Belépés
Lengyelország ellenzi az uniós támogatások kifizetésének jogállamisági feltételekhez kötését
...
Az Európai Parlamentben (EP) csütörtökön megszavazott állásfoglalás - amely az Európai Bizottság javaslatán alapul - olyan mechanizmusok létrehozásáról szól, melyek a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban jogállamisági feltételekhez is kötnék az Európai Unió (EU) tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését.
A szabályozás végleges változatát az EU minisztere...
2019-01-18 09:51:23
ITM: sikeres nemzetközi minták alapján újulhat meg a hazai kutatóintézeti hálózat
... megjelent vezetőinek - közölte az ITM.
Palkovics László helyzetértékelése szerint Magyarország az innovációs teljesítményben kedvező adottságai ellenére ma még jelentősen elmarad a vezető európai országoktól, ami az eddigi kutatás-fejlesztési struktúra átalakítását indokolja.
A finanszírozási rendszer fejlesztéséről a miniszter elmondta: a kormány célkitűzése az 1,8 száz...
2019-01-17 17:22:21
Brexit - Európa a rendezetlen Brexit felé halad a külföldi lapok szerint
... EU-ban már bevált gyakorlat, hogy a válságokat folyamatos halasztásokkal igyekeznek megoldani. Az újság szerint tovább bonyolítja a helyzetet, ha Nagy-Britannia mégiscsak részt vesz az európai parlamenti választásokon, hiszen így a brit képviselők is szavaznak majd az Európai Bizottság új elnökének megválasztásakor.
A horvát liberális Jutarnji List kommentárjának azt a címet ...
2019-01-17 15:42:15
Az Európai Parlament támogatja az uniós kifizetések jogállamisági feltételekhez kötését
... az adócsalások ellen nem elég hatékonyan fellépő országoknak szánt EU-s forrásokat, a hiányosságok jellegével és súlyosságával arányos módon.
Ilyen határozatra a tervek szerint az Európai Bizottság tehetne javaslatot, egy független szakértői testülettel való egyeztetést követően. Elfogadásáról pedig a két társjogalkotó szerv, az Európai Parlament és a tagállamok kormányait tö...
2019-01-17 13:22:27
Nem tér vissza az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének tanácskozására az orosz parlament küldöttsége
... ukrajnai beavatkozására hivatkozva - megfosztotta kulcsfontosságú jogköreitől, amivel egyébként "rendszerszintű válságba" került. A duma egyebek között nehezményezte, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) bíráinak több mint felét orosz részvétel nélkül választották meg, ami a képviselők szerint Oroszország viszonylatában felveti a testület döntéseinek legitimitását.
A...
2019-01-17 11:51:57
Szili Katalin: "le kellene porolni" a román parlamentben egy évtizede elakadt kisebbségi törvényt
... kialakítani a román többséggel."
Szili Katalin azt is megemlítette, hogy fontosnak tartaná a magyar többségű önkormányzatok fokozott együttműködését, hiszen ezt sem a román, sem az európai uniós szabályok nem tiltják.
A miniszterelnöki megbízott kedvező körülménynek tartotta, hogy Románia tölti be ebben a félévben az Európai Unió Tanácsának a soros elnökségét. Ez ugyanis...
2019-01-16 12:21:54
Brexit - Sajnálatát fejezte ki Juncker a kiválási megállapodás brit alsóházi elutasítása miatt
...
Juncker közölte: az EU nem akar rendezetlen Brexitet, de kedd este megnőtt ennek a kockázata.
Az Európai Bizottság mindazonáltal folytatja a felkészülést a brit kilépésre - jelentette ki.
Juncker hangsúlyozta, a decemberben elfogadott brit kiválási megállapodás tisztességes kompromisszum és a lehető legjobb ajánlat az unió részéről, amely a körülményekhez képest a l...
2019-01-15 22:23:06
A német kormány szeretné elkerülni Oroszország kilépését az Európa Tanácsból
...
"Világos, hogy nehéz időszak ez az Európa Tanács számára, aggodalomra ad okot Oroszország további távolodása" - jelentette ki Heiko Maas, miután Thorbjorn Jaglanddal, a páneurópai szervezet főtitkárával egyeztetett.
"Oroszország Európa része, tehát az Európa Tanácshoz tartozik. A két félnek dolgoznia kell azon, hogy elkerüljék a kilépést" - fogalmazott.
Kiemelte, a ...
2019-01-15 18:03:03
A Türk Tanács főtitkárával tárgyalt Szijjártó
... Szövetsége is nyitott a magyar egyetemek csatlakozási lehetőségére.
A találkozón Szijjártó Péter külgazdasági és külügy...
2019-01-15 16:41:56
Több lengyel városban tisztelegtek a megkéselt gdanski főpolgármester emléke előtt
...
A gdanski óvárosban tömegek gyűltek össze, rövid beszédet mondott a gdanski származású Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
A varsói gyűlést a fővárost irányító Polgári Platform (PO) képviselői szervezték, jelen volt a PO elnöke, Grzegorz Schetyna is. Megérkeztek a többi párt tagjai is. A résztvevők egyperces csenddel tisztelegtek Adamowicz emléke előtt, majd néma men...
2019-01-14 20:22:59
1 2 3 ...................469 470 ..........703 704 .........937 938 939 
Címkék: Európai Parlament, Európa Tanács, Szili Katalin, Európa Tanácsból, Türk Tanács, Európai Parlamentben, Európai Bizottság, Európai Unió, Palkovics László, Jutarnji List, Emberi Jogok Európai Bírósága, Európai Unió Tanácsának, Heiko Maas, Thorbjorn Jaglanddal, Oroszország Európa, Európa Tanácshoz, Szijjártó Péter, Donald Tusk, Európai Tanács, Polgári Platform, Grzegorz Schetyna, uniós támogatások, hazai kutatóintézeti, rendezetlen Brexit, külföldi lapok, uniós kifizetések, orosz parlament, román parlamentben, évtizede elakadt, kiválási megállapodás, német kormány, megkéselt gdanski, 2021-2027 közötti, szabályozás végleges, innovációs teljesítményben, vezető európai, finanszírozási rendszer, miniszter elmondta, kormány célkitűzése, válságokat folyamatos, újság szerint, európai parlamenti, brit képviselők, horvát liberális, adócsalások ellen, hiányosságok jellegével, tervek szerint, független szakértői, tagállamok kormányait, duma egyebek, képviselők szerint, testület döntéseinek, román többséggel,
© 2013 TVN.HU Kft.