Belépés
Szijjártó: nemzetközi szinten is versenyképes a magyar élelmiszeripar
... technológiát felhasználó gazdaság megvalósítása felé tart. "Rendkívüli megújuláson ment keresztül a magyar gazdaság, amelynek nyomán néhány lépésre vagyunk a teljes foglakoztatástól", miközben az Európai Unióban itt a legmagasabb a gazdasági növekedés, meghaladja az 5 százalékot - mondta.
Hozzátette, a munkát terhelő alacsony adókra építő gazdaságpolitikának is köszönhetően l...
2019-09-16 12:51:57
Szijjártó: a magyar gazdaság növekedési üteme a leggyorsabb az Európai Unióban
... világgazdaság "turbulens időszakában" került sor, amely óriási hatással van az olyan kicsi, nyitott gazdaságokra, mint a magyar.
Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a megerősödött Közép-Európai térségbe tartozó Magyarországnak megváltozott a súlya az európai gazdaságban, kulcsszerepe van az unió versenyképességének jövőbeni alakításában. Példaként hozta fel, hogy a visegrádi...
2019-09-16 11:41:32
Schanda Tamás: a kormány célja, hogy Magyarország Európa öt legversenyképesebb országa közé kerüljön 2030-ra
...
Az államtitkár elmondta, a magyar GDP-adat európai szinten is kiemelkedően magas növekedést jelez: az idei első fél évben 5,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ez az Európai Unióban mért átlagos növekedés közel négyszerese, és a cél az, hogy a magyar növekedés üteme minden évben két százalékponttal haladja meg az uniós átlagot.
Fontos eredmény - mutatott rá -, hogy...
2019-09-14 16:01:46
Elemző: Ursula von der Leyen mindenkinek kedvezni akar
... ezen országok nagyobb befolyást szereztek az unióban.
A "kiosztott" pozíciók alátámasztják az új ...
2019-09-14 11:11:01
Alapjogokért Központ: Magyarország támogatja a balkáni országok EU-tagságát
... jelenthet az EU-nak - hangsúlyozta.
Emlékeztetett: Ursula von der Leyennek a V4-ek voltak a "leghangosabb" támogatói. Az uniós csúcspozíciók szétosztásából pedig látszik, hogy az európai parlamenti választások után megnőtt a V4-ek szerepe az unióban, hiszen Szlovákia és Csehország egy-egy alelnöki jelölést kapott, Lengyelország pedig a mezőgazdasági, Magyarország meg a bővít...
2019-09-13 10:11:09
Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba
... Ukrajnával, a kaukázusi országokkal fenntartott kapcsolatot, valamint a migráció szempontjából szintén fontos észak-afrikai országokat.
A miniszterelnök elmondta: arra számít, hogy a jelölt európai parlamenti meghallgatása során "lesznek még forró pillanataink", amit a magyar ellenzék is kilátásba helyezett.
A kormányfő hangsúlyozta: a személyes alkalmasság kulcskérdés...
2019-09-13 10:01:06
Orbán Balázs: Magyarország és Közép-Európa felértékelődött Brüsszelből nézve
...
Orbán Balázs azt mondta, ezt jelzi Trócsányi László szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosjelölti posztja. Ugyanakkor mind az európai parlamenti választásokon és utána, a fontos pozíciókkal összefüggő tárgyalásokon is jól tudták a közép-európai régió országai érvényesíteni az érdekeiket. "Én azt hiszem, hogy azt az üzenetet sikeresen tudtuk közvetíteni, hogy Közép-...
2019-09-13 09:51:28
A vártnál erősebben csökkent az euróövezet ipari termelése júliusban
...
Az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) csütörtökön kiadott jelentése szerint, naptári kiigazítással számolva, éves összevetésben 2,0 százalékkal esett vissza az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése, míg az előző hónaphoz mérve naptárhatással és szezonális kiigazítással számolva 0,4 százalékos csökkenést mértek júliusban.
Elemzők jóval kisebb, 1,3 száza...
2019-09-12 11:51:23
Potápi: gazdasági szempontból is egyre inkább egységes térré válik a Kárpát-medence
... Hozzáfűzte, hogy Magyarország akkor erős, ha mellette erősek a környező országok is. "Ezt az egységet, ezt az erőt kell képviselnünk, hiszen láthatjuk, hogy Európa porondján, illetve az Európai Unióban is csak úgy tudunk megszólalni, érvényesülni, ha ez a régió egyként lép fel, egymást erősítik az országok" - emelte ki.
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke rám...
2019-09-11 12:51:22
EU-tisztújítás - Elemző: a magyar érdekérvényesítés soha nem működött olyan jól, mint most az EU-ban
...
Az elemző szerint ezt támasztja alá, hogy Trócsányi László az egyik legfontosabb "tárcát" kaphatja az Európai Unióban, ugyanis szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosnak jelölték az új bizottságban.
"Én úgy látom, hogy Trócsányi László személyében alkalmasabb jelöltet ennek a posztnak a betöltésére nem is találhatott volna Ursula von der Leyen", az Európ...
2019-09-11 09:51:02
1 2 3 ........................297 298 .............446 447 ............593 594 595 
Címkék: Európai Unióban, Schanda Tamás, Magyarország Európa, Alapjogokért Központ, Európai Bizottságba, Orbán Balázs, Szijjártó Péter, Trócsányi László, Európai Unió, Pásztor István, Vajdasági Magyar Szövetség, magyar élelmiszeripar, magyar gazdaság, kormány célja, balkáni országok, vártnál erősebben, euróövezet ipari, magyar érdekérvényesítés, teljes foglakoztatástól, gazdasági növekedés, munkát terhelő, olyan kicsi, megerősödött Közép-Európai, európai gazdaságban, államtitkár elmondta, magyar GDP-adat, idei első, bruttó hazai, magyar növekedés, uniós átlagot, uniós csúcspozíciók, európai parlamenti, kaukázusi országokkal, migráció szempontjából, miniszterelnök elmondta, jelölt európai, magyar ellenzék, kormányfő hangsúlyozta, személyes alkalmasság, fontos pozíciókkal, közép-európai régió, üzenetet sikeresen, előző hónaphoz, környező országok, erőt kell, régió egyként, elemző szerint, egyik legfontosabb, foglakoztatástól, százalékponttal, magyarországnak, felértékelődött, naptárhatással, szétosztásából,
© 2013 TVN.HU Kft.