Belépés
Franciaországban utcára vonultak a közegészségügyi dolgozók
... csatlakoztak az utcai megmozduláshoz. Az orvosi kamara pedig jelezte, hogy "megérti az egyre nehezebb munkakörülmények miatti zavart", amelyre a helyzethez méltó választ vár a kormánytól.
Az Emmanuel Macron 2017-es államfővé választása óta beindított három sürgősségi csomaggal sem sikerült a kormányzatnak a francia egészségügyben évtizedek óta ismert problémákat kezelnie. Jól...
2019-11-14 22:12:47
Német külügyminiszter: Európának sokáig szüksége lesz még a NATO-ra
...
A szociáldemokrata (SPD) politikus a Der Spiegel című hírmagazin portálján közölt írásában azzal kapcsolatban, hogy Emmanuel Macron francia államfő a napokban az "agyhalott" kifejezéssel jellemezte a NATO állapotát, kifejtette: a francia elnöknek igaza van abban, hogy "erős és szuverén" Európát kell építeni, amely az eddiginél sokkal többet tesz a saját biztonságáért.
Az...
2019-11-10 15:21:36
Edmund Stoiber: a legfontosabb feladat, hogy összetartsuk Európát
... Európai Bizottság "néhány beavatkozása" más fogadtatásra talál, mint a "szabadelvű országokban", amelyek között Belgiumot, Hollandiát, Németországot és Franciaországot említette.
Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozatát idézve, miszerint Európának világhatalommá kell válnia, Edmund Stoiber úgy fogalmazott: fel kell építeni azokat a hidakat, hogy mindenki ezt akarja".
...
2019-11-07 21:52:34
A francia kormányfő megerősítette a kvótarendszer bevezetését a gazdasági bevándorlásra
... Belloubet igazságügy-miniszter nyilvánosan elhatárolódott a kormánytól, amikor a France Inter közrádióban azt mondta, hogy "nem hiszi, hogy a kvótarendszer lehet az egyetlen megoldás". Emmanuel Macron államfő kínai látogatásán a tárcavezető elhatárolódására vonatkozó újságíró kérdésre azt mondta: "nem szeretne kommentárokat vagy lelkiállapotokat kommentálni".
Muriel Pénicaud...
2019-11-06 17:21:55
Putyin Budapesten - Kovács Zoltán: minden nemzetközi találkozó célja a magyar nemzeti érdek érvényesítése
... tartása mellett zajlik.
A magyar nemzeti érdekérvényesítés jegyében találkozott Orbán Viktor az elmúlt hónapokban Donald Trump amerikai elnökkel, Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel, a környező országok, illetve a visegrádi államok vezetőivel is - mondta.
Magyar szempontból az orosz kapcsolatrendszer jellege, értelme is kizárólag a magyar n...
2019-10-31 12:31:32
A francia szenátus megtiltaná a muzulmán fejkendő viselését az iskolai csoportokat kísérő szülőknek
... szigorúan szabályozzák a törvények.
A kedd esti szenátusi szavazás a délnyugat-franciaországi Bayonne mecseténél két súlyos sérültet követelő lövöldözés másnapján történt, amelyet Emmanuel Macron államfő és valamennyi francia párt elítélt.
A heves vita után a felsőházban a szenátorok 163 igen szavazattal 114 ellenében és negyven tartózkodás mellett fogadták el a vallás...
2019-10-30 13:11:31
A vártnál erősebben nőtt a francia gazdaság a harmadik negyedévben
... mért 0,1 százalékos csökkenés után, az import pedig 1,4 százalékkal ugrott meg az előző negyedévi 0,3 százalékos csökkenés után.
A francia gazdaság lendületének megtartása jó hír Emmanuel Macron államfőnek olyan időkben, amikor komoly aggodalmakra ad okot a világgazdaság növekedésének a kereskedelmi viszályokból fakadó lassulása, amely különösen keményen sújtja a legfőbb kere...
2019-10-30 09:11:04
Mario Draghi átadta az EKB-elnöki hivatalt Christine Lagarde-nak
... értelemben.
Ennek az eszköznek a megteremtése hosszú folyamatnak ígérkezik, tökéletes megoldás pedig nincsen - jegyezte meg az EKB távozó elnöke.
Az ünnepségen beszédet mondott mások mellett Emmanuel Macron francia és Sergio Mattarella olasz államfő, valamint Angela Merkel német kancellár. Valamennyien kifejezték nagyrabecsülésüket az olasz pénzügyi szakember EKB-elnöki ...
2019-10-28 17:41:54
Tusk: a huszonhetek jóváhagyták az újabb brit halasztási kérelmet
... kiválás feltételrendszerét rögzítő új szerződés ratifikálása, akkor a szigetország tagsága akár november 30-án vagy december 31-én is megszűnhet.
Az ülés csak 15 percig tartott, miután Emmanuel Macron francia elnök a Boris Johnson brit kormányfővel folytatott telefonbeszélgetését követően vasárnap jelezte, hogy országa nem torpedózza meg a döntést.
Franciaország ezt mege...
2019-10-28 11:31:08
EU-tisztújítás - Thierry Bretont jelöli uniós biztosnak Emmanuel Macron
...
Macron két héttel az után nevezte meg Franciaország új jelöltjét az uniós biztosi pozícióra, hogy az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságai kétszer is leszavazták a korábbi francia jelölt, Sylvie Goulard kinevezését.
A francia elnöki palota illetékese közölte, az új jelölt megnevezését intenzív tárgyalások előzték meg Ursula von der Leyennel, az új Európai Bizo...
2019-10-24 10:31:21
1 2 3 ..............46 47 .......70 71 .......92 93 94 
Címkék: Edmund Stoiber, Putyin Budapesten, Kovács Zoltán, Mario Draghi, Christine Lagarde-nak, Thierry Bretont, Emmanuel Macron, Európai Bizottság, France Inter, Muriel Pénicaud, Orbán Viktor, Donald Trump, Angela Merkel, Sergio Mattarella, Boris Johnson, Európai Parlament, Sylvie Goulard, Európai Bizo, közegészségügyi dolgozók, legfontosabb feladat, francia kormányfő, kvótarendszer bevezetését, gazdasági bevándorlásra, magyar nemzeti, francia szenátus, muzulmán fejkendő, iskolai csoportokat, vártnál erősebben, francia gazdaság, harmadik negyedévben, huszonhetek jóváhagyták, újabb brit, utcai megmozduláshoz, orvosi kamara, egyre nehezebb, helyzethez méltó, francia egészségügyben, francia elnöknek, eddiginél sokkal, saját biztonságáért, kvótarendszer lehet, egyetlen megoldás, tárcavezető elhatárolódására, elmúlt hónapokban, környező országok, visegrádi államok, orosz kapcsolatrendszer, kedd esti, heves vita, import pedig, előző negyedévi, világgazdaság növekedésének, kereskedelmi viszályokból, legfőbb kere,
© 2013 TVN.HU Kft.