Belépés
Krónika 3. rész (az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolója)
... szabottan töltsék be a jövőben, azt is felvetve: ha annyira jó a magyar bírósági rendszer, mint azt vezetői állítják, miért kellett megbontani azt a közigazgatási bíróságok megteremtésével.
Handó: biztonságot adó életpálya-modell a cél
Az együttes általános vita lezárását követően elmondott reagálásában Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke arról beszélt: idén...
2018-12-13 12:11:40
Krónika 2. rész (A Kúria 2017-es beszámolója, Az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolója)
... bírósági szervezetben

A kiegyezés kora óta nem látott aranykor köszöntött be a bírósági szervezetben - mondta a tavalyi évről szóló beszámolójában az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Handó Tünde kitért az infrastrukturális fejlesztésekre, a többletforrásokra, amelyekre a 19. század óta nem volt példa - hangsúlyozta.
A bíróságok teljesítménye is jelentősen javult,...
2018-12-13 11:21:36
Handó: jól teljesít a magyar bírói szervezet
...
Handó Tünde az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt, az elmúlt évről készített beszámolója keddi meghallgatásán azt mondta: nemcsak uniós viszonylatban, hanem a környező országokhoz képest is jó eredményei vannak a magyar bírósági rendszernek.
Példaként említette, hogy az uniós országok közül a közigazgatási ügyeket valamennyi ítélkezési szinten Magyarországon bírá...
2018-12-04 13:51:31
Handó: a magyar bíróságok élen járnak a digitalizációban
...
Handó Tünde a legújabb bírósági digitális fejlesztéseket bemutató rendezvénysorozat első állomásán az Európai Tanács és az Európai Bizottság felmérésére utalva hozzátette: az igazságügyi eredménytábla szerint a magyar bíróságok az unió 28 tagállamát tekintve az első három között vannak a digitalizációban.
Ez jó eredmény, különösen annak fényében, hogy az elektronikus elj...
2018-11-07 13:31:36
A modern ügyfél-tájékoztatásról tart kétnapos nemzetközi konferenciát az OBH
...
Az angol nyelvű tanácskozást csütörtökön Handó Tünde, az OBH elnöke nyitotta meg, aki azt mondta, az elmúlt években huszonöt országból csaknem ötszáz érdeklődő vett részt a konferenciasorozaton. Az idén tizenhat államból százan érkeztek.
A rendezvény három nagy témát ölel fel.
A magyarországi és nemzetközi kommunikációs szakemberek a "bírósági brandről", az online b...
2018-10-11 12:22:01
Handó: a bíróságok felkészültséggel, tisztességgel és felelősségvállalással nyerhetik el a közösség bizalmát
...
Handó Tünde a Kaposvári Törvényszék Elfeledett somogyi bíróságok című bíróságtörténeti napján a felelősségvállalásról szólva megjegyezte: "a hibáinkkal nehéz szembesülnünk, de a hibáktól nem szabad megijedni, azok segítenek hozzá, hogy egyre jobban végezzük a munkánkat".
Amikor úgy érezzük, méltatlan támadások érik a bíróságokat, a köztisztviselőket, erőt ad, ha tudjuk, ...
2018-09-21 11:58:16
Handó: az OBH célja, hogy megőrizze Magyarország szuverenitását
...
Handó Tünde a Juhász Andor egykori kúriai elnök tiszteletére rendezett emléknapon úgy fogalmazott: manapság sokan éreztetik velünk azt, hogy Magyarországnak a jogállamiságot, az igazságszolgáltatás működését illetően tanulnivalója van a nyugati demokráciákhoz képest.
Felidézte: Juhász Andor a Budapesti Királyi Ítélőtábla elnöki székének elfoglalásakor elmondott beszédéb...
2018-09-20 12:12:55
Krónika 5. rész (interpellációk)
... a bíróságok függetlenségének biztosítása. Az elmúlt időszakban viszont kiderült, hogy az Országos Bírói Tanács nem képes kontrollt gyakorolni az Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetője, Handó Tünde felett. Az OBH elnöke pedig "lehazaárulózta" azokat a bírákat, akik kritizálták a kormány igazságügyi terveit - tette hozzá.
Valóban nincsen teendője a kormánynak a kialakult hely...
2018-06-25 17:02:14
Az Országos Bírói Tanács tagjai nem értik, miért támadja őket Handó Tünde
...
A testület Handó Tündének, az OBH elnökének vasárnapi nyilatkozatára reagált, amelyben azt mondta: az OBT tagjai a közigazgatási bíráskodás tervezett szervezeti önállósága miatt "külföldre szaladtak" és "elárulták hazájukat".
Az OBT erre azt írta, mind az OBT, mind az Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózata (ENCJ) írásban cáfolta már azt az "álhírt" hogy az OBT az európai...
2018-06-19 10:41:18
Trócsányi: sok kérdést kell még megvitatni a közigazgatási bíráskodás témakörében
... akiket képes a maga szervezeti kultúrájára megtanítani, mint ha egy teljesen új szervezet jön létre, melyet nagyrészt a bírói karon kívül szocializálódott szakemberekkel töltenek fel.
Handó Tünde, az OBH elnöke előadásában kiemelte: a jogállamiság alapja, hogy az állami szervek döntéseit a bíróságok felülvizsgálhatják. Az önálló közigazgatási bírósági szervezet létrehozása eg...
2018-06-18 14:22:26
1 2 3 .......23 24 ...34 35 ...45 46 47 
Címkék: Országos Bírósági Hivatal, Országos Bírói Tanács, Handó Tünde, Európai Tanács, Európai Bizottság, Kaposvári Törvényszék Elfeledett, Juhász Andor, Budapesti Királyi Ítélőtábla, Handó Tündének, Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózata, magyar bírói, magyar bíróságok, bíróságok felkészültséggel, közösség bizalmát, közigazgatási bíráskodás, magyar bírósági, közigazgatási bíróságok, együttes általános, kiegyezés kora, bírósági szervezetben, tavalyi évről, infrastrukturális fejlesztésekre, bíróságok teljesítménye, elmúlt évről, környező országokhoz, uniós országok, közigazgatási ügyeket, legújabb bírósági, igazságügyi eredménytábla, első három, angol nyelvű, elmúlt években, idén tizenhat, rendezvény három, hibáinkkal nehéz, nyugati demokráciákhoz, bíróságok függetlenségének, elmúlt időszakban, kormány igazságügyi, kialakult hely, testület Handó, maga szervezeti, bírói karon, jogállamiság alapja, állami szervek, önálló közigazgatási, függetlenségének, digitalizációban, felkészültséggel, bíróságtörténeti,
© 2013 TVN.HU Kft.