Belépés
Somogy megyében közel 4 ezer embernek igényeltek munkahelyvédelmi bértámogatást
... szükséges, a fejlesztések legyenek munka és tudás alapúak, és az is fontos elv volt, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatás minden magyar vállalkozást elérjen.
Fontos, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv védje meg a már megszerzett tudást az országban, erről szólnak egyebek közt a tulajdonvédelmi alap, és a kutatói fejlesztői bértámogatások - jegyezte meg.
A Kaffka Kft. egy...
2020-07-08 17:32:49
ITM-államtitkár: erősödnek a magyar vállalkozások
...
Schanda Tamás emlékeztetett: a koronavírus megjelenése 10 éves munka eredményeit sodorta veszélybe, de a magyar kormány időben meghozta a gazdaságvédelmi intézkedéseket. Az első döntések a munkahelyek megtartását szolgálták, és elősegítették, hogy a vállalkozások átvészelhessék a nehéz időszakot - jegyezte meg.
Jelenleg a munkahelyek megvédése és újak léterehozása a legf...
2020-07-08 15:22:33
Madárinfluenza - A járvány nem okoz érdemi áruhiányt baromfihúsból a belföldi piacon
... miatt. Emellett rendelkezésre áll a baromfi- és sertéstartó telepek járványvédelmi rendszereinek fejlesztésére forrás a vidékfejlesztési programban, és komoly segítséget nyújtanak a Gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései is - emelte ki a szaktárca.
A baromfiágazat kibocsátása 2019-ben folyó áron 939 millió euró, azaz 305 milliárd forint volt, amely 0,5 százalékkal haladta me...
2020-07-07 13:21:27
PM: a foglalkoztatás és a felnőttképzés fejlesztéséről tárgyalt a versenyképességi tanács
... közlemény szerint Varga Mihály pénzügyminiszter a tanács keddi ülésén azt hangsúlyozta, hogy a munkahelyek megőrzése és újak létesítése a kormány egyik legfontosabb feladata, amit a Gazdaságvédelmi Akcióterv számos támogatási programmal segít a következő hónapokban is.
A pénzügyminiszter kiemelte: a kormány a piaci igényekhez igazított intézményrendszerrel, a munka-erőtartalé...
2020-07-07 12:32:05
Koronavírus - ITM-államtitkár: augusztus végéig négyezer vállalkozás kaphatja meg a támogatást
...
György László hozzátette: a Gazdaságvédelmi akcióterv két programjában a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (Vekop) és a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) esetében a jelenleg látható folyamatok alapján csak a cégeken múlik, hogy mikor jutnak a pénzükhöz az úgynevezett feltételes visszatérítendő konstrukcióban.
"Soha korábban nem vo...
2020-07-06 15:01:48
ITM-államtitkár: kedvező folyamatok tapasztalhatók a munkaerőpiacon
... álláshelyek száma jelentősen nőtt, a megelőző héten rendelkezésre álló 4833 álláshelyhez képest a június 22-i héten 6136 álláshelyre kerestek munkavállalót a vállalkozók.
A Gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról György László elmondta azt is, hogy a különböző beruházási programok révén mintegy 600 milliárd forint többletberuházás valósul meg a magyar gazdaságban. Jelezte, ...
2020-06-29 15:22:39
ITM: a kormány bértámogatásai segítik a vállalkozásokat a munkahelyek megőrzésében
... kormány emiatt mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb munkahelyet megvédje, és amennyit a vírus mégis tönkretesz, annyi újat létrehozzon. Ennek érdekében döntött a kormány a Gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról.
A Gazdaságvédelmi akcióterv kiemelt célja a magyar emberek munkahelyeinek védelme, új munkahelyek teremtése. Az ITM által koordinált bértámogatási programo...
2020-06-29 10:11:43
MNB Inflációs jelentés: szerény GDP-bővülés várható az idén
... módszertani bizonytalanság, ez az előrejelzésben is megjelenhet.
Idén a költségvetés hiánya a GDP 3,8 százalékára emelkedhet a koronavírus-járvány elleni védekezés költségei, a Gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései, a mérséklődő adóbevételek, illetve a lassabb nominális GDP növekedés hatására. Hozzátette: a költségvetés idei hiánya azonban nemzetközi összehasonlításban alacs...
2020-06-25 13:41:33
Palkovics: jelentős források jutnak a munkahelyek megőrzésére és teremtésére
... ezret tett ki ahéten, amikor már többen kerültek ki a regisztrált munkanélküliek közül, mint amennyit frissen nyilvántartásba vettek - mutatott rá.
Palkovics László szerint a gazdaságvédelmi akcióterv láthatóan jól szolgálja a koronavírus-válsággal legjobban érintettek megsegítését: a Diákhitel plusz a fiatalokat, a munkahelyvédelmi bértámogatás a munkavállalókat. A bértámoga...
2020-06-25 12:51:25
ITM: a gazdaság sikeréhez szükséges az exportkereslet és a versenyképes kínálat
... kézből ismerje meg a vállalati igényeket.
György László elmondta, hogy a magyar iparban magas a high-tech aránya, Dánia után a második legmagasabb nemzetközi szinten, a kormány gazdaságvédelmi akciótervének intézkedései pedig segítik a vállalkozásokat a koronavírus kedvezőtlen gazdasági hatásainak mérséklésében.
Az akcióterv részleteit ismertetve egyebek közt rámutatott ...
2020-06-24 13:41:54
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Kaffka Kft, Schanda Tamás, Varga Mihály, Gazdaságvédelmi Akcióterv, György László, Versenyképes Közép-Magyarország, Palkovics László, magyar vállalkozások, belföldi piacon, felnőttképzés fejlesztéséről, versenyképességi tanács, kormány bértámogatásai, munkahelyek megőrzésében, munkahelyek megőrzésére, gazdaság sikeréhez, versenyképes kínálat, fejlesztések legyenek, munkahelyvédelmi bértámogatás, gazdaságvédelmi akcióterv, tulajdonvédelmi alap, kutatói fejlesztői, koronavírus megjelenése, magyar kormány, gazdaságvédelmi intézkedéseket, első döntések, munkahelyek megtartását, vállalkozások átvészelhessék, nehéz időszakot, munkahelyek megvédése, vidékfejlesztési programban, baromfiágazat kibocsátása, tanács keddi, munkahelyek megőrzése, kormány egyik, következő hónapokban, pénzügyminiszter kiemelte, piaci igényekhez, jelenleg látható, cégeken múlik, úgynevezett feltételes, megelőző héten, június 22-i, különböző beruházási, magyar gazdaságban, lehető legtöbb, vírus mégis, magyar emberek,
© 2013 TVN.HU Kft.