Belépés
Az OBT támogatja az OBH élére jelölt Senyei György Barnát
... meghallgatáson részt vett Répássy Árpád, az OBH nemrég kinevezett elnökhelyettese. A többórás meghallgatás leiratát a napokban nyilvánosságra hozza az OBT.
Senyei György Barnát, a Fővárosi Ítélőtábla polgári-gazdasági ügyszakos megbízott tanácselnökét Áder János köztársasági elnök hétfőn javasolta az Országgyűlésnek Handó Tünde utódjául az OBH elnöki posztjára.
Az OBH el...
2019-12-04 15:51:21
Bundaügy - Pénzbüntetésre ítéltek két volt labdarúgót
... hogy a vesztegetést kötelességük megszegésével követték volna el.
Az ítélettel szemben a vádképviseletet ellátó ügyész fellebbezést jelentett be, amelynek eredményeként a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet 2017. július 14-én a két vádlott tekintetében hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.
A megismételt elsőfokú elj...
2019-12-03 12:42:03
Áder János a bírósági hivatal elnöki posztjára Senyei György Barnát javasolta
...
Senyei György Barna az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajz szerint a Fővárosi Ítélőtábla polgári-gazdasági ügyszakos tanácselnöke.
Diplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 1993-ban. Bírói pályáját a Miskolci Városi Bíróságon kezdte 1996-ban, 2004-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság bírája, 2012-től ítélőtáblai bíró, megbízott ítél...
2019-12-02 19:32:37
Több százmillió forintos csalás miatt tartóztattak le egy korábbi bírát
... attól is, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el - tették hozzá.
A bíróság tájékoztatása szerint a Fővárosi Ítélőtábla az ügyben elfogultságot jelentett be, arra hivatkozva, hogy a gyanúsított korábban bírói szolgálatot látott el bíróságukon, így a Budakörnyéki Járásbíróság lett kijelölve az eljárásra.
...
2019-11-08 14:21:39
Fenyő-gyilkosság - A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte, hogy perújításban vizsgálhatják Portik Tamás felbujtói sze
...
A Fővárosi Ítélőtábla keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a táblabíróság megalapozottnak találta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség perújítási indítványát, és az iratokat megküldte a Fővárosi Törvényszéknek az eljárás lefolytatásához.
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség augusztus végén jelentette be, hogy perújítási indítvánnyal fordult a Fővárosi Í...
2019-10-29 18:05:30
Jogerősen 18 év fegyházra ítélték a kakucsi lány gyilkosát
...
Az ítélőtábla közleménye szerint a fiatal férfi a középiskola elvégzését követően nagyapja gazdaságában dolgozott Kakucson. Az áldozattal az általános iskolából ismerték egymást, a vádlottnak már akkor megtetszett a lány; 2013-ban a vádlott szeretett volna közelebbi kapcsolatba kerülni vele, azonban a lány a közeledését többször is elutasította.
2016. március 5-én hajnal...
2019-10-25 22:07:13
Prisztás-gyilkosság - Ügyészség: a védelem kezdeményezte a perújítást
...
Ibolya Tibor a közleményben felidézte, az alapügy két védője szerint védenceiket fel kell menteni, mivel Jozef Rohác vallomásában "magára vállalta" a bűncselekmény elkövetését. A Fővárosi Ítélőtábla első körben elutasította az egyik védői indítványt, de 2018 novemberében - az újabb védői indítványra is figyelemmel - elrendelte a perújítást a Kúria hatályon kívül helyező végzé...
2019-09-17 12:51:20
Önkormányzat 2019 - DK: a Fidesz mocskos eszközöket vet be az ellenzékkel szemben
...
A politikus sajtótájékoztatóján kifejtette, a Fővárosi Ítélőtábla a napokban mondta ki, hogy a XVI. kerületi választási bizottság jogszerűtlenül bűntette pénzbírsággal, amiért közterületen gyűjtött ajánlásokat.
Nemes Gábor úgy fogalmazott, az ilyen esetekből az látszik, hogy a Fidesz fél a közös ellenzéki polgármesterjelöltektől....
2019-09-14 11:31:07
Fenyő-gyilkosság - Az ügyészség perújítást kezdeményezett a Fenyő-gyilkosság felbujtója ügyében
... János megölésére is. Ezért pedig Portik Tamást egy újabb, perújítási eljárásban lehet felelősségre vonni, melyet az ügyészség kezdeményezett.
A perújítási indítványról a Fővárosi Ítélőtábla dönt - közölte a fellebbviteli főügyészség.
A Fővárosi Főügyészség július végén jelentette be, hogy vádat emelt Gyárfás Tamás ellen Fenyő János megölése ügyében felbujtóként, előre ki...
2019-08-29 11:32:08
Vádat emeltek P. Tamás ellen az 1996-os ügetői merénylet ügyében
... megbízásából. A rendőrség szerint a hajtó ellen elkövetett merénylet az 1996 végén kezdődött - budapesti - leszámolásos jellegű bűncselekmény-sorozatnak volt az egyik állomása.
A Fővárosi Ítélőtábla 2018 januárjában jogerősen is 11 év fegyházbüntetést szabott ki a hajtó elleni merénylet elkövetőjére, Tanyi Györgyre. Az ítélet szerint a támadó testvérei és negyedik társuk bűn...
2019-08-02 10:21:41
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 .........124 125 126 
Címkék: Senyei György Barnát, Áder János, Fővárosi Ítélőtábla, Portik Tamás, Répássy Árpád, Országgyűlésnek Handó Tünde, Senyei György Barna, Miskolci Egyetem Állam-, Jogtudományi Karán, Miskolci Városi Bíróságon, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság, Budakörnyéki Járásbíróság, Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség, Fővárosi Törvényszéknek, Fővárosi, Ibolya Tibor, Jozef Rohác, Nemes Gábor, Portik Tamást, Fővárosi Főügyészség, Gyárfás Tamás, Fenyő János, Tanyi Györgyre, bírósági hivatal, korábbi bírát, kakucsi lány, védelem kezdeményezte, ellenzékkel szemben, ügyészség perújítást, 1996-os ügetői, többórás meghallgatás, napokban nyilvánosságra, vesztegetést kötelességük, ítélettel szemben, vádképviseletet ellátó, elsőfokú ítéletet, elsőfokú bíróságot, megismételt elsőfokú, gyanúsított szabadlábra, bíróság tájékoztatása, ügyben elfogultságot, gyanúsított korábban, táblabíróság megalapozottnak, iratokat megküldte, eljárás lefolytatásához, ítélőtábla közleménye, fiatal férfi, középiskola elvégzését,
© 2013 TVN.HU Kft.