Belépés
Gyopáros: 2020-ban is folytatódik és bővül a falusi otthonteremtési támogatás
...
Gyopáros Alpár hangsúlyozta: a falusi lakhatási támogatási rendszer célja a Magyar Falu Program részeként az, hogy javítsák a kistelepüléseken élők életminőségét, ezen keresztül pedig lassítsák, megállítsák, illetve visszafordítsák a falvak népességcsökkenését.
Mint mondta, a kormány tavaly döntött a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bevezetéséről, amely ...
2020-01-13 13:01:35
Gyopáros: folytatódik és bővül a Magyar falu program
...
Gyopáros Alpár hangsúlyozta: Magyarország kormánya eltökélt annak a célnak az elérésében, hogy megállítsa a magyarországi kistelepülések népességcsökkenését. Ehhez javítani akarják a falvakban élők életminőségét.
A költségvetés idén is rögzíti, hogy legalább 150 milliárd forint jut a Magyar falu programra - mondta a kormánybiztos, aki bejelentette: a kormány döntése érte...
2020-01-05 15:51:43
Idén 65 milliárd forinttal segítette a falvakban az életminőség javítását a kormány
...
Gyopáros Alpár emlékeztetett, idén februártól tizenöt területen jelentettek meg pályázati kiírást az ötezernél kevesebb lakossal rendelkező, összesen mintegy 2900 magyarországi településnek, amelyeken a magyar lakosság mintegy harmada, több mint hárommillió ember él.
A kormány képviselője hangsúlyozta, a pályázatok kiírása előtt több mint 80 helyszínen tájékozódtak tele...
2019-12-16 13:30:49
Gyopáros: a Magyar falu program minden eleme nagyon jól halad
...
Gyopáros Alpár ismertette: idén 430 kilométernyi három, négy, illetve öt számjegyű út újulhat meg, a július elsejétől igényelhető falusi csok pályázóitól az első három hónapban 14 milliárd forintnyi igényt fogadtak be a közvetítő pénzintézetek.
A helyi életminőséget javító, a helyi szolgáltatásokat fejlesztő programelemre több tízmilliárd forintnyi értékben 11 ezer pályá...
2019-11-18 20:13:49
Miniszterelnökség: újabb 12 milliárd a kistelepüléseknek a Magyar falu program keretében
...
Gyopáros Alpár elmondta: a legfrissebb kiírás eredményeként 278 település falu- és tanyagondnoki hálózatát támogatják új gépjárművek, kisbuszok beszerzésével. A lecserélt működőképes járműveket, összesen 71-et pedig a magyarországi települések felajánlották határon túli magyar közösségeknek, egyházaknak - fűzte hozzá.
A kormánybiztos jelezte, a falugondnoki hálózatban ed...
2019-11-18 15:02:24
Gyopáros: további 20 milliárd forint jut a falvaknak
...
Gyopáros Alpár kifejtette: a Magyar falu program végrehajtása rendkívül jól halad, így annak a célnak a teljesítése is, hogy a kistelepülések népességmegtartó erejét növeljék az életminőség javításával.
Megjegyezte: 2887 olyan település van az országban, amelynek lélekszáma nem éri el az 5 ezret.
A kormánybiztos szerint jól halad a program minden szegmense, így a fa...
2019-10-25 21:51:55
Soltész Miklós: megerősítjük felekezeteinket és közösségeinket
... kezüket", azok hosszú távon nem működnek - mondta.
Hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjeivel Kapuváron kiszámítható és békességben élő közösséget lehet teremteni.
Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a két templomnak elsősorban a tetőszerkezetét szükséges meg...
2019-10-11 18:32:12
Gyopáros: csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra
...
Gyopáros Alpár elmondta: az augusztus végi adatok szerint a program júliusi indulása óta már mintegy 1500 a befogadott kérelmek száma, ezek támogatási igénye meghaladja a 7,8 milliárd forintot, és ebből 1,8 milliárdra már szerződést is kötöttek a pénzintézetek.
A kormánybiztos ismertetése szerint az igénylések 72 százaléka három- vagy többgyermekes, illetve harmadik gyer...
2019-10-11 15:22:09
Hamarosan indul a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnok építése
...
Gyopáros Alpár jelezte: a város a fejlesztési keretének mintegy 60 százalékát már lehívta, ez a 62,57 milliárd forintos teljes összegből 37,59 milliárd forintot jelent.
A kormánybiztos kifejtette: a fejlesztések előkészülete mindig nagyon hosszú folyamat és nagyon sok ember munkáját igényli.
Rendszeresen hallani olyan kritikákat, hogy "könnyű az EU pénzéből gavallé...
2019-10-09 13:12:06
Magyar Falu Program - Gyopáros: több mint háromszázan pályáztak a falugondnoki szolgálat fejlesztésére
...
Gyopáros Alpár közölte: a falu- és tanyagondnoki buszok beszerzésére, illetve a meglévő gépjárművek cseréjére biztosítanak - idén 4 milliárd forintos - forrást, ami legalább 266 busz beszerzését teszi lehetővé.
Azt mondta, hétfő reggel 303 pályázatot regisztráltak, de az utolsó napon "felerősödő aktivitás" miatt becslése szerint további száz-kétszáz pályázat "jó eséllyel...
2019-09-30 12:21:49
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Soltész Miklós, Magyar Falu Program, Gyopáros Alpár, falusi otthonteremtési, életminőség javítását, falusi csokra, nagykanizsai sport-, falugondnoki szolgálat, falusi lakhatási, kistelepüléseken élők, kormány tavaly, falusi családi, magyarországi kistelepülések, falvakban élők, költségvetés idén, kormány döntése, ötezernél kevesebb, magyar lakosság, kormány képviselője, pályázatok kiírása, július elsejétől, első három, közvetítő pénzintézetek, helyi életminőséget, helyi szolgáltatásokat, legfrissebb kiírás, lecserélt működőképes, magyarországi települések, kormánybiztos jelezte, falugondnoki hálózatban, kistelepülések népességmegtartó, életminőség javításával, kormánybiztos szerint, program minden, modern települések, térség fideszes, tetőszerkezetét szükséges, augusztus végi, program júliusi, befogadott kérelmek, kormánybiztos ismertetése, fejlesztési keretének, kormánybiztos kifejtette, fejlesztések előkészülete, meglévő gépjárművek, utolsó napon, népességmegtartó, szolgáltatásokat,
© 2013 TVN.HU Kft.