Belépés
EP-választás - Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
... migráció és a politikusok ahhoz való viszonyulása mindent átalakított Európában, új kérdés van az asztalon: bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes politikusok vezetik-e majd a kontinenst, "Európa megmarad-e Európának, és az európaiaké marad-e".
A miniszterelnök megjegyezte, a leendő EU-vezetők személyéről az Európai Tanács dönt majd, ezért ha a magyarok erős felhatalmazást ...
2019-05-24 19:59:35
Pannonhalmi főapát: a gyermekbántalmazások feltárásában segíthet a nyilvánosság
... Rómában működő Gregoriana Pápai Egyetem Gyermekvédelmi Központjának vezetője arról beszélt: a gyermekbántalmazás sokkal jobban elterjedt a társadalomban, mint amennyit hallani lehet róla. Az Európa Tanács adatai szerint Európa fiataljainak és gyermekeinek 20 százaléka él meg szexuális bántalmazást, és a legtöbb bántalmazás a családon belül történik.
Ugyanakkor a témában sokk...
2019-05-24 16:19:34
Nagy István: a természeti érték közös örökség
... megyei Pogányváron című pály...
2019-05-24 14:09:38
Harmincéves a Rákóczi Szövetség - Potápi: ma is időszerű a magyar szabadság, az erős Európa és a kereszténység
... szomszédos államokban, illetve a diaszpórában élő fiatalok egyszerre ismerhetik meg anyaországuk és a Kárpát-medence természeti és kulturális kincseit és egymást. Megköszönte a Minority SafePack (európai polgári kezdeményezés)felkarolását. Mint mondta, az egymillió aláírás elérése nem lett volna lehetséges a szövetség munkája nélkül.
Az államtitkár gratulációját és köszönetét...
2019-05-23 21:03:30
Európa Tanács: a Velencei Bizottság foglaljon állást az ukrán nyelvtörvényről
... megválasztott elnök korábban azt ígérte, hogy hivatalba lépése után megvizsgálja a törvényt arra vonatkozóan, tiszteletben tartja-e a jogszabály minden állampolgár jogait.
Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára több alkalommal tett ígéretet arra, hogy megvizsgálja, milyen lépéseket tud tenni annak érdekében, hogy megelőzhető legyen az ukrajnai kisebbségi közösségek hel...
2019-05-23 21:03:19
Moszkva nem zárja ki, hogy felmondja az Emberi Jogok Európai Egyezményét
...
"Az események alakulásának minden lehetőségét mérlegeljük, egyebek között azoknak mind Oroszországra, mind pedig az európai kontinens nemzetközi kapcsolataira gyakorolt külpolitikai hatása szempontjából" - felelte a diplomata arra a kérdésre, hogy az orosz vezetés megállapodás híján kész-e kilépni az egyezményből és az ET-ből.
Oroszország 2016-ban függesztette fel munkáj...
2019-05-05 14:21:23
Az örökségvédelemre összpontosító európai hálózat jöhet létre
...
Magyarország támogatja egy olyan európai hálózat létrehozását, amely koordinálja az Európai Unióban rendelkezésre álló, nemzeti örökséggel kapcsolatos szakértelmet - mondta el Takács Szabolcs pénteken a Notre-Dame tetőszerkezetének leégése miatt szervezett párizsi tanácskozás után az MTI-nek.
Kiemelte, hogy Magyarország ennek kapcsán három dolgot tart fontosnak: kapjon k...
2019-05-03 20:12:21
Szijjártó: Európa biztonsága ma Törökországban kezdődik
... Cavusogluval egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: Magyarország stratégiai szövetségesként és barátként tekint Törökországra és nagyra becsüli azt a szerepet, amelyet az betölt az európai biztonság garantálásában.
Nagyrészt Törökországnak köszönhető, hogy az a 30-35 millió ember, aki Európa környékén olyan helyzetben van, hogy bármikor útnak indulhat, egyel...
2019-05-03 12:42:50
Európa Tanács: jelentős veszélyben van a média-, és a véleménynyilvánítás szabadsága Európában
...
A strasbourgi székhelyű, 47 tagországot számláló Európa Tanács jelentéstevőinek a média- és szólásszabadság helyzetét vizsgáló dokumentumban hangoztatott véleménye szerint aggodalomra okot adó a szóbeli támadások és a korlátozó jogszabályok növekvő száma, amelyekkel a civil szervezetek szembesülnek egyes államokban.
Emellett a médiában és a különböző online csatornákon k...
2019-05-02 20:34:10
Trócsányi-interjú a Le Figaróban - Európának szüksége van Magyarországra, Magyarországnak pedig Európára
...
A lap kérdésére, miért vállalta el a listavezetői helyet a Fidesz és az Európai Néppárt, valamint az EU és Magyarország közötti válság idején, Trócsányi László elmondta, tanárként, diplomataként és alkotmánybíróként egyaránt európai kérdésekkel foglalkozott, ezért hasznos lehet ezen a poszton. "Helyre kell állítani ma a bizalmat az országom és Európa között." Rámutatott, hogy...
2019-05-02 18:33:14
1 2 3 .....................260 261 ...........390 391 ...........519 520 521 
Címkék: Nagy István, Rákóczi Szövetség, Európa Tanács, Velencei Bizottság, Emberi Jogok Európai Egyezményét, Európai Tanács, Gregoriana Pápai Egyetem Gyermekvédelmi Központjának, Minority SafePack, Thorbjorn Jagland, Európai Unióban, Takács Szabolcs, Nagyrészt Törökországnak, Európai Néppárt, Trócsányi László, természeti érték, magyar szabadság, erős Európa, ukrán nyelvtörvényről, örökségvédelemre összpontosító, politikusok ahhoz, európaiaké marad-e, miniszterelnök megjegyezte, leendő EU-vezetők, magyarok erős, legtöbb bántalmazás, családon belül, témában sokk, egymillió aláírás, szövetség munkája, államtitkár gratulációját, törvényt arra, jogszabály minden, ukrajnai kisebbségi, események alakulásának, európai kontinens, diplomata arra, orosz vezetés, olyan európai, európai biztonság, strasbourgi székhelyű, szóbeli támadások, korlátozó jogszabályok, civil szervezetek, különböző online, listavezetői helyet, jelentéstevőinek, örökségvédelemre, bevándorláspárti, nyelvtörvényről, szólásszabadság,
© 2013 TVN.HU Kft.