Belépés
Katalán válság - A volt katalán elnök felháborítónak nevezte a spanyol legfelsőbb bíróság hétfői döntését
... eljött az ideje a cselekvésnek. "Fiaink és lányaink jövőjéért", a demokráciaért, Európáért és Katalóniáért" - fogalmazott.
A volt katalán vezető szerint a döntés - ahogy az Európai Bizottság legutóbbi jogállamiság helyzetét vizsgáló jelentése is - azt bizonyítja, hogy Spanyolország "távol áll a demokráciától" olyan kérdéseket tekintve, mint például az igazságszolgáltatás függ...
2019-10-14 18:52:17
Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a Samsung magyarországi üzeme számára javasolt állami támogatás ügyében
... meglévő gödi üzemében bővítse az elektromos járművekben használt lítium-ion akkumulátorcellák és akkumulátortelepek előállítási kapacitását. 2018-ban Magyarország értesítette az Európai Bizottságot arról, hogy állami támogatást kíván nyújtani a projekthez.
Az uniós bizottság kétli, hogy a Samsung SDI gödi beruházásához nyújtani tervezett 108 millió euró összegű állami támogat...
2019-10-14 18:52:09
ITM: a gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést
... racionalizálva 174 alapszakmát neveztek meg. Ennek alapján indulnak a 2020/21-es tanévben az új osztályok az iskolákban.
Az Európai Szakképzési Hét rendezvénysorozatot az Európai Bizottság hirdette meg 2016-ban, hogy a helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén még vonzóbbá tegye a szakképzést. A programsorozat a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahel...
2019-10-14 16:31:58
Brexit - A brit kormány szabadkereskedelmi viszonyt akar az EU-val, törvényben garantálja az EU-állampolgárok j
... hónap végéig.
A királynő által hétfőn felolvasott kormányprogramban szereplő október 31-i Brexit-dátum tarthatóságát sokan kétségbe vonják.
Hilary Benn, az alsóház Brexit-ügyi bizottságának elnöke a programismertetés után a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy "szinte elkerülhetetlennek" tűnik számára a kilépés újbóli halasztása.
A legnagyobb ellenzéki er...
2019-10-14 14:41:42
Romániában csökkent az ipari termelés az idei első nyolc hónapban
... százalékkal nőtt az előző évhez képest, 2017-ben 8,2 százal...
2019-10-14 13:11:43
Strand Világjátékok - Ezüstérmes az aquatlonos Dévay Márk
...
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint a férfiak 30 fős mezőnye közép-európai idő szerint 5 órakor rajtolt el. Dévay végig az élcsoportban haladt a 2,5 kilométeres futásból, 750 méter úszásból, majd újabb 2,5 kilométeres futásból álló versenyben, és végül a spanyol Tarek Vinuelas után hét másodperccel ért célba. Ezzel a magyar küldöttség első érmét ...
2019-10-14 11:51:55
Brexit - Európai Bizottság: sok munka van még hátra a Londonnal folyó tárgyalásokon
... hozzá.
Brüsszeli diplomáciai források pénteken közölték, hogy intenzív tárgyalások kezdődnek a felek között az Egyesült Királyság rendezett kilépésének feltételeiről. Az Európai Bizottság megerősítette a híreket. Michel Barnier pénteken csaknem három órán át tárgyalt Stephen Barclay brit Brexit-ügyi miniszterrel Brüsszelben.
Boris Johnson brit miniszterelnök vasárnap táj...
2019-10-13 19:41:58
Letették a Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda alapkövét
... XII. kerület polgármestere elmondta, az óvoda építését két és fél éven át tartó bonyolult tárgyalások előzték meg, azokban a kerület mellett az állami vagyonkezelő, a főváros különböző bizottságai, a kormány és az egyház képviselői is részt vettek.
A fideszes politikus reményének adott hangot, hogy egy jó óvoda jön létre, szerinte pedig ehhez elsősorban az kell, hogy az intéz...
2019-10-13 18:11:47
Önkormányzat 2019 - Szavazni személyazonosító igazolvánnyal és lakcímkártyával lehet
... nemcsak a magyar állampolgárok, hanem a letelepedettek, bevándoroltak, menekültek, valamint az Európai Unió többi tagállamának állampolgárai is szavazhatnak.
A szavazatszámláló bizottság előtt a választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát és lakcímét vagy személyi azonosítóját (korábbi elnevezés szerint személyi számát).
A nem magyar állampolgárságú választópol...
2019-10-13 07:06:09
Önkormányzat 2019 - Megnyíltak a szavazókörök
... szerinti jelölteket, hanem a tartózkodási helyük szerinti jelöltekre szavazhatnak.
Aki mozgásában akadályozott vagy beteg, vasárnap délig még igényelhet mozgóurnát a szavazatszámláló bizottságtól. Aki azonban nem kért, az nem szavazhat így akkor sem, ha egy másik, a háztartásában lakó választópolgárhoz kiviszik a mozgóurnát.
A választáson 38 ezer első választót várnak ...
2019-10-13 07:06:00
1 2 3 ...........1119 1120 .....1678 1679 ......2237 2238 2239 
Címkék: Európai Bizottság, Strand Világjátékok, Dévay Márk, Bárányfelhő Svábhegyi Református Óvoda, Európai Bizottságot, Samsung SDI, Európai Szakképzési Hét, Hilary Benn, Magyar Olimpiai Bizottság, Tarek Vinuelas, Egyesült Királyság, Michel Barnier, Stephen Barclay, Boris Johnson, Európai Unió, volt katalán, spanyol legfelsőbb, gazdaság igényeihez, brit kormány, ipari termelés, idei első, aquatlonos Dévay, elektromos járművekben, uniós bizottság, színvonalas szakismereteket, királynő által, alsóház Brexit-ügyi, programismertetés után, kilépés újbóli, legnagyobb ellenzéki, előző évhez, élcsoportban haladt, spanyol Tarek, magyar küldöttség, felek között, óvoda építését, kerület mellett, állami vagyonkezelő, főváros különböző, egyház képviselői, fideszes politikus, magyar állampolgárok, szavazatszámláló bizottság, választópolgárnak igazolnia, tartózkodási helyük, szavazatszámláló bizottságtól, háztartásában lakó, szavazatszámláló, személyazonosító, állampolgárságú, lakcímkártyával, szakismereteket,
© 2013 TVN.HU Kft.