Belépés
Több mint hatszáz település nyert forrást közösségi terek fejlesztésére a Magyar falu programban
...
Gyopáros Alpár közölte: a pályázatok kedvezményezettjei a kistelepülési önkormányzatok és a történelmi egyházak ott működő egyházközségei.
Mindkét célcsoport közösségi tér kialakítására, fejlesztésére pályázhatott legfeljebb 30 millió forintig, valamint közösségszervező egyéves foglalkoztatására, maximum hárommillió forintig - tette hozzá.
Gyopáros Alpár azt mondt...
2020-07-20 13:32:15
Gyopáros Alpár: az óvodafejlesztések segítik a helyben maradást a kistelepüléseken
...
Gyopáros Alpár, miután átadta a program keretében felújított Tószegi Óvodát, elmondta: a program hosszú távú, de már az első év eredményei alapján számos kistelepülésen a helyben maradás és a beköltözés iránti fokozott igényről számoltak be.
Hozzátette: a kistelepüléseken élők üdvözlik a rugalmasságot, gyors végrehajtást, az elérhető források nagyságát, illetve az előfi...
2020-07-17 13:22:24
Gyopáros: civil szervezetek is pályázhatnak a Magyar falu program kiírásaira
...
Gyopáros Alpár az esemény után az MTI-nek elmondta, az idén elindított, a kistelepüléseken élők életkörülményeinek javítására létrehozott Falusi civil alapban négy tevékenységi körre, ingatlanfejlesztésre, gépjárműbeszerzésre, kis értékű eszközfejlesztésre, vagy rendezvények megszervezésére nyújthatók be pályázatok.
Erre a kiírásra augusztus 7-ig van lehetőségük pályázni...
2020-07-16 19:23:23
Gyopáros: a Magyar falu programra jövőre több mint 250 milliárd forint jut
...
Gyopáros Alpár elmondta, hogy tavaly 150 milliárd volt a keretösszege a programnak, idén pedig már biztos, hogy meghaladja a 200 milliárd forintot. A fejlesztésekkel az a cél, hogy a fiatalok, amikor arról döntenek, hogy falun vagy városban éljenek, ne életminőség, hanem életstílus között válasszanak.
A fejlesztések keretében a helyi életminőséget szeretnék javítani, óv...
2020-07-11 12:51:39
Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar falu program keretében Sajóbábonyban
... teljes villamossági hálózatát. Jutott pénz járdarekonstrukcióra és a Szivárvány óvoda belső parkjának felújítására is, emellett az óvodát modern játszóeszközökkel is felszerelték.
Gyopáros Alpár elmondta: a Magyar falu programot 2018-ban hirdette meg a kormány, célja a kistelepülések elmúlt évtizedekben tapasztalt népességcsökkenésének megállítása, a helyben maradás, a helyi ...
2020-07-07 14:21:39
Gyopáros: rendkívül népszerű a falusi csok
...
Gyopáros Alpár kiemelte: egész Európában nincs még egy ilyen támogatási rendszer, "egyedülálló és példaértékű" a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) konstrukciója.
Ismertette: május végéig 10 229 család nyújtott be támogatási kérelmet több mint 54 milliárd forint értékben. Területileg meglehetősen kiegyenlített az igénylések száma, ugyanakkor a listából "fel...
2020-07-06 12:41:16
Gyopáros: nagyobb szükség van ma a falvakban az egyházakra, mint korábban
...
Gyopáros Alpár kiemelte, hogy a program keretében elsőként egyházi közösségi terek fejlesztésére írtak ki pályázatot tavaly februárban, ennek hétmilliárd forint volt a keretösszege és több mint ötszáz település pályázott. Idén ötmilliárdos keretösszeggel hirdették meg a pályázatot és várhatóan két hét múlva döntenek a nyertesekről.
Hozzátette, hogy Győr-Moson-Sopron meg...
2020-07-05 22:23:59
Gyopáros Alpár: 750 település rendelője, illetve orvosi eszközei újulnak meg a Magyar falu program forrásaiból
...
Gyopáros Alpár közölte: az orvosi rendelők fejlesztésére és az orvosi eszközpark korszerűsítésére, bővítésére kiírt pályázat eredményeit szerdán tette közzé a Miniszterelnökség. A döntés értelmében a kormány 143, orvosi rendelők építésére, illetve felújítására benyújtott pályázatot támogat, míg orvosi eszközök beszerzésére 607 településnek biztosít forrást.
Tavaly erre a...
2020-06-24 15:31:49
Gyopáros: a Modern városok programban várhatóan a projektelemek fele jövőre elkészül
...
Gyopáros Alpár ismertette, hogy ezzel nemcsak Sopronban, hanem országos szinten is jól áll a program. A 270 projektelemből 86 már elkészült, az év végéig pedig összességében 120 beruházás fog lezárulni.
A 4000 milliárd forintos keretösszegből 1800 milliárd forintot már kifizettek, a jövő évi költségvetési tervezetben pedig 270 milliárd forint van előirányozva a programr...
2020-06-13 17:12:34
Gyopáros Alpár: sikeres a Magyar falu program
...
Gyopáros Alpár a magyar-román határ mellett fekvő község fejlesztéseinek megtekintése után elmondta, ebben az évben eddig tíz pályázati kiírás jelent meg. Többnek nyár közepén lesz az utolsó beadási határideje, így még van lehetőségük pályázni a helyhatóságoknak - tette hozzá.
A 2019-ben beadott pályázatok közül több mint 5500 nyertest hirdettek ki, 2887 ötezer lélekszám...
2020-06-11 13:52:19
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Gyopáros Alpár, Tószegi Óvodát, óvodafejlesztések segítik, helyben maradást, falusi csok, projektelemek fele, kistelepülési önkormányzatok, történelmi egyházak, program keretében, program hosszú, helyben maradás, beköltözés iránti, kistelepüléseken élők, elérhető források, esemény után, idén elindított, kiírásra augusztus, fejlesztések keretében, helyi életminőséget, óvodát modern, kistelepülések elmúlt, ilyen támogatási, falusi családi, igénylések száma, orvosi rendelők, orvosi eszközpark, döntés értelmében, 4000 milliárd, magyar-román határ, évben eddig, utolsó beadási, 2019-ben beadott, kistelepüléseken, helyhatóságoknak, korszerűsítésére, közösségszervező, otthonteremtési, fejlesztéseinek, megszervezésére, fejlesztésekkel, keretösszeggel, kistelepülésen, projektelemből, önkormányzatok, egyházközségei, keretösszegből, kistelepülések, fejlesztésére, projektelemek, összességében, sajóbábonyban, költségvetési, kialakítására, konstrukciója, kiegyenlített, életminőséget, rugalmasságot, kistelepülési,
© 2013 TVN.HU Kft.