Belépés
Közzétették a Roby Lakatos Improvizációs Hegedűverseny improvizációs alapját képező dallamot
... főosztályának vezetője.
A beérkezett demóanyagok előadói közül hat főt a grémium, két versenyzőt pedig a közösségi oldal szavazói juttatnak a döntőbe.
Az élő döntőnek a Hagyományok Háza ad otthont december 7-én és 8-án, a gálaest vendégzenekara Ferenczi György és az Első Pesti Rackák.
A jelentkezés és a részvétel ingyenes, a helyezettek tudásuk fejlesztésére pénzd...
2019-10-11 14:11:52
Marosvásárhelyen mutatja be a Hagyományok Háza a Bartókék Bécsben előadást
... elhangzanak a Bartók által tervezett, Bartók Béla, Kodály Zoltán és Kodály Emma által készített feldolgozások, valamint eredeti népzene a Kárpát-medencéből.
Száz év elteltével a Hagyományok Háza az eredeti szándék szerint állította színpadra az elmaradt produkciót, amit a Zeneakadémián - egy évvel korábban rendezett koncertje után - a marosvásárhelyi közönség is megismerhet -...
2019-10-08 15:21:57
A Nagyvárad Táncegyüttes lép fel a Hagyományok Házában
...
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája, a nagyváradi születésű Sánta Gergő rendezésében megvalósuló folkelőadás számos elismert alkotót vonultat fel - közölte a Hagyományok Háza az MTI-vel.
A műsorban látható koreográfiák alkotója Nyitrai Tamás, a Magyar Állami Népi Együttes prímása; Appelshoffer János Harangozó Gyula-díjas táncművész, a Magyar Táncművészeti Eg...
2019-10-08 07:04:40
Fölszállott a páva - Október 25-én indul a gyerekévad
... tudatosak, ha környezetvédelemről van szó. A jelentkezők nagy része szerint ahogy a kultúránkat, hagyományunkat ápoljuk, ugyanúgy a bolygónk jövőjére is oda kell figyelni.
A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.
"A Fölszállott a p...
2019-10-07 11:12:00
Ferenc pápa: A gyerekek és az idősek gondozása
... tologató anyákat, sem áldott állapotú kismamákat, és az újságok arról írnak, hogy több a nyugdíjas, mint a dolgozó ember. Ez a demográfiai tél. És ha elhanyagolják az öregeket, elvesznek a hagyományok, amelyek pedig a jövőt biztosítják.
Ezzel állította szembe a remény kultúráját, amelyet az öregek és a fiatalok jelképeznek: ,,Ők egy-egy ország, haza vagy egyház túlélésén...
2019-10-03 14:45:31
Decemberben rendezik a Roby Lakatos nemzetközi improvizációs hegedűversenyt
... részvétel ingyenes, ám a helyezettek tudásuk fejlesztésére pénzdíjat is nyernek. Az első díjas 5000, a második 3000, a harmadik 1000 eurót fordíthat zenei tanulmányaira.
A döntőnek a Hagyományok Háza ad otthont december 7-én és 8-án. A versenyt a 19 órakor kezdődő nyilvános gálaest zárja a győztesek produkcióival, a műsort vendégzenekarként Ferenczy György és az első pesti r...
2019-10-01 14:41:52
Horváth Balázs nyerte a VII. Kecskeméti Prímásversenyt
...
A Hagyományok Háza és a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központ szervezésében megvalósuló versenyen hagyományos magyar népzenét játszó hegedűsök indulhattak, akik 2019. szeptember 25-én már betöltötték a 18., de még nem töltötték be a 35. életévüket. A versenyen nem indulhattak azok a prímások, akik korábban már elnyerték a Kecskeméti Prímásverseny fődíját.
Minden heg...
2019-09-23 16:12:06
Folytatódik a Hagyományok Háza táncháza
...
Az összegzés felidézi, hogy a Hagyományok Háza januárban nagy sikerrel indította el állandó táncházait. A nyári szünet után szeptember 21-én újra indul az őszi évad, októberig méhkeréki román táncokat tanítanak.
Mint írják, az évadnyitó táncházban 1 óráig tánctanítással, utána hajnali 2-ig táncházzal nyílik az évad a Hagyományok Házában.
Galát Péter és Baloghné Vat...
2019-09-18 10:31:10
Konferenciával ünnepli a népmese napját a Magyar Olvasástársaság
... ilyen eseményen a mesét hallgató közönségről készültek.
A konferencia helyszíne a százhalombattai Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpont. A program társszervezője a H...
2019-09-17 16:42:02
Több mint 20 adag ételt készítenek el a Tirpák Fesztiválon
... kínálják majd kóstolójegy ellenében.
A fesztiválon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum cukrász diákjai egy négyezer szeletes sütőtökös málé elkészítésével idézik fel a tirpák étkezési hagyományokat. A 20 kilogramm kukoricalisztből, a 240 kilogramm sütőtökből és a 16 kilogramm tökmagból összeálló sütemény tésztáját búzaliszt és kukoricaliszt keverékéből készítik, amibe sütőtök k...
2019-09-16 15:12:15
1 2 3 ................55 56 .........83 84 .........110 111 112 
Címkék: Roby Lakatos Improvizációs Hegedűverseny, Hagyományok Háza, Bartókék Bécsben, Nagyvárad Táncegyüttes, Hagyományok Házában, Roby Lakatos, Horváth Balázs, Kecskeméti Prímásversenyt, Magyar Olvasástársaság, Tirpák Fesztiválon, Ferenczi György, Első Pesti Rackák, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Kodály Emma, Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Sánta Gergő, Nyitrai Tamás, Magyar Állami Népi Együttes, Appelshoffer János Harangozó Gyula-díjas, Magyar Táncművészeti Eg, Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület, Morvai Noémi, Novák Péter, Ferenczy György, Hírös Agóra Kulturális Központ, Kecskeméti Prímásverseny, Galát Péter, Baloghné Vat, Szekeres József Konferencia-, Nyíregyházi Szakképzési Centrum, idősek gondozása, népmese napját, beérkezett demóanyagok, közösségi oldal, gálaest vendégzenekara, részvétel ingyenes, helyezettek tudásuk, eredeti szándék, elmaradt produkciót, évvel korábban, marosvásárhelyi közönség, nagyváradi születésű, műsorban látható, jelentkezők nagy, bolygónk jövőjére, újságok arról,
© 2013 TVN.HU Kft.