Belépés
Heraldika
... viselő szemszögéből és így a heraldikai nevezéktan szerint is bal oldali.

A mezőt különféle színekkel lehet bevonni. Ezek lehetnek fémek (arany és ezüst), színek (vörös, kék, zöld, fekete, bíbor) és prémek vagy bundabőrök (hermelin, evet, mál). Ezek összefoglaló neve borítás, míg a fémek és a színek összefoglaló neve mázak.

A mezőben különféle címerábrákat le...
2019-01-17 14:08:55
Vasárnap mutatja be új lemezét a Modern Art Orchestra
... repertoáron szereplő legrégebbi darab Igor Stravinsky Ebony Concertója, ami egy klarinétszóló és big band összeállításra írott mű. Szerepel a lemezen és a műsorban például Bacsó Kristóf, Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője, Horváth Balázs és Gryllus Samu egy-egy műve.
A zenészek elmondták, hogy felkerült az anyagra Bartók Béla Allegro Barbarójának Subicz Gábor álta...
2019-01-17 11:02:07
A legjobb magyar artistaművészek a Fővárosi Nagycirkusz új műsorában
...
Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a programot bemutató keddi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az elmúlt évben a magyar artistaművészet legnevesebb képviselőit kérték fel, hogy rendezői tevékenységükkel segítsék a Fővárosi Nagycirkusz munkáját. Ennek a folyamatnak a részeként az idei évet nyitó Főnix - Tűzcirkusz című előadást Rippel Viktor és Rippel Ferenc rendezi.|...
2019-01-15 14:52:05
BJC-hétvége az East Gipsy Banddel, Sárik Péterrel, Egri Jánossal
... Attila - dob) következik, Berki Tamás énekessel kiegészülve. Az évtizedek óta meghatározó bőgős, Egri János groove-os, funkos formációjában, az Egri Drive Stuff-ban basszusgitározik, társai Fekete István (trombita), Zana Zoltán (szaxofon), Szakcsi Lakatos Róbert (billentyűs hangszerek), Gyenge Lajos (dob).
A BJC-ben vasárnap délelőtt Gryllus Vilmos Maszkabál című gyerekműsorá...
2019-01-10 14:31:53
Idén két és fél milliárd forintot fordítanak hangszervásárlásra és -cserére a Kodály-programban
...
Fekete Péter a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola hangszerátadó ünnepségén úgy fogalmazott, hogy kevés nagyszerűbb dolog van, mint amikor egy fiatalból előbukkan a tehetség.
A felnőttek, pedagógusok és kultúrpolitikusok egyik legfontosabb feladata e tehetségek megtalálása és terelgetése. A tehetség útja nem feltétlenül egyenes és főként nem sima, de ha türelmesek vagyun...
2019-01-05 12:01:02
Juhász Gyula költészete
... éppen,
Ha jól fölszántják viharok s ekék.
Ó viharom, én rettenetes évem,
Elég volt nékem, több is, mint elég.

Mert rabja voltam gyilkos mélabúnak
És ültem mélyén a fekete kútnak
S hallgattam, amint sorsom varja károg.

S valaki egyszer azt üzente: higgyek
Egy fehér rózsát e mély kútba hintett.
Mit adjak egy virágért, mint vir...
2019-01-04 21:00:08
Közös ellenállás mellett tettek fogadalmat az ellenzéki képviselők
... katonák akadályozták meg, hogy vendéget vigyen az Országház épületébe. "Ez a rendszer már rég nem az, aminek hívják, ez nem köztársaság, ez nem demokrácia, ez nem jogállam" - értékelt.
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke első és legfontosabb feladatuknak a "rabszolgatörvény" visszavonását nevezte. "Ezért fogunk kézzel-lábbal küzdeni, és ütni a vasat addig, amíg meleg" - mon...
2019-01-03 14:54:00
Zenés előadások, vígjátékok láthatók a fővárosi színházakban szilveszterkor
... játsszák.
A József Attila Színház a SzínHázibuli című szilveszteri műsorral várja a nézőket hétfőn délután és este. Az összeállításban operettek, köztük a Csárdáskirálynő, a Csókos asszony és a Fekete Péter dalai, kabaréjelenetek, popslágerek kaptak helyet.
A Játékszínben az év utolsó napján a Legyen a feleségem! című vígjátékot láthatja a közönség két alkalommal. Az Újs...
2018-12-30 14:20:51
Karácsonyi szokások
... háznál volt. Azzal aztán megcsapkodta a csordás lába szárát.

Néhol mákos bobajkát adtak a tyúkoknak, hogy jól tojjanak. A kakas rosszabbul járt: hátsó fertályát fokhagymával és fekete borssal kenegették, hogy üzekedőbb kedvű legyen.

Úgy mondták: Jobban tojnak a tyúkok, ha szenteste a gazdasszony a szoba sarkában guggol, kezében egy üveg savanyú káposztával, a...
2018-12-25 09:07:19
Pop-, rock-, dzsessz- és folkkoncertek karácsonytól az újévig
... Muzikumban, Szabó Benedek és a Galaxisok a Trafóban, Póka Egon és barátai a Kőrösi Soma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A Fonóban a Góbé húzza a talpalávalót, a Dürer kertben téli fekete Zaj fesztivál lesz a török She Past Away-jel, a mexikói Rabia Sordával, az olasz Geometric Visionnel és a VHK-val.
December 29-én Dés László ad koncertet a Sportarénában Mi vagyunk a g...
2018-12-22 11:01:15
1 2 3 ....................251 252 ...........376 377 ..........501 502 503 
Címkék: Modern Art Orchestra, Fővárosi Nagycirkusz, East Gipsy Banddel, Sárik Péterrel, Egri Jánossal, Juhász Gyula, Igor Stravinsky Ebony Concertója, Bacsó Kristóf, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Balázs, Gryllus Samu, Bartók Béla Allegro Barbarójának Subicz Gábor, Fekete Péter, Rippel Viktor, Rippel Ferenc, Berki Tamás, Egri János, Egri Drive Stuff-ban, Fekete István, Zana Zoltán, Szakcsi Lakatos Róbert, Gyenge Lajos, Gryllus Vilmos Maszkabál, Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola, Fekete-Győr András, József Attila Színház, Szabó Benedek, Póka Egon, Kőrösi Soma Sándor Kőbányai Kulturális Központban, Past Away-jel, Rabia Sordával, Geometric Visionnel, Sportarénában Mi, legjobb magyar, ellenzéki képviselők, fővárosi színházakban, heraldikai nevezéktan, mezőt különféle, színek összefoglaló, mezőben különféle, műsorban például, zenészek elmondták, anyagra Bartók, programot bemutató, elmúlt évben, magyar artistaművészet, idei évet, fiatalból előbukkan, tehetség útja, fekete kútnak, fehér rózsát, vasat addig,
© 2013 TVN.HU Kft.