Belépés
Brexit - A tárgyalások kudarcától tart a brit piacokon érdekelt német cégek legnagyobb része
... kérdésekről sikerül megegyezni, vagyis a tárgyalás egy "bázismegállapodás" megkötésével ér véget, és a részleteket később kell kidolgozni.
Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A távozás pillanatában 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amelynek legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer sz...
2020-06-26 17:52:33
Varga Judit: az Európai Uniót közelebb kell hozni az állampolgárokhoz
...
Az elmúlt évtizedben számos kihívással szembesültünk: a globális gazdasági válsággal, a migrációs válsággal, Nagy-Britannia kilépésével az Európai Unióból, most pedig a koronavírus-járvánnyal - mutatott rá a tárcavezető.
Aláhúzta: bár a járvány átrendezte a fontossági sorrendeket, nem szabad, hogy az erősebb Európa vágyképe feledésbe merüljön.
"Magyarország az erős...
2020-06-25 12:31:24
Európai Bizottság: Európának továbbra is növelnie kell teljesítményét az innováció terén
...
Az európai innovációs eredménytábla idei kiadása azt mutatja, hogy EU-szerte továbbra is javul az innovációs teljesítmény, mely immár második éve meghaladja az Egyesült Államokét.
Európának ugyanakkor többet kell tennie azért, hogy felzárkózzon azokhoz az országokhoz - például Dél-Koreához, Ausztráliához és Japánhoz -, melyek világszinten élen járnak az innováció terén. ...
2020-06-23 22:08:32
Brexit - Uniós biztos: London megerősítette, hogy nem kívánja meghosszabbítani az átmeneti időszakot
...
Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Ezt követően a felek együttműködése az előzetesen rögzített átmeneti időszakba lépett. Célja, hogy időt biztosítson a brit kormánynak és az uniónak a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.
Sefcovic az Egyesült Királysággal folytatott Brexit-ügyi tárgyalás előre haladásáért felel...
2020-06-12 15:42:39
Orbán: Magyarország fair uniós újraindítási csomagot akar
... le kell mondani a rebate-ek (visszatérítések) rendszeréről, ezt a speciális összeget Nagy-Britannia kapta, de az ország kilépett az unióból - magyarázta.
Orbán Viktor kifejtette: az európai gazdaság újraindítását illetően az egész ötlet, amelyet új generációnak neveznek, filozófiailag nagyon messze áll attól, amit a magyarok gondolnak a világról, szerintük ugyanis "a pénzt el...
2020-06-11 17:02:30
Brexit - Barnier: továbbra sincs előrelépés a jövőbeli kapcsolatok tekintetében
...
Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. Ezt követően a felek együttműködése az előzetesen rögzített átmeneti időszakba lépett. Célja, hogy időt biztosítson a brit kormánynak és az uniónak a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.
"Nagyon távol vagyunk a múlt év végén elfogadott politikai nyilatkozatban vállalt célok me...
2020-06-05 14:32:25
Brexit - Nissan: fenntarthatatlanná válna a brit jelenlét, ha nincs megállapodás az EU-val
...
A Nissan négy évtizede működő, hétezer alkalmazottat foglalkoztató sunderlandi üzeme a legnagyobb brit autógyár.
Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A távozás pillanatában 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amelynek legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályairól.
A br...
2020-06-03 12:21:51
Koronavírus - Olaszország június 3-án megnyitja belső és külső határait
... megkezdődik a nyári szezon: az üdülőhelyekre egyelőre majdnem kizárólag olaszokat várnak. A külső határokat is megnyitják, de külföldiekkel nagyobb számban csak a hónap közepétől számolnak. Az Európai Unióból és a Nagy Britanniából érkezőket sem helyezik karanténba.
A korábbi bejelentésekkel szemben a dél-olaszországi tartományokba is korlátozás nélküli lesz a belépés, az és...
2020-06-02 19:22:23
Brexit - Szakértő: gazdasági problémát okozhat, ha nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az EU köz
... áruforgalomban hozzáférjen az EU bizonyos kedvezményeihez. Az unió viszont elvárja, hogy a királyság a munkaügyi, környezetvédelmi, szociális szabályozások terén ne térjen el jelentősen az európai szabványoktól - hangsúlyozta Gálik Zoltán.
Jelenleg az uniós exportnak csak 7 százaléka megy az Egyesült Királyságba, azonban a brit export 47 százaléka az unióba irányul - hangzott...
2020-06-01 12:26:01
Brexit - Barnier: még mindig van lehetőség a megállapodásra, de nem bármilyen áron
... tagállamokra, amelyek elfogadják az uniós szabályokat, az EU bíróságának fennhatóságát, és hozzájárulnak az uniós költségvetéshez.
Az Egyesült Királyság január 31-én lépett ki az Európai Unióból. A távozás pillanatában 11 hónapos átmeneti időszak kezdődött, amelynek legfontosabb célja az, hogy időt biztosítson a megállapodásra a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer szabályai...
2020-05-31 16:32:02
1 2 3 ..............................97 98 ...............145 146 ...............193 194 195 
Címkék: Varga Judit, Európai Uniót, Európai Bizottság, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Egyesült Államokét, Egyesült Királysággal, Orbán Viktor, Nagy Britanniából, Gálik Zoltán, Egyesült Királyságba, tárgyalások kudarcától, brit piacokon, innováció terén, átmeneti időszakot, jövőbeli kapcsolatok, brit jelenlét, részleteket később, távozás pillanatában, jövőbeni kétoldalú, elmúlt évtizedben, globális gazdasági, migrációs válsággal, járvány átrendezte, fontossági sorrendeket, erősebb Európa, európai innovációs, innovációs teljesítmény, felek együttműködése, előzetesen rögzített, brit kormánynak, speciális összeget, ország kilépett, európai gazdaság, egész ötlet, magyarok gondolnak, legnagyobb brit, nyári szezon, üdülőhelyekre egyelőre, külső határokat, hónap közepétől, korábbi bejelentésekkel, dél-olaszországi tartományokba, unió viszont, európai szabványoktól, uniós exportnak, brit export, unióba irányul, uniós szabályokat, uniós költségvetéshez, állampolgárokhoz, meghosszabbítani, környezetvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.