Belépés
Next.Ape - Harcsa Veronika belgiumi zenekara először Magyarországon
... közleményükben.
Mint felidézik, a négytagú zenekart Antoine Pierre alapította, aki az énekesnő évfolyamtársa volt a Brüsszeli Királyi Konzervatórium dzsessz tanszakán. Pierre a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet idei lemezén, a Shapeshifteren is játszik. A Next.Ape első kislemeze 2019 elején jelent meg, kísérletező hangzásviláguk valahol a Radiohead, Damon Albarn, a Modes...
2019-09-14 11:41:11
Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház
... írta bábszínpadra. December 1-jétől játsszák a Pinokkió című zenés marionettjátékot Adela Moldovan rendezésében.
Február elejétől szerepel a klasszikus népmese alapján írt A kiskakas gyémánt félkrajcárja című darab a műsoron. Szilágyi Bálint író feldolgozásában fontos szerep jut ökotudatosságnak, kukásautók és dömperek is feltűnnek majd a színpadon.
Néhány éve indították...
2019-09-11 15:14:37
Elkezdődtek a magyar napok Düsseldorfban
... gyerektáncházzal, tűzzsonglőrökkel és egy sor koncerttel várják a látogatókat. A düsseldorfi magyar főkonzulátus szervezésével tartott...
2019-09-05 20:33:30
Liszt Ferenc-művek és Queen-dalok a Zenergia-koncerten
... Piaf, Margaret Island és Strauss alkotásai. Fellép Miklósa Erika operaénekes, Vigh Andrea hárfaművész, Harcsa Veronika énekes, Balázs János zongoraművész, Snétberger Ferenc gitárművész, Gyémánt Bálint gitárművész, Sárközy Lajos és zenekara, Devich Gergely gordonkaművész és Pálfalvi Tamás trombitaművész. A zenei műsort a bazilikára vetített fényfestés kíséri.
Arról, hogy idén ...
2019-08-29 07:04:45
A dzsessz áll az idei Salföldi Dalföld középpontjában
... szerveződik, idén a magyar dzsessz mutatkozik be Salföldön.
A fellépők között lesz a Fekete-Kovács Kornél Quintet, a Párniczky Quartet, az Indigo és a Dresch Quartet. Salföldön mutatkozik be Gyémánt Bálint új triója, Barabás Lőrinc Algorhythms című lemezét mutatja be és először áll színpadra Vidákovich Izsák új formációja, az Isac and Isac is.
Gyárfás Istvánnal közös ko...
2019-06-29 13:02:29
Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint országos turnén mutatja be legújabb lemezét
... lehetőséget ad arra, hogy a duótól eltérő zenei szerepeket is felvehessünk" - emelte ki Harcsa Veronika a közleményben.
A zenék és szövegek nagy része ez alkalommal is az énekesnő munkája, Gyémánt Bálint két dalhoz - Shapeshifter és San Fransisco - szerzett zenét, míg a Bori's Rebel című szám szövegét Harcsa Veronika testvére írta.
A dalok a jazz nyelvén mesélnek törté...
2019-06-08 12:41:10
Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint új lemeze két belga zenésszel
...
A dzsessz és a kortárs zene határán egyensúlyozó, előszeretettel kísérletező páros, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint annak idején osztálytársak voltak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, több mint tíz éve dolgoznak együtt, közösen alapították a triphopos Bin-Jip zenekart is. Az énekesnő hat, a gitáros két számot írt a friss albumra.
"Úgy érzem, jóval tudatosabb komp...
2019-01-30 07:40:58
Hét előadással várják a közönséget az idei nyíregyházi Táncfarsangon
... koreográfiáját adja elő, Melinda álma címmel pedig Szeri Viktor darabját láthatja a közönség.
Hétfőn, február 4-én a dot.Consla mutatja be I Hear You című táncelőadását Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint élő zenei kíséretével. Grecsó Zoltán pedig Esterházy Péter Oratorium Balbulum című drámájából készített, Dadogó szimfónia című koreográfiáját hozza el a nyíregyházi közönségne...
2019-01-28 15:12:21
Tisztelet az éveknek
... életem.
Délelőttöt délután követ, őszre jő a tél,
Megőszült tincseim borítsa lágyan be a dér.

Úgy szeretnék megöregedni, abban szomorúság ne legyen,
Minden apró emlék, karc - gyémánttá omoljon szívemen.
Mindaz, mit tovább tudtam adni, utánam majd megmarad,
Őrizzenek az életet dicsőítő csendes szavak.

Méltóság és fény játsszon ar...
2018-12-04 13:15:38
Szegeden is bemutatkoznak az Imre Zoltán Program produkciói
... a társadalmi konvencióknak való megfelelés kényszerével foglalkozik.
Ugyanezen az estén Ujszászi Dorottya I hear you című koreográfiáját is láthatják a nézők. A Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zenéjére született mű a consla improvizációs formanyelvén szól a közönséghez, amely ötvözi a salsa mozgásanyagát, a kortárs tánc kreatív önkifejezését és a kontakt tánc játékát.
...
2018-10-29 10:41:21
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: Harcsa Veronika, Kövér Béla Bábszínház, Liszt Ferenc-művek, Salföldi Dalföld, Gyémánt Bálint, Imre Zoltán Program, Antoine Pierre, Brüsszeli Királyi Konzervatórium, Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint, Damon Albarn, Adela Moldovan, Szilágyi Bálint, Margaret Island, Fellép Miklósa Erika, Vigh Andrea, Balázs János, Snétberger Ferenc, Sárközy Lajos, Devich Gergely, Pálfalvi Tamás, Fekete-Kovács Kornél, Barabás Lőrinc Algorhythms, Vidákovich Izsák, Gyárfás Istvánnal, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Szeri Viktor, Hear You, Grecsó Zoltán, Esterházy Péter Oratorium Balbulum, Ujszászi Dorottya, szegedi Kövér, magyar napok, idei Salföldi, idei nyíregyházi, négytagú zenekart, énekesnő évfolyamtársa, klasszikus népmese, kiskakas gyémánt, düsseldorfi magyar, zenei műsort, bazilikára vetített, magyar dzsessz, fellépők között, duótól eltérő, énekesnő munkája, jazz nyelvén, kortárs zene, triphopos Bin-Jip, friss albumra, nyíregyházi közönségne, életet dicsőítő, társadalmi konvencióknak, estén Ujszászi,
© 2013 TVN.HU Kft.