Belépés
Javulnak a járványügyi adatok
Galgóczi Ágnes: javulnak a járványügyi adatok
2021. április 18. - 12:51


Javulnak Magyarországon a járványügyi adatok, a koronavírus elleni oltás folyamatosan zajlik, az országban ma már minden harmadik ember legalább egy védőoltást megkapott - mondta el a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Galgóczi Ág...
2021-04-19 07:50:41
Péntektől kézbesítik a nyugdíjasoknak a vakcinaregisztrációs
... válaszborítékban.
A kézbesítés a fővárosban kezdődik, de év végéig várhatóan minden nyugdíjas meg fogja kapni a levelet. A tömeges védőoltás várhatóan 2021 elején kezdődhet - tette hozzá Galgóczi Ágnes.
Kitért arra, hogy a vakcinainfo.gov.hu internetes felületen is már sokan regisztráltak. Megerősítette, ez a felület nem kötelez senkit semmire, itt csak az igényt...
2020-12-12 11:34:47
A települések 80 százaléka érintett a fertőzésben
... Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.Galgóczi Ágnes közlése szerint az operatív törzs és a járványügy folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és javaslatokat tesz intézkedésekre a kormánynak.
A minisztereln...
2020-11-03 22:38:28
Halottak napján is fontos a megelőző szabályok betartása
... Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.Galgóczi Ágnes azt kérte, hogy aki tünetet észlel magán, ne látogasson ki a temetőbe, ne találkozzon családtagjaival. Érdemes kerülni a zsúfolt helyeket, csoportosulásokat a temetőkben és a tem...
2020-10-31 15:37:28
Koronavírus - Szakértő: ne menjen közösségbe, aki felső légúti tüneteket észlel magán!
...
Galgóczi Ágnes elmondta, az allergiától eltérően koronavírus esetén láz és köhögés, valamint általános gyengeségérzet, rossz közérzet is jelentkezhet.
Akik kockázati csoportba tartoznak, gondolják meg, hogy külföldre utaznak-e, és járjanak utána, hogy az adott országban milyen szabályok vonatkoznak a Magyarországról érkezőkre! - javasolta.
Az osztályvezető beszélt a...
2020-08-13 10:41:50
Koronavírus - Járványügyi szakember: továbbra is be kell tartani a megelőző rendelkezéseket
...
A műsorban arról beszéltek, hogy hétfőtől feloldották Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozásokat, és enyhítettek más rendelkezéseken is.
Galgóczi Ágnes elmondta, továbbra is fontos a kézmosás vagy az alkoholos kézfertőtlenítés, illetve az is, hogy aki beteg, ne menjen közösségbe.
Ajánlott továbbá, hogy - aki teheti - a kijárási korlátozások lazítása után ...
2020-05-18 21:22:50
Koronavírus - Szakértő: a fertőzések elkerüléséért be kell tartani a korlátozásokat
... szerint a vírus az idősebb korosztályra és a krónikus betegségekkel élőkre a legveszélyesebb, de ez nem jelenti azt, hogy a fiatalok nem fertőződhetnek meg - mondta az epidemiológus.
Galgóczi Ágnes beszélt arról is, hogy a koronavírust folyamatosan vizsgálják a kutatók. A vírus ellen ellenanyagokkal is lehet védekezni, ezért ha a koronavírus felszínén lévő speciális antigének...
2020-04-07 10:22:08
A fertőző agyhártyagyulladás megelőzésének fontos eszköze a védőoltás
... mert a fertőző agyhártyagyulladásról (meningococcus), mert januártól a meningococcus C típusa elleni vakcina ingyenesen elérhetővé vált minden kétévesnél fiatalabb gyermek számára.
Galgóczi Ágnes közölte: a betegség leggyakrabban a csecsemőket, a kisgyermekeket, valamint a 15-24 év közöttieket érinti, ezért őket a legfontosabb védőoltásban részesíteni. Hozzátette: a védőoltá...
2017-01-06 10:31:09
Gyerekeknek
VERSEK

Nyulász Péter: Éhes mackó

Cammog a mackó, emeli a lábát
Ágak között, bokor alatt keresi a málnát
Mézet is enne, mászik a fára
De az öreg odvas fának letörik az ága
Fenekére huppan, sajog keze lába
Szomorkodik szegény maci: nem lesz vacsorája

Nyulász Péter: Almát eszem

Almát eszem ropogtatom
Fogaim közt...
2016-06-07 09:07:31
Ami a Vidravasból kimaradt
A Pomogáts Béla szerkesztette Hulló levelek vére c. könyv újabb '56-os történeteit olvastam el:
Gergely Ágnes: Stációk (regényrészlet) 1983 és Galgóczi Erzsébet: Ami a Vidravasból kimaradt (regényrészlet) 1983.

Ami az utóbbit illeti az az eredeti könyvben a Vidravasban 1984-ben nem jelenhetett meg, mivel a regény ezen fejezete 1956-tal foglalkozott. Csak 1990-ben ( ...
2016-04-30 01:43:32
1 2 
Címkék: Galgóczi Ágnes, Javulnak Magyarországon, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Galgóczi Ág, Nyulász Péter, Pomogáts Béla, Gergely Ágnes, Galgóczi Erzsébet, járványügyi adatok, megelőző szabályok, megelőző rendelkezéseket, fertőzések elkerüléséért, koronavírus elleni, védőoltást megkapott, fővárosban kezdődik, tömeges védőoltás, operatív törzs, járványügy folyamatosan, járványügyi helyzetet, zsúfolt helyeket, allergiától eltérően, adott országban, osztályvezető beszélt, műsorban arról, kijárási korlátozásokat, kézmosás vagy, alkoholos kézfertőtlenítés, kijárási korlátozások, idősebb korosztályra, krónikus betegségekkel, koronavírust folyamatosan, vírus ellen, koronavírus felszínén, betegség leggyakrabban, legfontosabb védőoltásban, öreg odvas, utóbbit illeti, regény ezen, válaszborítékban, kézfertőtlenítés, ellenanyagokkal, népegészségügyi, rendelkezéseket, családtagjaival, osztályvezetője, magyarországról, legveszélyesebb, rendelkezéseken, magyarországon, korlátozásokat, fertőződhetnek, gyengeségérzet,
© 2013 TVN.HU Kft.