Belépés
Koronavírus - Több mint ötvenöt ezer lengyel tért vissza a LOT hazaszállító akciója során
... létesített határzárak miatt külföldön rekedt lengyeleket hazájukba szállító akciót, ennek keretében vasárnapig a világ 71 repülőteréről 388 különjárat indult.
A légihíd járataival az Európai Unió népességvédelmi mechanizmusa keretében több mint kétezer külföldi állampolgárt - köztük magyarokat - is hazavittek.
A külföldről hazatérő lengyeleket 14 napos házi karanténba he...
2020-04-05 20:06:59
Koronavírus - Von der Leyen: új "Marshall-terv" kell a járvány miatt válságba süllyedt Európai Unió megerősítés
... tagországok pedig együttvéve 2,8 ezer milliárd eurót mozgósítottak a válság leküzdésére. Ez "világszerte a legerőteljesebb válasz" a járvány miatt kezdődött gazdasági zuhanásra.
Az Európai Bizottság a héten újabb lépést tett, 100 milliárd eurós munkahelyvédelmi programot indított, és a közös költségvetésből megmaradó minden egyes eurócentet egészségügyi védőfelszerelések besz...
2020-04-05 15:26:16
Koronavírus - A spanyol kormány a szükségállapot újabb meghosszabbítását kezdeményezi
... egyeztetéseket kezdeményezni és paktumot kötni a spanyol parlament pártjaival "ideológiától függetlenül".
Hangsúlyozta az egység fontosságát országon belül és országon kívül is, az Európai Unió tagjai között. "Az Európai Unió azért létezik, hogy együtt nézzen szembe az ilyen válságokkal" - jegyezte meg.
A spanyol kormányfő kijelentette: számítanak az uniós közösség segít...
2020-04-04 18:02:17
Sir Keir Starmer a brit Munkáspárt új vezetője
... kormányzás után kényelmes, 80 fős többséget szerzett a londoni alsóházban.
A Munkáspárt több szakaszból álló vezetőválasztási folyamata januárban indult. Először a párt alsóházi, illetve európai parlamenti képviselőinek voksai alapján állt össze a jelöltek ötfős mezőnye, amelyben Sir Keir volt az egyetlen férfi induló.
A vezetőjelöltek között volt Emily Thornberry, a mun...
2020-04-04 13:21:40
Koronavírus - Elemző: erősödhetnek a nemzetállamok a járvány miatt
... tétlenkedik, érdemi segítséget nem nyújt, addig az egyes nemzetállamok, mint például Magyarország is gyors és szigorú intézkedésekkel próbálják kezelni a helyzetet - hangsúlyozta.
Az Európai Unió erre szakosodott intézményei gyakorlatilag úgy tettek, mintha nem lenne itt semmi probléma - mondta, hozzátéve, hogy a Magyarországgal szembeni nemzetközi támadások hátterében is az ...
2020-04-04 09:11:15
Koronavírus - AM: átmeneti könnyítés kapható az uniós támogatásból megvalósuló beruházásoknál
... dolgozott ki, amely átmeneti könnyített szabályozást vezet be a határidők, az indikátorok és a pénzügyi elszámolások teljesítésében.
Ezzel az intézkedéscsomaggal összhangban, de az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap felhasználására vonatkozó speciális előírásokra figyelemmel adott ki tájékoztatót az agrártárca, mint a Vidékfejlesztési program irányító hatósága és a M...
2020-04-03 18:02:29
Koronavírus - Borrell: fel kell gyorsítani a legsebezhetőbb országoknak szánt segítségnyújtást
... - mondta.
Ezzel összefüggésben kiemelte a szíriai konfliktust, amelynek következtékben hiányos egészségügyi ellátás végett jelentős számú polgári lakosságot fenyeget a fertőzés. Az Európai Unió ezért támogatja a világjárvány megfékezésére, valamint egy általános, a világ minden országára érvényes fegyvernyugvásra irányuló ENSZ-célkitűzést - húzta alá.
Venezuelával kapcso...
2020-04-03 17:32:30
Koronavírus - Conte: nem mentőöv kell Olaszországnak, hanem mentőhajó egész Európának
...
Giuseppe Conte vízválasztónak nevezte a 2020-as évet, amelyben kiderül, hogy az új koronavírus-fertőzés kettétöri-e az európai egység álmát, vagy Európa képes lesz újjászületni.
A "Kedves Ursula! Európához méltatlan elképzelésekről hallok" című válaszában az olasz miniszterelnök arra reagált, hogy Ursula von der Leyen előző nap ugyanebben a lapban az "Elnézést kérünk től...
2020-04-03 12:02:06
A vártnál erősebben nőtt a kiskereskedelmi forgalom februárban az euróövezetben
...
Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) pénteken közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint a 19 tagú eurózónában havi összevetésben 0,9 százalékkal, éves szinten pedig 3,0 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom.
Elemzők éves bázison 1,7 százalékos emelkedésre számítottak a januári, a felülvizsgálat után 1,7 százalékosról 2,2 százalékosra jav...
2020-04-03 12:01:35
Koronavírus - DK: a kormány csatlakozzon az európai munkahelyvédelmi alaphoz!
...
A DK EP-képviselője, Dobrev Klára csütörtöki, online sajtótájékoztatóján emléketetett arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, az Európai Unió 100 milliárd eurót biztosít a munkahelyek és vállalkozások fenntartása érdekében. A támogatást a tagállamok kedvező feltételekkel nyújtott kölcsönök formájában vehetik igénybe.
Dobrev Klára úgy fo...
2020-04-02 17:42:17
1 2 3 ...............1510 1511 .......2266 2267 ........3020 3021 3022 
Címkék: Európai Unió, Keir Starmer, Európai Bizottság, Emily Thornberry, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, Giuseppe Conte, Kedves Ursula, Dobrev Klára, járvány miatt, spanyol kormány, szükségállapot újabb, brit Munkáspárt, uniós támogatásból, legsebezhetőbb országoknak, vártnál erősebben, kiskereskedelmi forgalom, kormány csatlakozzon, európai munkahelyvédelmi, légihíd járataival, külföldről hazatérő, válság leküzdésére, legerőteljesebb válasz, héten újabb, közös költségvetésből, spanyol parlament, egység fontosságát, ilyen válságokkal, spanyol kormányfő, uniós közösség, londoni alsóházban, párt alsóházi, jelöltek ötfős, egyetlen férfi, vezetőjelöltek között, egyes nemzetállamok, pénzügyi elszámolások, szíriai konfliktust, világjárvány megfékezésére, világ minden, 2020-as évet, európai egység, olasz miniszterelnök, szezonálisan kiigazított, felülvizsgálat után, tagállamok kedvező, segítségnyújtást, vidékfejlesztési, munkahelyvédelmi, vezetőválasztási, fegyvernyugvásra, kiskereskedelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.