Belépés
Brexit - Szakértő: a határidőig nem lesz megállapodás
... j...
2019-01-19 13:06:50
Szakértő: nagy a Brexit-megállapodás elutasításának valószínűsége
... londoni alsóház a jövő héten, várhatóan kedd este szavaz a Brexit-megállapodásról, de egyelőre nincs meg a többség az Európai Unióval elért 585 oldalas egyezség elfogadásához.
Gálik Zoltán ugyanakkor kiemelte: Theresa May miniszterelnök sok kompromisszumot próbált kötni a háttérben ahhoz, hogy megszerezze a megállapodáshoz a parlamenti támogatást.
Ha elutasítják a megál...
2019-01-13 10:38:38
Szakértő: a középpártok gyengülése várható az EP-választáson
... zöldek erősödhetnek, és a nagy átrendeződés nyomán egy megosztott EP jöhet létre. Feltehetően új politikai konszenzusra lesz szükség az európai problémák megoldásához - vélekedett Gálik Zoltán.
A jövő évi választások közül a szakember kiemelte az ukrajnait, ahol szerinte Petro Porosenko jelenlegi elnök legfeljebb csak koalícióban őrizheti meg hatalmát. Tragikus, hogy hosszú i...
2019-01-05 11:49:35
Brexit - Szakértő: tragikomikus Nagy-Britannia felkészületlensége
... k...
2018-12-01 08:51:13
Szakértő: Magyarország és Ausztria között érdekközösség alakult ki a menekültpolitikában
...
Gálik Zoltánt arról kérdezték kedden az M1 aktuális csatornán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatást tett Bécsben, ahol Sebastian Kurz osztrák kancellárral tárgyalt. Szerinte több üzenete is van a találkozónak, hiszen Ausztria és Magyarország stratégiai partner nagyon sok kérdésben, de vannak ügyek, amelyekben más az álláspont.
Utóbbiak között említette, hogy ...
2018-01-30 22:23:22
Illegális bevándorlás - Szakértő: stabil az iráni rendszer, de ha ez változik, újabb menekülthullám okozhat gon
...
Gálik Zoltán hangsúlyozta: a perzsa államban elszórtan zajló spontán tüntetéseknek gazdasági okai vannak, a vártnál kisebb növekedés és a túl magas infláció miatt vonultak utcára az emberek. Az Európába érkező migránsok között viszonylag kevés volt az iráni.
Megjegyezte: érdemes ugyanakkor arra is figyelni, hogy Iránban több millió külföldi - például Afganisztánból vagy ...
2018-01-04 08:21:16
Illegális bevándorlás - Szakértő: messze a megoldás a migráció ügyében
...
Gálik Zoltán az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: kérdés, hogy létrehoz-e az Európai Unió egy új menekültügyi rendszert, amelyet 2015 óta szeretne; a dublini rendszer reformja késlekedik. Ennek a része lenne - folytatta - a "vészhelyzeti mechanizmus" létrehozása, amelyről politikai viták vannak, a tagállamok álláspontjai között éles határvonalak húzódnak ebben a kérd...
2017-12-31 11:27:34
Szakértő: kicsi az esély új szavazásra a Brexitről
...
Gálik Zoltán felidézte, hogy felmerült egy másik szavazás ötlete, eszerint arról kellene megkérdezni a briteket, jó-e az Európai Unióval kötött megállapodás. A szakértő hangsúlyozta, ha egy ilyen népszavazáson nemmel voksolna a többség, akkor nem lenne megállapodás, és a legkeményebb kritériumok mellett "esnének ki".
A EU azt várta, hogy Nagy-Britanniának a Brexit minden...
2017-12-10 10:21:22
Ukrán nyelvtörvény - Szakértő: Magyarország felléphet a társulási megállapodás megsértői ellen
... tiszteletben kell tartaniuk bizonyos kisebbségi jogokat.
Ha ezeket a jogokat megszegik, akkor az uniónak kötelessége figyelmeztetni az...
2017-11-25 09:31:24
Brexit - Szakértő: átmeneti megállapodásra lesz szükség az EU és Nagy-Britannia között
...
Gálik Zoltán úgy vélekedett, hogy a végleges megállapodásra mintaként szolgálhat az EU és Ukrajna, illetve az EU és Kanada között létrejött szabadkereskedelmi megállapodás, ám egyik sem ültethető át teljes egészében az EU és a britek viszonyára.
Példaként említette, hogy Kanada esetében a pénzügyi szolgáltatások nem szerepelnek a szabadkereskedelmi egyezményben, ez viszo...
2017-11-21 10:11:34
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Európai Unióval, Gálik Zoltán, Theresa May, Petro Porosenko, Gálik Zoltánt, Orbán Viktor, Sebastian Kurz, Európai Unió, középpártok gyengülése, iráni rendszer, migráció ügyében, társulási megállapodás, jövő héten, háttérben ahhoz, parlamenti támogatást, nagy átrendeződés, európai problémák, szakember kiemelte, perzsa államban, vártnál kisebb, dublini rendszer, része lenne, tagállamok álláspontjai, másik szavazás, szakértő hangsúlyozta, ilyen népszavazáson, legkeményebb kritériumok, jogokat megszegik, uniónak kötelessége, végleges megállapodásra, britek viszonyára, pénzügyi szolgáltatások, megállapodásról, megállapodáshoz, kompromisszumot, munkalátogatást, miniszterelnök, afganisztánból, megállapodásra, elutasításának, figyelmeztetni, menekülthullám, szolgáltatások, népszavazáson, elfogadásához, érdekközösség, tüntetéseknek, valószínűsége, megállapodás, nyelvtörvény, tiszteletben, magyarország, hangsúlyozta, erősödhetnek, britanniának, legkeményebb, konszenzusra, vészhelyzeti, találkozónak, átrendeződés,
© 2013 TVN.HU Kft.