Belépés
Megkezdődött a moszkvai ellenzéki megmozdulás részvevőinek bírósági felelősségre vonása
... amelyek csak utólag számoltak be az eseményekről, "provokációnak" minősítették, egyebek között arra hivatkozva, hogy az elutasított jelöltaspiránsok a Központi Választási Bizottságnál és bíróságon is megpróbálhattak volna jogorvoslatot nyerni.

Az elutasított ellenzéki jelöltaspiránsok melletti szombati moszkvai belvárosi megmozdulás-sorozat alatt a belügyminisztérium sz...
2019-07-30 10:50:20
Tusványos - Tőkés László: az erdélyi magyarság 30 évvel a diktatúra bukása után is ostrom alatt van
... van szükség Romániában. Václav Havel volt cseh elnököt idézve tette hozzá: a posztkommunista rezsimet is meg kell dönteni.
Tőkés László kijelentette: minden bizonnyal a bukaresti bíróságon fog megemlékezni a trianoni diktátumról az esemény centenáriumán. Ugyanis épp 2020. június 4-ére idézték be a bíróságra abban a perben, amelyet a román állami kitüntetése megvonása miatt in...
2019-07-27 10:41:50
Gulyás: a kohéziós források elosztásánál vegyék figyelembe a nemzeti régiókat!
...
A miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hat évig pereskedett az Európai Bíróságon a polgári kezdeményezés elindításának lehetőségéért, míg végül sikerrel járt.
Kiemelte, az Európai Unióban rendkívül fontos, hogy legyenek olyan ügyek, amelyekben a polgárok ki tudják fejezni akaratukat.
Gulyás Gergely jelezte: a polgá...
2019-07-21 15:41:48
Felmentette a terrorpropaganda vádja alól egy török bíróság az RSF helyi munkatársát
... propagandáját. A három vádlottra 1,5 és 7,5 év közötti börtönbüntetést kért az ügyészség.
Fincanci a Sputnik News orosz állami hírügynökség török nyelvű kiadásának beszámolója szerint a bíróságon azt mondta: felelős állampolgárokként feladatuk az állam ellenőrzése, ők a feladatukat teljesítették.
Az ítélőszék azzal indokolta a vádlottak szerdai felmentését, hogy nem telj...
2019-07-17 12:32:02
Új vezérigazgató a Diákhitel Központnál
... és németül beszél. Jogi tanulmányait Budapesten és Hamburgban végezte, diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karán szerezte 2004-ben.
Szakmai pályafutását a Fővárosi Bíróságon kezdte, majd jogi szakvizsgái letétele után a nemzetközi ügyvédi szférában helyezkedett el, ahol multinacionális vállalatok magyarországi beruházásait segítette társasági, kereskedelmi és v...
2019-06-12 12:23:24
A spanyol legfelsőbb bíróság szerint Carles Puigdemont indulhat az EP-választáson
... tartózkodik.
A választási bizottság szerint a három katalán függetlenségi politikus jelöltsége "gúnyt űz a törvényből".
Az érintettek a kizáró határozat ellen fellebbeztek a bíróságon.
A héten a spanyol ügyészség is úgy foglalt állást, hogy az indulás megtiltása sértené a politikusok passzív választójogát, azaz a választhatóságukhoz való jogot.
Carles Puigdemon...
2019-05-05 17:51:51
Az SZNT számít a magyarok és az autonómia támogatóinak aláírására
... polgári kezdeményezés eszközével, és olyan jogszabály kidolgozását tűzi ki célul, amely közelebb visz Székelyföld autonómiájához. Az Európai Bizottság ezt mostanáig akadályozta, ám az uniós bíróságon elveszített per után szabad utat adott a kezdeményezésnek.
"Május 7-től tehát újabb nemes feladat előtt állunk: egy év alatt legalább egymillió támogató aláírást kell összegyűjt...
2019-05-01 20:02:13
Eredményességi rekordot állított fel tavaly az Európai Bíróság
... be 2018-ban, ami megerősíti az elmúlt évek emelkedő tendenciáját, a folyamatban lévő eljárások száma azonban ennek ellenére is valamelyest csökkent, 2019. január 1-én 2334 volt.
A bíróságon számottevően, nagyjából 15 százalékkal nőtt az új ügyek száma, és elérte a 849-et. Ez elsősorban annak tudható be, hogy emelkedett az előzetes döntéshozatali kérelmek száma, amely immár a ...
2019-03-25 20:11:01
EP-választás - Több mint kétszázötven bejegyzett párt van Magyarországon
... közülük.
A mai parlamenti pártok közül a Magyar Szocialista Pártot 1989 novemberében, a Kereszténydemokrata Néppártot 1989 decemberében, a Fideszt 1990 februárjában vették nyilvántartásba a bíróságon.
Az 1995 előtt alakult, és ma is működő pártok közül még 1989-ben alakult meg a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, 1990-ben a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári ...
2019-03-24 07:05:07
Völner: a Stop Soros továbbra is Brüsszel bevándorláspárti terveinek útjában áll
... továbbra is büntetőjogi tényállás a bevándorlás törvényellenes támogatása" - mondta Völner Pál.
Az államtitkár úgy vélte, mivel Brüsszel álláspontja nyilvánvaló, valószínűleg az Európai Bíróságon végződik az ügy. A magyar álláspont jogilag alátámasztott, megfelel a genfi egyezménynek, valamint a schengeni és a dublini egyezmény előírásainak - szögezte le.
A politikus újs...
2019-03-22 13:41:34
1 2 3 ............40 41 ......60 61 ......80 81 82 
Címkék: Tőkés László, Diákhitel Központnál, Carles Puigdemont, Európai Bíróság, Stop Soros, Központi Választási Bizottságnál, Václav Havel, Székely Nemzeti Tanács, Európai Bíróságon, Európai Unióban, Gulyás Gergely, Sputnik News, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karán, Fővárosi Bíróságon, Carles Puigdemon, Európai Bizottság, Magyar Szocialista Pártot, Kereszténydemokrata Néppártot, Magyarországi Szociáldemokrata Párt, Független Kisgazda-, Völner Pál, moszkvai ellenzéki, erdélyi magyarság, diktatúra bukása, kohéziós források, nemzeti régiókat, terrorpropaganda vádja, török bíróság, spanyol legfelsőbb, autonómia támogatóinak, elutasított jelöltaspiránsok, elutasított ellenzéki, posztkommunista rezsimet, bukaresti bíróságon, trianoni diktátumról, esemény centenáriumán, bíróságra abban, román állami, miniszter vasárnapi, polgári kezdeményezés, három vádlottra, állam ellenőrzése, feladatukat teljesítették, ítélőszék azzal, vádlottak szerdai, nemzetközi ügyvédi, választási bizottság, három katalán,
© 2013 TVN.HU Kft.