Belépés
EP-választás - MSZP-Párbeszéd: a közös lista negyedik helyén szerepel az első párbeszédes politikus
...
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, EP-listavezető bejelentette azt is, hogy mivel az Európai Néppárt által létrehozott "bölcsek tanácsa" nem csupán a Fideszt, hanem Magyarországot is vizsgálni fogja, az MSZP-Párbeszéd is létrehoz egy "bölcsek tanácsát", amely találkozót kezdeményez a néppárti testülettel, hogy megvitassák azt, Magyarországon hogy áll a jogállam, hogyan használják...
2019-03-23 14:42:05
Novák: a Fidesz nem maradhat az Európai Néppártban annak további balra tolódása esetén
...
A Fidesz politikusa a lap szombati számában megjelent interjúban a Fideszre és az EPP-re utalva úgy fogalmazott, "szétköltöztünk, de még nem váltunk el".
Kiemelte, nem érdemes ultimátumokról beszélni az EPP döntésével kapcsolatban, "nem vagyunk alá- és fölérendeltségi viszonyban egymással". "Ezért is mondtuk ki, hogy akaratunkon kívül minket nem lehet felfüggeszteni vagy...
2019-03-23 12:11:57
EU-csúcs - Juncker: kölcsönösségre van szükség az EU és Kína közötti kereskedelmi kapcsolatban
...
Jean-Claude Juncker az ülést lezáró sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy miközben az európai közbeszerzési piac hozzáférhető a kínai vállalatok számára, fordítva ez nem igaz, amin változtatni kell.
Kiemelte: a kínai piac nem elég nyitott az európai termékek előtt, így a verseny nem tisztességes, a kereskedelmi viszony aszimmetrikus, s ez egyenlőtlenségekhez vezet.
A...
2019-03-22 18:32:07
EU-csúcs - Juncker: kölcsönösségre van szükség az EU és Kína közötti kereskedelmi kapcsolatban
...
Jean-Claude Juncker az ülést lezáró sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy miközben az európai közbeszerzési piac hozzáférhető a kínai vállalatok számára, fordítva ez nem igaz, amin változtatni kell.
Kiemelte: a kínai piac nem elég nyitott az európai termékek előtt, így a verseny nem tisztességes, a kereskedelmi viszony aszimmetrikus, s ez egyenlőtlenségekhez vezet.
A...
2019-03-22 17:22:15
Handó Tünde: meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében
... legitimitációját" - fogalmazott.
Stumpf István alkotmánybíró előadásában azt mondta, az alkotmányos identitásnak, szuverenitásnak kell, hogy legyen egy érinthetetlen magja, amelyet nem sérthet az Európai Unió döntési rendszere sem. Ennek a magnak a napjainkban is zajló kimunkálása elsődlegesen az alkotmánybíróságok feladata.
Az alkotmánybíróságok tehát ezen a területen ...
2019-03-22 15:51:37
EU-csúcs - Luxemburgi miniszterelnök: Brexit-ügyben a legjobb megoldás egy új brit népszavazás lenne
... szerint jó döntés született Brüsszelben csütörtök éjjel, mert tiszta helyzetet teremt. Összesen két utat tesz lehetővé: lehetőséget ad Nagy-Britanniának, hogy rendezett formában lépjen ki az Európai Unióból, amennyiben a jövő hét folyamán elfogadják a megállapodást, ha pedig ez nem történik meg, akkor a megállapodás nélküli kiválásra kell felkészülni. Ennek elkerülésén dolgozott a...
2019-03-22 10:41:29
EU-csúcs - Theresa May: London mindent megtesz azért, hogy megállapodással valósuljon meg a kilépés
...
May sajtótájékoztatóján üdvözölte az Európai Tanács döntését a brit uniós kilépés dátumának meghosszabbításáról.
Reményét fejezte ki, hogy minden akadály elhárulhat a megállapodás parlamenti elfogadása elől, és kijelentette: eljött az idő, hogy megvalósuljon a brit választók akarata, és a londoni parlament alsóházának jóváhagyásával megtörténjen Nagy-Britannia uniós kivá...
2019-03-22 07:05:36
EU-csúcs - Kétlépcsős megközelítésről állapodtak meg a Brexit-határidő hosszabbításának ügyében
... amennyiben a londoni alsóház jövő héten elfogadja a távozás feltételeit rögzítő, kétszer már leszavazott megállapodást.
Újabb elutasítás esetén a szigetország április 12-ig továbbra is az Európai Unió tagja maradna, de eddig jeleznie kellene, hogy mik a szándékai a továbbiakban.
Szakemberek szerint ez lényegében azt jelenti, hogy eddig döntenie kellene, hajlandó-e részt ...
2019-03-22 07:05:18
EP-választás - Bemutatta hét főből álló kampánycsapatát az európai liberális pártcsalád
...
A listán Margrethe Vestager dán versenyjogi biztos, Violeta Bulc szlovén közlekedési biztos, Guy Verhofstadt, az ALDE belga európai parlamenti frakcióvezetője, Emma Bonino egykori olasz külügyminiszter, Nicola Beer, a német liberálisok EP-listavezetője, Luis Garicano, a spanyol Ciudadanos politikusa, illetve Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője található.
A liberáli...
2019-03-21 21:12:18
Novák Katalin: a Fidesz önként döntött kapcsolatai felfüggesztéséről az Európai Néppárttal
... Országgyűlés háromfős delegációjával tett látogatást a francia fővárosban a francia szenátus francia-magyar baráti tagozatának meghívására.
Novák Katalin szerint a Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke által vezetett úgynevezett bölcsek tanácsa - amely igyekszik tényszerűen megismerni a magyar döntések hátterét, és értékelést készít - esélyt ad arra, hogy nagy ...
2019-03-21 20:52:02
1 2 3 ...................475 476 ..........712 713 ..........949 950 951 
Címkék: Európai Néppártban, Handó Tünde, Theresa May, Novák Katalin, Európai Néppárttal, Tóth Bertalan, Európai Néppárt, Jean-Claude Juncker, Stumpf István, Európai Unió, Európai Unióból, Európai Tanács, Margrethe Vestager, Violeta Bulc, Emma Bonino, Nicola Beer, Luis Garicano, Cseh Katalin, Momentum EP-listavezetője, Herman Van Rompuy, közös lista, első párbeszédes, bíróságok szerepe, társadalom életében, legjobb megoldás, európai liberális, néppárti testülettel, ülést lezáró, európai közbeszerzési, kínai vállalatok, kínai piac, európai termékek, kereskedelmi viszony, alkotmányos identitásnak, érinthetetlen magja, megállapodás nélküli, brit uniós, megállapodás parlamenti, brit választók, londoni parlament, londoni alsóház, távozás feltételeit, szigetország április, listán Margrethe, német liberálisok, spanyol Ciudadanos, francia fővárosban, francia szenátus, magyar döntések, hosszabbításának, legitimitációját, frakcióvezetője, megállapodással, szuverenitásnak, megközelítésről, fölérendeltségi, kampánycsapatát,
© 2013 TVN.HU Kft.