Belépés
Kétéves gyermekvédelmi képzést indított a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
...
Tóth Tamás elmondta: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központja és a Püspöki Konferencia fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet képzésére szeptemberben 42 hallgató iratkozott be.
Hozzátette: az MKPK szeretné, ha a jövőben minden katolikus iskolából lennének, akik elvégzik a képzést.
Tóth Tamás közölte azt i...
2019-12-05 13:01:27
Bendegúz és a Gyermekvasút címmel mesekönyv jelent meg
... a vasutak iránt érdeklődő gyerekeknek mesekönyvet írjon az ország kisvasútjairól. A sorozat előző két kötetének főszereplői a gemenci és a lillafüredi erdei vasutak voltak.
Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője arról beszélt, hogy az a környezet, ahol a gyermekvasút fut, az a Pilisi Parkerdő. Hozzátette, hogy az ország leglátogatottabb erdejében évente mintegy 25 m...
2019-12-04 14:20:57
AM-államtitkár: az erdészeti szaporítóanyag-termelés ki tudja elégíteni az erdőtelepítési igényeket
...
Zambó Péter közölte, az állami erdőgazdaságok az ősszel a saját területükön 550 hektár új erdő telepítését kezdték meg, a 2020 áprilisáig tartó munkálatok részeként 2 millió facsemetét ültetnek és 100 tonna makkot vetnek el. November 30-ig mintegy 200 hektárnyi területen már megvalósult az ültetés - tette hozzá az államtitkár.
Az államtitkár ugyanakkor megjegyezte, az er...
2019-12-04 13:51:02
Erdő Péter: az adventi időszakban Magyarországon és a Vatikánban egyszerre kezdődik az Eucharisztikus Kongressz
... a NEK standjai megjelennek Budapest közterein és a gyertyagyújtás más helyszínein, köztük a Szent István-bazilikánál. A NEK a Vörösmarty tér színpadán is bemutatkozik december 21-én. Erdő Péter emlékeztetett, hogy a közmédia kulturális televíziócsatornája vasárnap esténként Istenes-verseket sugároz, amelyeknek sora a tervek szerint egészen a szeptemberi kongresszusig folytatódik. ...
2019-11-21 14:21:36
Átadták a Szent Erzsébet rózsája-díjat
... mondta. "Legyünk bátor követői a szeretetnek, amit Szent Erzsébet mutat meg nekünk", mert semmire sincs nagyobb szükség a mai világban, mint a szeretetre - tette hozzá az MKPK elnöke.
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek levélben köszöntötte az est résztvevőit. Azt írta: a jó szívvel adott anyagi segítség, a másokért végzett szolgálat "átlényegül, magasabb szintre em...
2019-11-19 20:43:47
tihany_erdő péter1118.jpg
Imádkozzunk...
2019-11-19 11:17:12
A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
... Püspöki Konferencia és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye november 13-án, a Magyar Szentek templomában a 400 évvel ezelőtt vértanúságot szenvedett kassai vértanúkra. A fő celebráns Erdő Péter bíboros, prímás volt, koncelebrált Veres András, az MKPK elnöke, Michael August Blume pápai nuncius, a püspöki konferencia tagjai és a főegyházmegye papjai.
.........................[k...
2019-11-15 08:17:06
A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
... Püspöki Konferencia és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye november 13-án, a Magyar Szentek templomában a 400 évvel ezelőtt vértanúságot szenvedett kassai vértanúkra. A fő celebráns Erdő Péter bíboros, prímás volt, koncelebrált Veres András, az MKPK elnöke, Michael August Blume pápai nuncius, a püspöki konferencia tagjai és a főegyházmegye papjai.
.........................[k...
2019-11-13 23:46:52
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
... felszólalások:

Apáti István független képviselő a tűzifa-támogatásokra kérdezett rá. Szerinte a kizárólag fával fűtők teljes mértékben kimaradtak a rezsicsökkentésből.
Ovádi Péter (Fidesz) a Bakonyexpó sikeréről számolt be, amely szerinte a térség legnagyobb őszi turisztikai eseménye. Szólt a magyar termék vásárlásának jelentőségéről.
Tapolczai Gergely (Fid...
2019-11-11 16:51:50
Megbékélési és Együttműködési Díjjal tüntették ki Matl Péter kárpátaljai szobrászt
... hétfelé szakíttatott", amiből rengeteg probléma adódott "minden utódállamnak" - közölte, majd kijelentette: "mindenki viselte a saját keresztjét, amit ideje lenne lerakni".
A díjazott Matl Pétert méltatva a miniszter azt mondta, hogy a szobrászművész minden művében visszaköszön a Kárpát-medence, "de nemcsak a fölrajzi egység, hanem az itt élő emberek is".
Matl Péter a dí...
2019-11-09 20:02:46
1 2 3 .....................130 131 ...........195 196 ..........259 260 261 
Címkék: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Erdő Péter, Eucharisztikus Kongressz, Szent Erzsébet, Együttműködési Díjjal, Matl Péter, Tóth Tamás, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központja, Püspöki Konferencia, Katolikus Pedagógiai Intézet, Mészáros Péter, Pilisi Parkerdő Zrt, Pilisi Parkerdő, Zambó Péter, Szent István-bazilikánál, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Magyar Szentek, Veres András, Michael August Blume, Apáti István, Ovádi Péter, Tapolczai Gergely, Matl Pétert, erdőtelepítési igényeket, adventi időszakban, kassai vértanúkra, jövőben minden, vasutak iránt, ország kisvasútjairól, sorozat előző, lillafüredi erdei, ország leglátogatottabb, állami erdőgazdaságok, saját területükön, 2020 áprilisáig, államtitkár ugyanakkor, közmédia kulturális, tervek szerint, szeptemberi kongresszusig, másokért végzett, püspöki konferencia, főegyházmegye papjai, kizárólag fával, térség legnagyobb, magyar termék, saját keresztjét, díjazott Matl, szobrászművész minden,
© 2013 TVN.HU Kft.