eszter Petronella, Édouard Philippe, franciák továbbra, tüntetések folyt, erőszak elfogadhatatlan, párizsi tüntetők, kormány elleni, gazdasági miniszter, zavargások hatása, franciaországi megmozdulások, tüntetők ellen, köztársasági elnök, franciák felét, megkérdezetteknek csak, államfő beszédét, kétezer eurónál, hétfői zárószintjéhez, párizsi tőzsde, százalék körüli, befektetők kedvezően, londoni FTSE100, nappal azután, december 1-jei, zavargások résztvevői, francia elnöki, szakértőket vasárnap, jövőjét előrevetíteni, szinten kell, televíziós beszédben, álláspontot képviseli, helyzet abból, általa szorgalmazott, szakértő szerint, alsó középosztály, középosztály csalódott, francia jóléti, francia társadalom, gazdasági fellendülést, franciaországban, elfogadhatatlan, bizalmatlansági, elégedetlensége, járulékmentessé, karrenbauernek, intézkedéseket, elégedetlenség, franciaországi, miniszterelnök, füstgránátokat, kezdeményezési, zárószintjéhez,
© 2013 TVN.HU Kft.