Belépés
Hitelminősítés - Megerősítette Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings
... kialakulásának.
A feszes munkapiaci helyzet és az erőteljes bérnövekedés felhajtotta a magánszektor fogyasztását, és az utóbbi években a beruházási érték növekedése is gyorsult, mindenekelőtt az Európai Unió folyósításainak hatására - áll a Fitch elemzésében.
A hitelminősítő kiemeli, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) várakozása szerint a beruházási érték 2019 végére eléri...
2019-08-17 11:09:41
Kiberkoordinátor: nem lesz lassabb az online vásárlás a kétfaktoros azonosítás miatt
...
Rajnai Zoltán azt mondta, a kétfaktoros azonosítást az online térben történő biztonságos vásárlásért vezeti be az Európai Unió, ugyanis világszerte óriási mértékben megnőtt az internetes banki csalások száma.
Az előírás miatt a szerződéseket nem kell módosítani, mert az internetes vásárlás menete nem változik - tette hozzá....
2019-08-17 11:04:22
Ferenc pápa beszéde az Európai Parlamentben
A Szentatya az Európai Parlamentben ma elmondott beszédében hangsúlyozta: az ember transzcendens méltóságát és elidegeníthetetlen értékeit a gazdasági érdekek elé kell helyezni.
.............
A pápa köszönetét fejezte ki, hogy beszédet mondhat az Európai Unió életének ebben a fontos intézmén...
2019-08-10 10:09:19
Az amerikai elnök kereskedelmi megállapodást írt alá az Európai Unióval
...
A megállapodást a Fehér Házban írták alá ünnepélyes keretek között, Trump az eseményre több amerikai farmert hívott meg vendégként.
Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy az Európai Unió lépett és Washington ezt méltányolja. "A piacok megnyitása farmereink számára többet jelent egyszerű gazdasági lépésnél. Nekik ez az életük" - mondta.
Donald Trump "nagy jelentőségű"...
2019-08-02 21:53:09
A vártnál kedvezőbben alakult a kiskereskedelmi forgalom júniusban az euróövezetben
...
Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) pénteken közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint a 19 tagú eurózónában májushoz képest 1,1 százalékkal - 2017 novembere óta a legerősebb ütemben -, éves szinten pedig 2,6 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom júniusban.
Elemzők havi szinten 0,2 százalékos emelkedést vártak a májusi 0,6 százalékos c...
2019-08-02 12:21:45
Törökország szigorított az internetes műsorszórás hatósági ellenőrzésén
... július 15-ei puccskísérletet követően a török kormány terrorpropaganda címén csaknem másfél száz újságírót börtönbe záratott, és hasonló nagyságrendben sajtóorgánumokat szüntetett meg. Az Eu...
2019-08-01 20:01:33
Több mint 450 milliós kutatási támogatást nyújt az innovációs hivatal a Szent István Egyetemnek
... csoportja az egészségügy, az ipar és digitalizáció, a kultúra és család kapcsolódása, valamint a biztonságos társadalom és környezet. Az irányokat az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Európai Unió kutatási keretprogramjával összhangban határozta meg - mondta Szabó István.
A gödöllői székhelyű, elsősorban agrártudományokat oktató egyetemen nyolc karon mintegy 13 ezer ...
2019-08-01 19:54:01
Lelőttek egy izraeli katonákra lövöldöző gázai fegyverest
... viszonylagos nyugalom honolt a határnál.
A határ menti erőszakos tömegtüntetések 2018 márciusában kezdődtek el tiltakozásul Izrael és Egyiptom Gázai...
2019-08-01 10:41:05
Kormányszóvivő: az Európai Bizottság végrehajtó szervezet
... leendő elnökével. A kormányszóvivő szerint a magyar kormányfő nyilván el fogja mondani azokat a sarokpontokat, amelyekből Magyarország nem tud engedni. Ezek: a bevándorlás megállítása, az európai keresztény kultúra védelme, s hogy egy olyan Európában gondolkodunk, amely a nemzetek Európája. Nem az unió építése a végcél, az csak egy eszköz a tagállamok a kezében - tette hozzá....
2019-07-31 21:22:12
Az EU előtt álló kihívásokról tárgyalt spanyol kormányfő és az Európai Bizottság megválasztott elnöke
... szociális Európáról is, amelynek célja, hogy "a gazdaságot az emberek szolgálatába állítsák", valamint a gazdasági és monetáris unió reformjáról, továbbá a "klímavészhelyzettel" szembeni európai zöld paktumról is szót ejtettek.
A tanácskozáson részt vett Josep Borrell spanyol külügyminiszter, az Európai Parlament korábbi elnöke, aki az unió külügyi és biztonságpolitikai főkép...
2019-07-31 19:32:03
1 2 3 ..............1452 1453 .......2178 2179 ........2904 2905 
Címkék: Megerősítette Magyarország, Fitch Ratings, Európai Parlamentben, Európai Unióval, Szent István Egyetemnek, Európai Bizottság, Európai Unió, Magyar Nemzeti Bank, Rajnai Zoltán, Fehér Házban, Donald Trump, Technológiai Minisztérium, Szabó István, Egyiptom Gázai, Josep Borrell, Európai Parlament, online vásárlás, kétfaktoros azonosítás, amerikai elnök, vártnál kedvezőbben, kiskereskedelmi forgalom, internetes műsorszórás, innovációs hivatal, izraeli katonákra, feszes munkapiaci, erőteljes bérnövekedés, magánszektor fogyasztását, utóbbi években, beruházási érték, hitelminősítő kiemeli, kétfaktoros azonosítást, online térben, internetes banki, előírás miatt, internetes vásárlás, ember transzcendens, gazdasági érdekek, pápa köszönetét, fontos intézmén, eseményre több, piacok megnyitása, szezonálisan kiigazított, legerősebb ütemben, török kormány, biztonságos társadalom, gödöllői székhelyű, határ menti, kormányszóvivő szerint, magyar kormányfő, bevándorlás megállítása, európai keresztény, olyan Európában,
© 2013 TVN.HU Kft.