Belépés
SARS-CoV-2
... egységesen kell védekezni. Ez lesz a rendkívüli EU-csúcs egyik fő témája - ismertette a német kancellár, kiemelve, hogy a tagországi állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanácsban első alkalommal tárgyalnak a SARS-CoV-2 mutációiról, és a cél egyelőre a konzultáció, nem a döntéshozatal.

Az EU-s társországokban kifejtett járványügyi erőfeszítésekkel kapcso...
2021-01-23 18:57:02
Határozatképtelen volt a rendkívüli ülés
...
Az ülésen az ellenzéki pártok képviselői vettek csak részt, a Fidesz- és a KDNP-frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg. Az ülésen a DK az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodásról szóló politikai nyilatkozatot vitatta volna meg, mert szerintük a kormányfő Brüsszelben szembement a július 14-én hozott parlamenti határozattal.
Párbeszéd: a kormá...
2020-08-03 14:42:36
EU-csúcs - Macron: kompromisszum körvonalazódik a költségvetési tárgyalások során
... tájékoztatott, hogy a tagállami vezetők hosszú ideig tárgyalták az úgynevezett vészfék-mechanizmus kérdését, amely lehetővé tenné, hogy bármely tagállam vitát kezdeményezzen az Európai Tanácsban abban az esetben, ha meglátása szerint, egy másik tagország nem a "megfelelő módon" hajtja végre az uniós források kiosztásához rendelt reformprogramokat.
"Nagyon jó szövegtervezet va...
2020-07-20 15:52:07
Koronavírus - Állami autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezik Németországban
... társ szociáldemokraták (SPD) ellenzik a belsőégésű motorral szerelt kocsik vásárlásának állami támogatását.
A gazdaságösztönző csomagról kedden tárgyalnak a koalíciós egyeztető tanácsban. A csomag 50-100 milliárd euró nagyságú lehet, legfontosabb elemei közé tartozik a járvány miatt tartós válságba került ágazatok és szakmák megsegítése, így újabb támogatásokra számíthatnak ...
2020-06-01 12:56:12
NATO-főtitkár: Valamennyi NATO-szövetséges maradéktalanul teljesíti a Nyitott Égbolt szerződés rendelkezéseit
... közölte.
A NATO ismételten kapcsolatba lép Moszkvával annak érdekében, hogy Oroszország a lehető leghamarabb visszatérjen a szerződéshez. A szövetségesek nyitottak maradnak a NATO-Oroszország Tanácsban folytatott párbeszédre a katonai kockázatok csökkentés és az átláthatóság növelése érdekében - tette hozzá Stoltenberg.
A Nyitott Égbolt szerződést 1992 tavaszán írták alá...
2020-05-22 19:43:08
Szijjártó: 50 millió eurós magyar-kirgiz befektetési alap jön létre
...
A tárcavezető kifejtette: telefonon tárgyalt Csingiz Aidarbekov kirgiz külügyminiszterrel. A két ország együttműködése egyre szorosabb a Türk Tanácsban végzett közös munkának köszönhetően - vélekedett.
Szijjártó Péter kitért rá: április végén látogatott volna Budapestre a kirgiz elnök, de a látogatást az év második felére halasztották.
Hangsúlyozta: megegyeztek arr...
2020-04-15 13:12:00
Krónika 13. rész (területfejlesztés, napirend után)
... állandó meghívottjai közé sorolja a területfejlesztés stratégiai tervezéséért felelős miniszter képviselőjét, továbbá rögzíti, hogy a térségi fejlesztési tanács választott tisztségviselői a tanácsban végzett munkájukért díjazást nem kapnak.
A Fidesz nevében Ovádi Péter támogatta a kormány előterjesztését.
Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) felszólalásában azt kérte, hogy...
2020-04-07 22:08:53
Brexit - Barnier: az EU és a tagállamok érdekei az elsők
... rögzíteni. A társulási megállapodásokat mind a 27 uniós tagállamnak ratifikálnia kell, hogy hatályba léphessenek.
A tárgyalási keretet az uniós tagállamoknak kell jóváhagyniuk a tanácsban. Ez gyakorlatilag egy felhatalmazás, amely meghatározza, hogy az unió képviseletében az Európai Bizottság milyen szempontok figyelembe vételével köteles tárgyalni, miről tárgyalhat és miről ...
2020-02-01 17:12:59
Németh Zsolt: elfogadhatatlan, hogy diszkriminációnak legyenek kitéve a nemzeti kisebbségek Ukrajnában
...
Németh Zsolt, a nyelvi jogok helyzete és perspektívái Ukrajnában címmel az Európa Tanácsban szervezett kerekasztal-beszélgetésen hangsúlyozta, hogy az ukrajnai kisebbségek nyelvhasználatát és az oktatást érintően elfogadott törvények és törvényjavaslatok az ország állampolgárainak négy kategóriáját állapítja meg eltérő jogosultságokat adva számukra.
Noha néhányfontos ajá...
2020-01-28 17:02:02
Hidvéghi: az EP Magyarországot elmarasztaló határozata a Soros-szervezetek és a bevándorláspárti erők újabb nyo
... vita" és a sorozatos elítélő határozatok helyett az eljárás érdemi lefolytatására és az Orbán-kormánnyal szembeni konklúziók levonására van szükség az Európai Unió tagállamait tömörítő Tanácsban.
Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője üzenetében kijelentette: a Fidesz megbukott Európában. Közölte, hogy európai parlamenti képviselőként azért dolgozik, hogy "az Európai Unió ...
2020-01-16 15:32:14
1 2 3 .......27 28 ...40 41 ....53 54 55 
Címkék: Valamennyi NATO-szövetséges, Nyitott Égbolt, Németh Zsolt, Európai Tanácsban, NATO-Oroszország Tanácsban, Csingiz Aidarbekov, Türk Tanácsban, Szijjártó Péter, Ovádi Péter, Potocskáné Kőrösi Anita, Európai Bizottság, Európa Tanácsban, Európai Unió, Gyöngyösi Márton, Jobbik EP-képviselője, rendkívüli ülés, költségvetési tárgyalások, tagállamok érdekei, nemzeti kisebbségek, bevándorláspárti erők, rendkívüli EU-csúcs, német kancellár, tagországi állam-, ellenzéki pártok, kormány tagjai, kormányfő Brüsszelben, július 14-én, tagállami vezetők, másik tagország, uniós források, belsőégésű motorral, gazdaságösztönző csomagról, koalíciós egyeztető, csomag 50-100, járvány miatt, lehető leghamarabb, szövetségesek nyitottak, katonai kockázatok, átláthatóság növelése, tárcavezető kifejtette, kirgiz elnök, területfejlesztés stratégiai, térségi fejlesztési, tanácsban végzett, kormány előterjesztését, társulási megállapodásokat, tárgyalási keretet, uniós tagállamoknak, unió képviseletében, nyelvi jogok,
© 2013 TVN.HU Kft.