Belépés
Török offenzíva - Ankara elítélte és visszautasította a szíriai hadművelet leállítására felszólító EU-nyilatkoz
...
Elfogadhatatlan, hogy az Európai Unió az ügyben tanúsított hozzáállásával terroristákat "vesz védelmébe" - fogalmazott a tárca, hangsúlyozva, hogy Törökország terrorszervezetnek és nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milíciát, amely 480 kilométer hosszan ellenőrzi a határ szíriai oldalát, és amely ellen Ankara - többszöri figyelmezteté...
2019-10-14 20:12:27
Török offenzíva - Erdogan megerősítette, hogy Ankara semmi esetre sem állítja le a szíriai hadműveletet
... abban, hogy végigcsinálja az offenzívát. "Amit elkezdtünk, azt végig is visszük" - fogalmazott, hozzátéve, hogy Ankara nem áll el a katonai beavatkozástól, "bárki bármit is mond".
Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfői luxembourgi tanácsülésükön arra szólították fel Törökországot, hogy azonnali hatállyal hagyjon fel az egyoldalú katonai offenzívájával, és von...
2019-10-14 17:52:06
ITM: a gazdaság igényeihez kell igazítani a szakképzést
... országos képzési jegyzékben csaknem 760 szakma volt, ezt racionalizálva 174 alapszakmát neveztek meg. Ennek alapján indulnak a 2020/21-es tanévben az új osztályok az iskolákban.
Az Európai Szakképzési Hét rendezvénysorozatot az Európai Bizottság hirdette meg 2016-ban, hogy a helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén még vonzóbbá tegye a szakképzést. A programsorozat a s...
2019-10-14 16:31:58
Török offenzíva - EU: Törökországnak le kell állítania Szíriában folytatott katonai tevékenységét
...
A tagállamok leszögezték, a török katonai akció veszélyezteti a régió stabilitását és biztonságát, megnehezíti az ENSZ által támogatott békefolyamat sikerét, valamint akadályozza a humanitárius segítségnyújtást, további szenvedést okozva ezzel a civil lakosságnak.
Aláhúzták, az EU nem biztosít stabilizációs, vagy fejlesztési forrást azokon a területeken, ahol a helyi lak...
2019-10-14 15:21:55
Csökkent az egyéni vállalkozók száma, de nőtt a társas vállalkozásoké Szlovákiában
... szlovákiai egyéni vállalkozók negyede az építőiparban dolgozott, ezt 20 százalékos részesedéssel a kiskereskedelem követte, majd 16 százalékkal az ipar.
Az Eurostat adatai szerint az Európai Unió (EU) tagállamai közül számbelileg a legtöbb egyéni vállalkozó Olaszországban és Görögországban van. Az egyéni vállalkozók aránya Görögországban az összes vállalkozás mintegy harmadát...
2019-10-14 13:01:38
Polt Péter: változatlanul stabil, jó eredményeket mutat és gyors az ügyészségi munka
... 83,1 százaléka esetében a bíróság az ügyészi indítvánnyal minden tekintetben megegyezően állapította meg a büntetőjogi felelősséget.
A magyar ügyészség kiemelt figyelmet fordít az Európai Unió intézményeivel való bűnügyi együttműködésre. "Külön kiemelendő a magyar ügyészség és az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) együttműködése" - áll a LÜ közleményében.
Közölték, az ...
2019-10-14 12:01:35
A vártnál erősebben nőtt az euróövezet ipari termelése augusztusban
...
Az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) hétfőn kiadott jelentése szerint havi összevetésben szezonális kiigazítással számolva 0,4 százalékkal nőtt az ipari termelés az euróövezet 19 tagállamában augusztusban. Elemzők 0,3 százalékos emelkedést vártak a júliusban mért 0,4 százalékos csökkenés után.
A vártnál kedvezőbb adat enyhítheti a gazdasági növekedés lass...
2019-10-14 11:51:37
Török offenzíva - Maas: a műveletek újabb humanitárius katasztrófával fenyegetnek
... kérdésben, ugyanakkor fontos az is, hogy a szoros párbeszéd folytatódjon a felek között - hangsúlyozta a német külügyminiszter.
Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter hangsúlyozta: az Európai Uniónak nagyon határozottan el kell ítélnie a Szíria észak-keleti részén vezetett török offenzívát, és fel kell szólítania Ankarát, hogy állítsa le a támadásokat. Emellett közös állá...
2019-10-14 10:51:32
Az Európai Unió egy évvel meghosszabbította a vegyi fegyverekre vonatkozó uniós szankciórendszert
...
A szankciók, amelyek emberek esetében tiltják a beutazást az EU területére és a vagyoni eszközök befagyasztását rendelik el, szervezetek esetében pedig a vagyoni eszközök befagyasztását foglalják magukban, jelenleg kilenc emberre és egy szervezetre vonatkoznak.
A kilenc ember közül öt a szíriai rezsimmel áll kapcsolatban, négy pedig az angliai Salisbury városában elkövet...
2019-10-14 10:41:29
Brexit - Európai Bizottság: sok munka van még hátra a Londonnal folyó tárgyalásokon
...
A tájékoztatás szerint Michel Barnier, az Európai Unió Brexit-ügyi főtárgyalója hétvégi tárgyalásait követően vasárnap délután tájékoztatta az unióban maradó 27 tagország Európai Unió mellé rendelt képviseleteinek vezetőit a megbeszélések állásáról. Az Egyesült Királysággal folytatott, szakértői szintű egyeztetéseket konstruktívnak minősítette.
Barnier vasárnap este tájé...
2019-10-13 19:41:58
1 2 3 ..............1466 1467 .......2199 2200 ........2931 2932 2933 
Címkék: Polt Péter, Európai Unió, Európai Bizottság, Népvédelmi Egységek, Európai Szakképzési Hét, Európai Csalás Elleni Hivatal, Jean-Yves Le Drian, Európai Uniónak, Michel Barnier, Európai Unió Brexit-ügyi, Egyesült Királysággal, szíriai hadművelet, szíriai hadműveletet, gazdaság igényeihez, egyéni vállalkozók, társas vállalkozásoké, ügyészségi munka, vártnál erősebben, euróövezet ipari, műveletek újabb, évvel meghosszabbította, vegyi fegyverekre, ügyben tanúsított, határ szíriai, katonai beavatkozástól, egyoldalú katonai, tagállamok leszögezték, török katonai, régió stabilitását, humanitárius segítségnyújtást, civil lakosságnak, építőiparban dolgozott, kiskereskedelem követte, legtöbb egyéni, összes vállalkozás, ügyészi indítvánnyal, büntetőjogi felelősséget, magyar ügyészség, ipari termelés, júliusban mért, vártnál kedvezőbb, gazdasági növekedés, szoros párbeszéd, felek között, német külügyminiszter, vagyoni eszközök, szervezetre vonatkoznak, kilenc ember, szíriai rezsimmel, angliai Salisbury,
© 2013 TVN.HU Kft.