Belépés
Szent Mihály főangyal ünnepe Gyulafehérváron
Szeptember 29-én négyes ünnepre hívott a gyulafehérvári székesegyház harangja. A búcsúi mise egyben a főegyházmegye olajszentelési szentmiséje és a nagy szeminárium Veni Sancte szentmiséje is volt, és az ünnep keretében emlékeztek meg Isten Szolgája Márton Áron püspökről is, aki negyven évvel ezelőtt, a főegyházmegye védőszentjének ünnepén távozott az örök hazába.
A járványhel...
2020-09-30 17:35:25
Hazatért a kórházból Kovács Gergely érsek
Ma délután elhagyhatta a kórházat és hazatért gyulafehérvári lakosztályába Kovács Gergely érsek, akit szeptember 8-án szállítottak magas lázzal és rossz közérzettel az érseki székváros kórházába. Mint ismeretes, a főpásztor 10 nappal ezelőtt végzett korona vírustesztje pozitív lett.
...........
Az ér...
2020-09-19 23:08:22
A Szent Jobb-körmenet története
... Szent István-bazilikában. A hívek és az érdeklődők a Duna Televízió és a Magyar Katolikus Rádió élő közvetítésén keresztül kapcsolódhatnak be a szertartásba, amelyen Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mond szentbeszédet. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, aki a magyar nemzetért könyörgő liturgiát követően a Szent Jobb-ereklyével áldást ad a templomban lévőkre és mindazo...
2020-08-22 19:29:59
Televíziós és rádiós közvetítés útján követhetjük
... részt.
17 órakor szentmisét mutat be, majd a magyar nemzetért tartott könyörgő liturgia után a Szent Jobb ereklyével ad áldást Erdő Péter bíboros.
Szentbeszédet mond Kovács Gergely gyulafehérvári érsek.
A híveket arra buzdítják, hogy televízió- és rádióközvetítésen keresztül kapcsolódjanak be a hazánkért mondott imádságba.


Forrás: Esztergom-Budapest...
2020-08-17 19:38:47
A Szent István-bazilikában tartják a szentmisét
... rendezzük meg, és azon csak meghívottak vehetnek részt.
A délután 5 órakor kezdődő szertartást Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek vezeti, a homíliát Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja.
A szentmisét a Duna Televízió és a Magyar Katolikus Rádió élőben közvetíti.
A mise után szokásos Szent Jobb-körmenet helyett - ugyancsak a bazilikában ...
2020-08-05 22:56:28
Reggeli csendesség - vallásos
... változtassa! - Hallgassuk meg Isten nekünk szánt üzenetét, bátorítását! Reggeli elmélkedés egy kiválasztott sze...
2020-06-03 08:56:27
Kovács Gergely érsek megemlékezik Ferenc pápa csíksomlyói ..
... megemlékezik Ferenc pápa csíksomlyói zarándoklatáról.
Június 1-jén lesz egy éve annak, hogy Ferenc pápa Csíksomlyóra látogatott. Június 1-jén fél 11-től Kovács Gergely érsek, a Gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztora celebrálja a szentmisét Csíksomlyón, a pápalátogatásra emlékezve.
....................
2020-05-30 13:20:40
Csíksomlyói búcsú - Csíkszereda polgármesteri hivatala lélekbeli, a ferences szerzetesek szívbeli zarándoklatra
... május 30-i csíksomlyói pünkösdszombati búcsús ünnepi szentmisét helyi idő szerint 12:30-tól (közép-európai 11:30) tartják a csíksomlyói kegytemplomban. A szentmisét Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye februárban felszentelt érseke mutatja be, ő mondja a szentbeszédet is. A szentmisét élőben közvetítik a kegyhely honlapján, Facebook-oldalán, továbbá a Duna tévécsatornán,...
2020-05-27 18:42:48
Ferenc pápa a kézdivásárhelyi Kerekes Lászlót nevezte ki gyulafehérvári segédpüspökké
...
A gyulafehérvári főegyházmegye korábbi érseke és püspökhelyettese, Jakubinyi György és Tamás József tavaly mondtak le életkorukra hivatkozva. Ferenc pápa elfogadta a lemondásukat, a katolikus egyházfő pedig tavaly decemberben nevezte ki Kovács Gergelyt püspökké, akit az idén februárban avattak püspökké és iktattak be érseknek.
Segédpüspöknek a pápa most Kerekes László sz...
2020-05-26 13:32:24
2020. május 30-i csíksomlyói pünkösdszombati
... május 30-i csíksomlyói pünkösdszombati búcsús ünnepi szentmise déli fél 1-kor kezdődik a zárt csíksomlyói kegytemplomban, a pápai kis bazilikában. A szentmisét Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye püspöke mutatja be, és ő mondja a szentbeszédet.
A zarándokok lelki bekapcsolódását segíti az alkalomra összeállított programfüzet, amely PDF-formátumban letölthető le...
2020-05-21 12:03:12
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Szent Mihály, Kovács Gergely, Szent Jobb-körmenet, Szent István-bazilikában, Kerekes Lászlót, Veni Sancte, Isten Szolgája Márton Áron, Duna Televízió, Magyar Katolikus Rádió, Erdő Péter, Szent Jobb-ereklyével, Szent Jobb, Gyulafehérvári Főegyházmegye, Jakubinyi György, Tamás József, Kovács Gergelyt, Kerekes László, kórházból Kovács, ferences szerzetesek, kézdivásárhelyi Kerekes, gyulafehérvári székesegyház, búcsúi mise, főegyházmegye olajszentelési, nagy szeminárium, ünnep keretében, főegyházmegye védőszentjének, örök hazába, érseki székváros, szentmise főcelebránsa, magyar nemzetért, templomban lévőkre, híveket arra, hazánkért mondott, homíliát Kovács, mise után, szentmisét Csíksomlyón, pápalátogatásra emlékezve, csíksomlyói kegytemplomban, szentmisét Kovács, szentmisét élőben, kegyhely honlapján, gyulafehérvári főegyházmegye, katolikus egyházfő, idén februárban, pápa most, zárt csíksomlyói, zarándokok lelki, alkalomra összeállított, püspökhelyettese, kézdivásárhelyi, zarándoklatáról,
© 2013 TVN.HU Kft.