Belépés
Gulyás: a jobboldaliak többsége megszavazta Ursula von der Leyent, a baloldaliak többsége elutasította
...
A tárcavezető kiemelte: Ursula von der Leyen a magyar kormány és a V4 támogatása nélkül nem lehetett volna az Európai Bizottság elnökjelöltje, a kormánypárti európai parlamenti (EP-) képviselők szavazata nélkül pedig nem lehetett volna az uniós testület elnöke.
Azt mondta: az EP sokkal széttöredezettebb, mint eddig, több politikai közösségre oszlik, mint korábban, neheze...
2019-07-18 14:31:52
A transzatlanti kapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta Szijjártó Péter Washingtonban
... foglalkozó kutatóintézet, a GLOBSEC közös rendezvényén vett részt. A kétnapos konferencia, amelyen miniszterek, politikai elemzők, nagykövetek vettek részt, az Egyesült Államok és Közép-Európa kapcsolatát vizsgálta.
Philip T. Reeker, az amerikai külügyminisztérium Európáért és Ázsiáért felelős ügyvezető államtitkára - aki diplomataként dolgozott Budapesten - azt hangsúlyozta...
2019-07-18 07:30:59
EU-tisztújítás - Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében
...
Von der Leyen az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén elmondott beszédében aláhúzta: az Európai Uniónak (EU) stabil külső határokra van szüksége, de ehhez a migráció szempontjából frontországnak számító, legnagyobb nyomás alatt álló tagállamoknak megfelelő segítséget kell kapniuk.
Szolidaritásra kell törekedni a tagországok között, tisztességes együttműködésre, és foko...
2019-07-16 12:02:25
EU-tisztújítás - Von der Leyen lemond a védelmi miniszteri tisztségről
...
Von der Leyen megválasztásáról a brüsszeli testület élére kedden szavaz az Európai Parlament plenáris ülése. Ursula von der Leyen elnökké választásához az Európai Parlament tagjainak abszolút többségének, jelenleg 374 képviselőnek a támogatása szükséges. A tisztséget 2013 december óta ellátó konzervatív politikus hangsúlyozta, hogy a szavazás kimenetelétől függetlenül távozik...
2019-07-15 18:04:04
Ursula von der Leyen egyik fő célja az Európai Unió klímasemlegessé válása 2050-re
...
Az európai uniós tagállamok vezetői által előző héten Jean-Claude Juncker utódjául jelölt politikus szerdán az EP különböző frakcióival, illetve az Elnökök Értekezletének tagjaival kezdett egyeztetést Brüsszelben.Von der Leyen parlamenti meghallgatása során kijelentette: az EU elveken alapul. Ez unió alapja pedig a jogállamiság tiszteletben tartása.
A bizottsági elnökjel...
2019-07-10 17:13:10
Iohannis a Nemzeti Liberális Párt jelöltjeként indul az elnökválasztáson
... pedig saját magáért fog.
Iohannis újabb éles támadást intézett a szociálliberális kormánytöbbség ellen, felszólítva a PSD-ALDE kormányt, hogy a május 26-i népszavazás üzenetét és az európai bírálatokat figyelembe véve korrigálja az igazságügyi törvényeket.
Az államfő az Európa Tanács korrupcióellenes testülete (GRECO) által előző nap közzétett, Romániát elmarasztaló jele...
2019-07-10 14:42:01
Az Európa Tanács szaktestülete szerint Romániában kevés az előrelépés a korrupcióellenes harc terén
... létre az igazságszolgáltatás szereplői által elkövetett bűncselekményeket kivizsgálására (SIIJ), és ezt Bukarest a GRECO erre vonatkozó határozott ajánlása ellenére sem számolta fel. Az Európa Tanács (ET) szakértői szerint ugyanis a különleges ügyészség hatáskörkonfliktusokhoz vezet és visszaélésekre alkalmas.
A GRECO azt is kifogásolta, ahogyan Románia módosította az ügyészs...
2019-07-09 12:11:29
Ügynökök az Országgyűlésben 1990-1994
... nőnek ki, más területen nyernek elhelyezést.
Nagy Istvánnak már amúgy is elég sok van a rovásán a hatóságok előtt Sipos Rudolffal együtt az erdélyi magyarság valós helyzetének Nyugat-Európai terjesztése miatt.
1983 augusztusában mint régi harcostársát keresi meg levélben Kapitány Ferenc volt megyei kisgazda titkárt Vörös Vince, az FKGP volt főtitkárhelyettese, a Magyar P...
2019-07-09 00:44:32
Tusványos - Egy a tábor mottóval szervezik a 30. nyári szabadegyetemet és diáktábort
...
A sajtótájékoztatóról kiadott közlemény szerint az idei tábor kiemelt témája lesz Európa és Erdély jövője, a magyar nemzeti összetartozás és a 30 évvel ezelőtti rendszerváltás. Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke, a rendezvény korábbi főszervezője, ma politikai programfelelőse elmondta: Tusványoson azért is egy a tábor, mert már harminca...
2019-07-08 21:22:16
EU-tisztújítás - Kurz: von der Leyen jó jelölt, de a jelölés hajmeresztő volt - BŐVÍTETT (új: migráció)
... eredményeként ismét szeretne a bécsi kormány élére kerülni.
"Az nem lehet, hogy uniós kormányfők a választás után bejelentik, hogy a győztes csúcsjelöltet nem tartják elfogadhatónak az Európai Bizottság élére" - mutatott rá Kurz, aki első sorban a szociáldemokratákat kárhoztatja azért, hogy kategorikusan elutasították Manfred Webert.
"Hogy érezzék így a választók azt, ho...
2019-07-07 11:31:22
1 2 3 .....................262 263 ...........393 394 ...........524 525 
Címkék: Szijjártó Péter Washingtonban, Európai Unió, Nemzeti Liberális Párt, Európa Tanács, Európai Bizottság, Egyesült Államok, Philip, Európai Parlament, Európai Uniónak, Jean-Claude Juncker, Elnökök Értekezletének, Nagy Istvánnak, Sipos Rudolffal, Kapitány Ferenc, Vörös Vince, Magyar, Sándor Krisztina, Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Manfred Webert, jobboldaliak többsége, baloldaliak többsége, transzatlanti kapcsolatok, illegális bevándorlás, védelmi miniszteri, korrupcióellenes harc, jelölés hajmeresztő, tárcavezető kiemelte, magyar kormány, kormánypárti európai, uniós testület, kétnapos konferencia, migráció szempontjából, tagországok között, brüsszeli testület, támogatása szükséges, tisztséget 2013, szavazás kimenetelétől, európai uniós, jogállamiság tiszteletben, bizottsági elnökjel, szociálliberális kormánytöbbség, május 26-i, európai bírálatokat, igazságügyi törvényeket, különleges ügyészség, hatóságok előtt, erdélyi magyarság, idei tábor, magyar nemzeti, rendezvény korábbi, bécsi kormány,
© 2013 TVN.HU Kft.