Belépés
Ahogy egykoron Szent Kristóf is
... a Vízitükör 1955-ben megjelenhessen a Dunántúli Magvetőnél. A Szabad Népben Kárpáti Aurél a legnagyobb elismeréssel köszöntötte a könyvet, és Fülep Lajos leghűségesebb tanítványa, Fodor András pedig a Csillagban írt róla. Így jelent meg a Vízitükör Fülep Lajos nagy örömére is, akivel annak idején nemegyszer látogattuk meg Badacsonyban Egry Józsefet, és akinek a művészetéről sokszo...
2021-01-10 15:21:59
Fodor András: A vízre néző Egry József emlékére
Selymes, gyöngyház-színü tó
tapad a partok sarlójába.
Inog, remeg a víz szinén
a tükröződő hegyek árnya.
Az égig ér a tisztaság,
s az ég a csendnek boltozatja.
Az illat könnyű páraként
lebeg a szürkülő magasba.

És ő csak ül, a vízre néz,
a tó ringatja ráncos arcát,
de átható tekintetét
a víz redői sem takarják;
és zö...
2021-01-10 14:28:00
Köszönöm szépen, drága orvosaim segítségét
... imafelhívásunk egyik kezdeményezője, melyet november 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos tettek közzé.
Ebben arról írnak, hogy ,,a pandémia első hulláma enyhülésekor, a tavaszi ...
2020-12-01 18:59:01
Imádkozzunk, hogy legyen béke a testünkben és a világbanR
... szerzetes november 16-án délután osztotta meg Facebook-oldalán, hogy pozitívnak bizonyult a korona vírustesztje. Éppen ezen a napon indult újra az az imádság, amelyet Csaba testvér Csókay Andrással és Szikora Róberttel, és Fodor Réka orvossal a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveteivel együtt kezdeményezett tavasszal a járvány megszűnéséért.
.............[...
2020-11-20 17:39:33
Kórházba szállították Böjte Csabát
... imafelhívásunk egyik kezdeményezője, melyet november 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos tettek közzé.
Ebben arról írnak, hogy ,,a pandémia első hulláma enyhülésekor, a tavaszi ...
2020-11-20 17:36:12
Böjte Csaba testvér szervezetét megtámadta a korona vírus
... szerzetes november 16-án délután osztotta meg Facebook-oldalán, hogy pozitívnak bizonyult a korona vírustesztje. Éppen ezen a napon indult újra az az imádság, amelyet Csaba testvér Csókay Andrással és Szikora Róberttel, a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveteivel együtt kezdeményezett tavasszal a járvány megszűnéséért.
Böjte Csaba az alábbi bejegyzést tett...
2020-11-16 17:30:26
Imádkozzunk együtt ismét napról napra a járvány ....
... november 12.

*
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága
Pázmány Péter Katolikus...
2020-11-16 16:32:48
Imádkozzunk együtt ismét napról napra a járvány ......
... napra a járvány megszűnéséért!
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos közös imafelhívását adjuk közre.
Itt olvasható https://www.magyarkurir.hu/hirek/ima dkozzunk-ismet...
2020-11-12 15:19:42
Szent Márton-napi gyűjtés:
... szolidaritási nap támogatójának - munkatársa kérdezte a ,,Szőjük együtt Szent Márton köpenyét!" kezdeményezésről.
Az elmúlt években sokszor tudósítottunk a dr. Csókay András és dr. Fodor Réka által a nigériai Onitshában végzett orvosmisszióról. Szembesülve azokkal a körülményekkel, amelyek közt dolgoznak, egyértelmű volt, hogy melléjük állunk, bemutatjuk tevé...
2020-11-12 08:07:46
Rainer Maria Rilke
... sejtőn,
miként lesz áldott-fényű fa,
és hallgatózik. Szűz utakra
feszül sok ága, tűhegye-
szelet fog- készül, nő magasba,
az egyetlen szent éj fele.

( Fodor András fordítása )

AZ ANGYALOK


A sz...
2020-11-09 22:30:50
1 2 3 ....................66 67 ..........99 100 ..........131 132 133 
Címkék: Szent Kristóf, Fodor András, Egry József, Böjte Csabát, Böjte Csaba, Szent Márton-napi, Rainer Maria Rilke, Dunántúli Magvetőnél, Szabad Népben Kárpáti Aurél, Fülep Lajos, Vízitükör Fülep Lajos, Badacsonyban Egry Józsefet, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Magyar Kurír, Csókay András, Szikora Róbert, Fodor Réka, Csókay Andrással, Szikora Róberttel, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Pázmány Péter Katolikus, Szent Márton, vízre néző, korona vírus, legnagyobb elismeréssel, művészetéről sokszo, partok sarlójába, tükröződő hegyek, csendnek boltozatja, illat könnyű, szürkülő magasba, világesemény hírnökei, pandémia első, korona vírustesztje, napon indult, járvány megszűnéséért, alábbi bejegyzést, elmúlt években, nigériai Onitshában, egyetlen szent, kezdeményezésről, orvosmisszióról, eucharisztikus, imafelhívásunk, szerkesztősége, kezdeményezője, kezdeményezett, nagyköveteivel, megjelenhessen, körülményekkel, megszűnéséért, támogatójának, szolidaritási,
© 2013 TVN.HU Kft.