Belépés
Gulyás: a kohéziós források elosztásánál vegyék figyelembe a nemzeti régiókat!
...
A miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hat évig pereskedett az Európai Bíróságon a polgári kezdeményezés elindításának lehetőségéért, míg végül sikerrel járt.
Kiemelte, az Európai Unióban rendkívül fontos, hogy legyenek olyan ügyek, amelyekben a polgárok ki tudják fejezni akaratukat.
Gulyás Gergely jelezte: a polgá...
2019-07-21 15:41:48
Az EP ismét támogatásáról biztosította Laura Codruta Kövesi európai főügyészi kinevezését
...
Az EP házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete kérésére Sassoli levelet küld az Európai Unió másik társjogalkotó szervének, a tagországok kormányait tömörítő tanácsnak, amelyben megerősíti a testület támogatását a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetője mellett.
"Kulcsfontosságú, hogy a lehető leggyorsabban elrendeljék a nyomozást, valamint vádat emel...
2019-07-18 18:01:50
Venezuelai válság - Az EP szankciókat sürget Venezuelával szemben
... az erőszak különböző formáinak válogatás nélküli alkalmazásáért", illetve felelősség terheli az "illegitim rendszert szolgáló" fegyveres erők és hírszerző szolgálat vezetőit is.
Az európai parlamenti képviselők felszólítják az Európai Unió Tanácsát, hogy hozzon további szankciókat az emberi jogok megsértéséért és az elnyomásért felelős venezuelai állami szereplők ellen. Szeri...
2019-07-18 14:51:55
Gulyás: a jobboldaliak többsége megszavazta Ursula von der Leyent, a baloldaliak többsége elutasította
...
A tárcavezető kiemelte: Ursula von der Leyen a magyar kormány és a V4 támogatása nélkül nem lehetett volna az Európai Bizottság elnökjelöltje, a kormánypárti európai parlamenti (EP-) képviselők szavazata nélkül pedig nem lehetett volna az uniós testület elnöke.
Azt mondta: az EP sokkal széttöredezettebb, mint eddig, több politikai közösségre oszlik, mint korábban, neheze...
2019-07-18 14:31:52
A transzatlanti kapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta Szijjártó Péter Washingtonban
... politika elhanyagolta ezt a térséget, de Washington most az évekig tartó érdektelenség és alkalmi nézetkülönbségek után visszatért Közép-Európába.

"Nem kétséges, hogy egyes közép-európai NATO-szövetségeseink - és erre Magyarország a nyilvánvaló példa - úgy érezték, hogy kapcsolataink megfeneklettek és feszültek lettek" -fogalmazott Reeker. Leszögezte: a Trump-kormányzat...
2019-07-18 07:30:59
Franciaország beállhat Laura Codruta Kövesi mögé az európai főügyészi tisztségért folyó versenyben
...
Sajtóhírek szerint a volt román miniszterelnök arról számolt be, hogy a francia kormány a közeljövőben tájékoztatni fogja a többi európai uniós tagországot, hogy beáll a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetője mögé, akit az Európai Parlament is támogat.
Az Emmanuel Macron francia államfő pártját is tömörítő képviselőcsoportot irányító Ciolos reményét feje...
2019-07-17 17:43:21
Szijjártó Péter: Elfogadhatatlan az illegális migránsoknak az adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi el
... nem sikerült a teljes csomagot áterőszakolni az ENSZ tagállamain, hiszen Magyarország, az Egyesült Államok, Izrael, Csehország és Lengyelország a dokumentum elfogadása ellen szavazott, az Európai Uniónak pedig további több tagja nem szavazta meg. Ezért most részenként kísérlik meg áterőszakolni a csomagot a tagállamokon - tette hozzá.
A miniszter emlékeztetett arra, hogy a gl...
2019-07-17 16:52:33
EU-tisztújítás - Weber: az EP folytatja a küzdelmet a jogaiért
...
A bajor politikus, az EPP korábbi jelöltje az Európai Bizottság élére, ismét sajnálatosnak nevezte, hogy a csúcsjelölti rendszer nem érvényesült. Úgy értékelte, hogy ez visszalépést jelent, de bizakodónak mutatkozott abban, hogy a parlament érvei a jövőben felülkerekednek.
"Keményen kell küzdenünk azért, hogy elérjük a céljainkat" - húzta alá Manfred Weber.
Az Ursul...
2019-07-17 09:51:08
EU-tisztújítás - Megválasztották a német Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének
...
A képviselők 383 szavazattal, 327 ellenében, 22 tartózkodás és egy érvénytelen szavazat mellett támogatták a titkos szavazáson a jelölt bizottsági elnöki kinevezését.
Az Európai Bizottság elnökségére jelölt Ursula von der Leyennek a szavazáskor hivatalban lévő képviselők abszolút többségének - 50 százalék plusz egy fő, azaz 374 képviselő - szavazatára volt szüksége a meg...
2019-07-16 21:22:37
EU-tisztújítás - Megkezdődött az európai parlamenti szavazás az új bizottsági elnökről
... személyéről. A szavazás során a bizottsági elnökjelölt nincs jelen, azonban az eredmény este fél nyolc után várható bejelentésekor von der Leyen is a teremben lesz.
Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője Strasbourgban az EP keddi plenáris ülésén, a Von der Leyennel folytatott EP-vitában közölte, az Európai Parlament néppárti (EPP) képviselőcsoportja támogatja U...
2019-07-16 18:32:24
1 2 3 ...................483 484 ..........724 725 ..........965 966 967 
Címkék: Laura Codruta Kövesi, Szijjártó Péter Washingtonban, Szijjártó Péter, Európai Bizottság, Székely Nemzeti Tanács, Európai Bíróságon, Európai Unióban, Gulyás Gergely, Elnökök Értekezlete, Európai Unió, Európai Unió Tanácsát, Európai Parlament, Emmanuel Macron, Egyesült Államok, Európai Uniónak, Manfred Weber, Európai Néppárt EP-frakcióvezetője Strasbourgban, kohéziós források, nemzeti régiókat, jobboldaliak többsége, baloldaliak többsége, transzatlanti kapcsolatok, európai főügyészi, illegális migránsoknak, adott ország, német Ursula, európai parlamenti, miniszter vasárnapi, polgári kezdeményezés, tagországok kormányait, testület támogatását, román korrupcióellenes, lehető leggyorsabban, erőszak különböző, emberi jogok, elnyomásért felelős, tárcavezető kiemelte, magyar kormány, kormánypárti európai, uniós testület, évekig tartó, nyilvánvaló példa, volt román, francia kormány, közeljövőben tájékoztatni, többi európai, teljes csomagot, dokumentum elfogadása, miniszter emlékeztetett,
© 2013 TVN.HU Kft.