Belépés
Pentagon: Washington aggódik Párizs katonai szerepvállalása miatt a Földközi-tengeren
... korábban elítélte a török légitámadásokat Irak területén, Recep Tayyip Erdogan török államfő pedig "gyarmatosító törekvésekkel" vádolta meg Párizst a libanoni szerepvállalása miatt.
Emmanuel Macron francia államfő arra hivatkozva jelentette be a vadászbombázók és a hadihajók telepítését, hogy így akarja "tiszteletben tartatni a nemzetközi jogot". A francia elnök egyúttal tár...
2020-08-13 19:53:04
A járvány torzító hatása miatt csökkent a francia munkanélküliségi ráta
... munkanélküliségi ráta nagyjából megfelelt a zárlat előtti szintnek.
A 2019-es negyedik negyedév végén 8,1 százalékon állt a munkanélküliségi ráta. A ráta a 2017 második negyedévi 9,5 százalék, Emmanuel Macron hivatalba lépése óta folyamatosan csökken Franciaországban. Korábban jellemzően 10 százalék felett állt a munkanélküliségi ráta, eltekintve a pénzügyi válságot közvetle...
2020-08-13 13:01:55
Nantes-i tűzvész: a franciák siratják a katolikus hit egyik
... oltár jobb és bal oldalánál keletkezett tűz. A 17. századi hatalmas hangszer minden bizonnyal teljesen megsemmisült; a templom több 16. századi üvegablaka is a tűz martalékává vált.
Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, hogy a Notre-Dame után egy újabb katedrális áll lángokban. Támogatásáról biztosította a tűzoltókat, ,,akik minden kockázatot vállalnak, hog...
2020-07-20 19:43:29
EU-csúcs - Párizs szerint lehetséges és szükséges a megállapodás a helyreállítási alapról
... jelen lesz-e a 21. századi nagyhatalmak között vagy sem" - mondta a politikus a BFM francia hírtévében.
"A 21. századi Európa jövője múlik a következő órákon" - tette hozzá, miután Emmanuel Macron francia köztársasági elnök vasárnap este egyes tagállamok "rosszindulatát" tette felelőssé azért, hogy nem született még meg a megállapodás.
A 27 uniós tagállam vezetője pént...
2020-07-20 14:01:49
EU-csúcs - Merkel: nem jósolható meg, hogy sikerül-e megállapodásra jutni
... tárgyalások során.
Még számos kérdés van az asztalon, egyebek mellett az alap mérete, az uniós pénzek elosztásának mechanizmusa, valamint a jogállamiság - tette hozzá Merkel.
Emmanuel Macron francia elnök szerint mutatkozik hajlandóság arra, hogy egyezség szülessen a helyreállítási alappal kapcsolatban, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a tervnek ambiciózusnak kell lennie....
2020-07-19 15:02:37
EU-csúcs - Ismét kétoldalú megbeszélésekkel folytatódott a csúcstalálkozó
... társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagról.
Korábban azt közölte, hogy a tanácskozást megelőzően kora reggel Charles Michel tanácsi elnök Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel, Pedro Sánchez spanyol, valamint Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel folytatott közös megbeszélést.
Kiszivárgott információk szerint Michel szombaton ...
2020-07-18 15:01:51
EU-csúcs - Huszonhetes körben folytatódott az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben
... Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-üzenetében azt közölte, hogy a plenáris tanácskozást megelőzően szombat kora reggel Charles Michel tanácsi elnök Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel, Pedro Sánchez spanyol, valamint Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel folytatott közös megbeszélést.
A tanácskozás pénteki napján a tagállami vezetők dél...
2020-07-18 12:51:39
Koronavírus - Franciaországban már jövő héttől kötelező a maszkviselés a nyilvános zárt helyeken
... maszkviselés a jövő héttől kötelező lesz minden nyilvános zárt helyen, az erről szóló rendelet szankciókat ír majd elő a szabálysértőknek, de a büntetés összegét nem mondta meg.
Emmanuel Macron államfő kedden még azt mondta, hogy augusztus 1-jétől lesz kötelező a maszkviselés a nyilvános zárt helyeken, de azóta a kormány a gyorsabb bevezetésről döntött.
A legnagyobb fr...
2020-07-17 23:13:39
Az új francia kormány elhalasztja Macron két nagy reformját
... szerint "egy új módszer szerint". Ez utóbbi reform miatt télen két hónapig sztrájkoltak a közszolgálatban dolgozók és folyamatosak voltak az utcai tiltakozások. A járvány kezdetekor azonban Emmanuel Macron felfüggesztette a nyugdíjreformot.
Jean Castex ugyanakkor egyértelművé tette hogy az új kormány végig fogja vinni mind a két reformot.
"Megállapodtunk mindannyian abb...
2020-07-17 19:23:24
Koronavírus - Macron: a francia gazdaságösztönző csomag legalább 100 milliárd eurós lesz
... vállalatokat ugyanakkor "visszafogottságra" kérte az osztalékokat illetően.
"Ha erőfeszítést kérünk az alkalmazottaktól, a részvényeseknek is muszáj erőfeszítéseket tenni" - mondta.
Emmanuel Macron jelezte: azt szeretné, ha az éghajlatváltozás elleni küzdelem fogalma minél hamarabb bekerülne a francia alkotmányba, ahogy azt az általa létrehozott úgynevezett polgári klíma...
2020-07-14 18:23:01
1 2 3 ................55 56 .........83 84 ........109 110 111 
Címkék: Recep Tayyip Erdogan, Emmanuel Macron, Charles Michel, Angela Merkel, Pedro Sánchez, Giuseppe Conte, Európai Tanács, Jean Castex, járvány torzító, francia munkanélküliségi, franciák siratják, helyreállítási alapról, uniós csúcstalálkozó, nyilvános zárt, francia gazdaságösztönző, török légitámadásokat, libanoni szerepvállalása, hadihajók telepítését, nemzetközi jogot, francia elnök, zárlat előtti, 2019-es negyedik, munkanélküliségi ráta, 2017 második, pénzügyi válságot, templom több, újabb katedrális, következő órákon, alap mérete, uniós pénzek, helyreállítási alappal, tervnek ambiciózusnak, tanácskozást megelőzően, plenáris tanácskozást, tanácskozás pénteki, tagállami vezetők, jövő héttől, erről szóló, büntetés összegét, gyorsabb bevezetésről, közszolgálatban dolgozók, utcai tiltakozások, járvány kezdetekor, osztalékokat illetően, éghajlatváltozás elleni, francia alkotmányba, általa létrehozott, munkanélküliségi, alkalmazottaktól, éghajlatváltozás, megbeszélésekkel, gazdaságösztönző, szabálysértőknek,
© 2013 TVN.HU Kft.