Belépés
Patrónusát ünnepelte Pannonhalma
... legyen a miénk.
November 11-én a Pannonhalmi Főapátság magyar-latin és német nyelvű ,,nemzetközi" igeliturgiával ünnepelte patrónusa, Szent Márton emléknapját. Hortobágyi T. Cirill főapát a bazilikában köszöntötte a híveket és a szentmise főcelebránsát, Franz Jung würzburgi püspököt, aki Európa védőszentjéről elmélkedett szentbeszédében.
Kié Szent Márton...
2019-11-12 17:16:35
Rétvári: a terror minden kommunista diktatúrában megjelenik
... politikusok a hazájukat gyengítik, a magyarság ellen lépnek fel - mondta a kereszténydemokrata politikus.
Rétvári Bence kiemelte: kötelesség emlékhelyeket állítani az 1948 és 1953 között hortobágyi kényszermunkatáborokba kitelepített több mint tízezer embernek. Már nem lehet eltüntetni a Tabánban a hortobágyi kitelepítetteknek állított emlékművet és a kommunizmus áldozataina...
2019-11-05 18:39:01
Mentett parlagi sasokat engednek vissza a szabadba
... sérülésnek, de egyértelműen mérgezéses tüneteket mutatott, így azonnal a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) állatorvosához vitték. A kezelésre jól reagált, teljesen felépült, jelenleg a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) tulajdonában álló Jászberényi Sasközpontban várja, hogy újra szabad legyen.
Az idősebb madarat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MM...
2019-11-03 10:51:05
Csokoládéfesztivált rendeznek Szolnokon
... virtuális és számítógépes játéksarokkal, kézműves foglalkozással, a "Csupa csoda gyerekvilágban" több játékot is ki lehet majd próbálni, a gyerekek süteményt készíthetnek, részt vehetnek a Hortobágyi Nemzeti Park környezeti foglalkoztatóján. Joós Tamás gyermekkoncertje és a Tiszavirág Bábcsoport előadása is színesíti a programot.
A rendezvényen tortakészítő worksop, bonbonké...
2019-10-29 13:35:41
Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta
... vágta és a 72 versenyző település előfutamaival veszi kezdetét.
A délután folyamán rendezik meg a fogatvágta és a kocsitoló verseny előfutamát is. Este a versenypályán a különleges hortobágyi méneshajtást követheti figyelemmel a közönség.
A korábbi évek hagyományainak megfelelően a forgalom elől lezárt Andrássy út ad helyet az egyes településeket bemutató vásári forgatag...
2019-10-19 13:41:32
Nemzeti Vágta - Szombaton kezdődik a lovas seregszemle
... különböző bemutatókat láthat a közönség. Idén először a kutyák is szerepet kapnak: komondor- és kuvaszfelvonulást is rendeznek.
Este a Pusztát elevenítik meg a főváros közepén a hortobágyi ménes körbehajtásával a pályán.
Vasárnap korábban, 10 órakor kezdődnek a megmérettetések. Lesz gyerekek számára ügyességi verseny, megrendezik a középdöntőket, a kocsitoló versenyt, a...
2019-10-18 10:41:16
Húsz éves a hortobágyi Madárkórház Alapítvány
...
Déri János főorvos, a madárkórház vezetője, az alapítvány elnöke felidézte, hogy az ünnepségen is jelenlévő Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park akkori igazgatója javasolta az alapítvány létrehozását, hogy a Górési Ragadozómadár Repatriáló Állomás betegeinek gyógykezelését finanszírozni tudják. "Ez volt az első hazai madármentő hely állami, nemzeti parki tulajdonban és műkö...
2019-09-21 16:32:31
Átadták az Ifjú Kócsagőr Program díjait
... tudásukat.
Rácz András környezetügyért felelős államtitkár az ünnepélyes díjátadón kiemelte: a programot az idén hetedik alkalommal hirdette meg az Y-TriÁsz mozgalom, amelyet 2013-ban a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága, a 30Y zenekar és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet hozott létre.
Hozzátette: a kezdeményezéshez később csatlakozott az Agrármisztérium, valamennyi hazai...
2019-09-20 14:21:47
A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál válogatása szombaton az Urániában
... kislány naplója, a Hajótöröttek, a Városi legendák, az Ahány király, annyi mese és a Cipelő cicák.
Levetítik Marék Veronika Kippkopp a hóban című meséjének animációs adaptációját, a hortobágyi állatvilágot népszerűsítő Hortobágyi darumesét, valamint egy dán alkotást, a Vitello undi barátnőjét, melyben szerelem bontakozik ki két ovis között.
Szerzői animációkat is műsor...
2019-09-18 13:51:24
Szerdán kezdődik az Ifjú Kócsagőr Program országos döntője
... évről évre egyre nagyobb érdeklődés mellett zajló rendezvényt hetedik alkalommal hirdette meg az Y-TriÁsz mozgalom, amelyet 2013-ban a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága álmodott meg - áll a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a kezdeményezéshez később csatlakozott az A...
2019-09-17 18:02:25
1 2 3 ................108 109 ........162 163 ........215 216 217 
Címkék: Nemzeti Vágta, Madárkórház Alapítvány, Ifjú Kócsagőr Program, Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, Pannonhalmi Főapátság, Szent Márton, Hortobágyi, Franz Jung, Rétvári Bence, Fővárosi Állat-, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, Jászberényi Sasközpontban, Magyar Madártani, Természetvédelmi Egyesület, Hortobágyi Nemzeti Park, Joós Tamás, Tiszavirág Bábcsoport, Déri János, Aradi Csaba, Górési Ragadozómadár Repatriáló Állomás, Rácz András, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága, Fürge Diák Iskolaszövetkezet, Levetítik Marék Veronika Kippkopp, Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság MTI-hez, terror minden, lovas seregszemle, hortobágyi Madárkórház, bazilikában köszöntötte, szentmise főcelebránsát, hazájukat gyengítik, magyarság ellen, hortobágyi kitelepítetteknek, kommunizmus áldozataina, idősebb madarat, gyerekek süteményt, rendezvényen tortakészítő, délután folyamán, kocsitoló verseny, különleges hortobágyi, korábbi évek, forgalom elől, egyes településeket, főváros közepén,
© 2013 TVN.HU Kft.