Belépés
Nantes-i tűzvész: a franciák siratják a katolikus hit egyik
... oltár jobb és bal oldalánál keletkezett tűz. A 17. századi hatalmas hangszer minden bizonnyal teljesen megsemmisült; a templom több 16. századi üvegablaka is a tűz martalékává vált.
Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, hogy a Notre-Dame után egy újabb katedrális áll lángokban. Támogatásáról biztosította a tűzoltókat, ,,akik minden kockázatot vállalnak, hog...
2020-07-20 19:43:29
EU-csúcs - Párizs szerint lehetséges és szükséges a megállapodás a helyreállítási alapról
... jelen lesz-e a 21. századi nagyhatalmak között vagy sem" - mondta a politikus a BFM francia hírtévében.
"A 21. századi Európa jövője múlik a következő órákon" - tette hozzá, miután Emmanuel Macron francia köztársasági elnök vasárnap este egyes tagállamok "rosszindulatát" tette felelőssé azért, hogy nem született még meg a megállapodás.
A 27 uniós tagállam vezetője pént...
2020-07-20 14:01:49
EU-csúcs - Merkel: nem jósolható meg, hogy sikerül-e megállapodásra jutni
... tárgyalások során.
Még számos kérdés van az asztalon, egyebek mellett az alap mérete, az uniós pénzek elosztásának mechanizmusa, valamint a jogállamiság - tette hozzá Merkel.
Emmanuel Macron francia elnök szerint mutatkozik hajlandóság arra, hogy egyezség szülessen a helyreállítási alappal kapcsolatban, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a tervnek ambiciózusnak kell lennie....
2020-07-19 15:02:37
EU-csúcs - Ismét kétoldalú megbeszélésekkel folytatódott a csúcstalálkozó
... társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagról.
Korábban azt közölte, hogy a tanácskozást megelőzően kora reggel Charles Michel tanácsi elnök Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel, Pedro Sánchez spanyol, valamint Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel folytatott közös megbeszélést.
Kiszivárgott információk szerint Michel szombaton ...
2020-07-18 15:01:51
EU-csúcs - Huszonhetes körben folytatódott az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben
... Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-üzenetében azt közölte, hogy a plenáris tanácskozást megelőzően szombat kora reggel Charles Michel tanácsi elnök Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel, Pedro Sánchez spanyol, valamint Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel folytatott közös megbeszélést.
A tanácskozás pénteki napján a tagállami vezetők dél...
2020-07-18 12:51:39
Koronavírus - Franciaországban már jövő héttől kötelező a maszkviselés a nyilvános zárt helyeken
... maszkviselés a jövő héttől kötelező lesz minden nyilvános zárt helyen, az erről szóló rendelet szankciókat ír majd elő a szabálysértőknek, de a büntetés összegét nem mondta meg.
Emmanuel Macron államfő kedden még azt mondta, hogy augusztus 1-jétől lesz kötelező a maszkviselés a nyilvános zárt helyeken, de azóta a kormány a gyorsabb bevezetésről döntött.
A legnagyobb fr...
2020-07-17 23:13:39
Az új francia kormány elhalasztja Macron két nagy reformját
... szerint "egy új módszer szerint". Ez utóbbi reform miatt télen két hónapig sztrájkoltak a közszolgálatban dolgozók és folyamatosak voltak az utcai tiltakozások. A járvány kezdetekor azonban Emmanuel Macron felfüggesztette a nyugdíjreformot.
Jean Castex ugyanakkor egyértelművé tette hogy az új kormány végig fogja vinni mind a két reformot.
"Megállapodtunk mindannyian abb...
2020-07-17 19:23:24
Koronavírus - Macron: a francia gazdaságösztönző csomag legalább 100 milliárd eurós lesz
... vállalatokat ugyanakkor "visszafogottságra" kérte az osztalékokat illetően.
"Ha erőfeszítést kérünk az alkalmazottaktól, a részvényeseknek is muszáj erőfeszítéseket tenni" - mondta.
Emmanuel Macron jelezte: azt szeretné, ha az éghajlatváltozás elleni küzdelem fogalma minél hamarabb bekerülne a francia alkotmányba, ahogy azt az általa létrehozott úgynevezett polgári klíma...
2020-07-14 18:23:01
Koronavírus - Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken
... Ennek oka a szakemberek szerint elsősorban az, hogy az állampolgárok egyre kevésbé tartják be az egészségbiztonsági előírásokat (maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés).
Emmanuel Macron megerősítette, hogy a kormány nem rendel el még egyszer általános karantént, s a hatóságok mindent megtesznek a második hullám megelőzésére. Ennek érdekében bármely francia állampolgá...
2020-07-14 17:32:33
Koronavírus - Franciaországban 8 milliárd eurós megállapodás született az egészségügyi dolgozók juttatásainak n
...
Jean Castex miniszterelnök az aláírási ünnepségen a francia közegészségügy "történelmi pillanatának" nevezte az Emmanuel Macron államfő által még a koronavírus-járvány alatt megígért nagyobb állami ráfordítás megvalósulását.
"Megígértem, és most megcsináltuk. A krízis idején oly sokat nyújtó egészségügyi dolgozóink karrierjét és fizetését új alapokra helyezzük" - írta a ...
2020-07-14 07:04:28
1 2 3 ................55 56 .........83 84 ........109 110 111 
Címkék: Emmanuel Macron, Charles Michel, Angela Merkel, Pedro Sánchez, Giuseppe Conte, Európai Tanács, Jean Castex, franciák siratják, helyreállítási alapról, uniós csúcstalálkozó, nyilvános zárt, francia gazdaságösztönző, zárt helyeken, egészségügyi dolgozók, templom több, újabb katedrális, következő órákon, alap mérete, uniós pénzek, helyreállítási alappal, tervnek ambiciózusnak, tanácskozást megelőzően, plenáris tanácskozást, tanácskozás pénteki, tagállami vezetők, jövő héttől, erről szóló, büntetés összegét, gyorsabb bevezetésről, közszolgálatban dolgozók, utcai tiltakozások, járvány kezdetekor, osztalékokat illetően, éghajlatváltozás elleni, francia alkotmányba, általa létrehozott, szakemberek szerint, állampolgárok egyre, hatóságok mindent, második hullám, aláírási ünnepségen, francia közegészségügy, krízis idején, alkalmazottaktól, franciaországban, megbeszélésekkel, gazdaságösztönző, éghajlatváltozás, kézfertőtlenítés, szabálysértőknek, helyreállítását, felfüggesztette, részvényeseknek,
© 2013 TVN.HU Kft.