Belépés
A közel-keleti keresztények használatába kerül az egykori ..
... keresztények érdekében tett erőfeszítéseikért, egyben köszönetet mondott az épület használatának felajánlásáért - mondta a sajtófőnök.
Havasi Bertalan emlékeztetett: a magyar kormány a Hungary Helps Program keretében immár negyedik éve nyújt életmentő segítséget a hitük miatt üldöztetést szenvedő keresztény közösségeknek szerte a világon. A magyar támogatásnak köszönhet...
2020-12-16 20:55:49
Budapesten is vörös fénybe öltözött épületekkel emlékeztek
... kezdődik. November 18-án Ausztria-szerte csaknem ötven épületet világítanak meg vörös fénnyel, köztük a bécsi parlamentet is.
A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága közreműködésével Magyarország részt vesz a kezdeményezésben. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásuk szerint idén az ...
2020-11-26 10:09:58
Azbej Tristan: a Black Lives Matter szélsőbaloldali, keresztényellenes mozgalom
... templomokat mutatják, mert hasonló állapotokat Észak-Irakban tapasztalt, ahol az Iszlám Állam pusztított, és nem gondolta volna, hogy ilyen előfordulhat a nyugati világban is.
Hozzátette: a Hungary Helps program az elmúlt két és fél évben mintegy 70 ezer üldözött ember megmaradását tette lehetővé, az viszont kérdéses, hogy miként tudnak szembeszállni a keresztényellenességgel...
2020-07-21 08:11:52
Gulyás: felszámolják a tranzitzónákat
... nem kötelezhető arra, hogy engedje másoknak megmondani, kikkel éljünk itt együtt - fogalmazott. Hozzátette: Magyarország ugyanakkor részt vesz a migráció elleni küzdelemben, ennek része a Hungary Helps Program is.
A miniszter kitért rá: az Európai Parlamentben (EP) ellenzéki képviselők az ország érdekeivel szemben politizálnak, ezt tették az elmúlt hónapokban is, a járvány el...
2020-05-21 14:12:45
Koronavírus - Magyarország keresztény palesztinokat támogatott
... szemben.
Magyarország már...
2020-05-20 15:37:34
Kormányinfó: kijárási korlátozás
... hogy a járványhelyzet után a most elmaradó műtétek miatt rövidebb idő alatt kell majd több beavatkozást végrehajtani - jegyezte meg.
A tárcavezető azt is elmondta: nem szűnik meg a Hungary Helps program, de az idei forrásai lényegesen szűkebbek lesznek. Ugyanakkor sikeres programról van szó, amelyet hosszú távon szeretnének fenntartani - közölte.
Gulyás Gergely arról is ...
2020-04-17 07:53:40
Erdő Péter: széles körben átérzett és elfogadott világnézeti alapokra van szükség
...
A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságán kialakított kápolna felszentelésén Erdő Péter azt mondta: van értelme annak, hogy külön áldással "szakítsunk ki egy darabot" a profán térből az imádság és az istentisztelet számára.
Kiemelte: "amikor belépünk a templomba vagy a kápolnába, szent he...
2020-03-07 13:52:05
Azbej Tristan: tavaly négyezer embert gyilkoltak meg, mert kereszténynek vallották magukat
... Tristan az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium iskolai karitatív hetének megnyitóján közölte, hogy az iskola az első olyan gimnázium, amelyik csatlakozik a kormány által 2017-ben indított Hungary Helps programhoz.
Ez azt jelzi, hogy a program jóval több, mint egy politikai elképzelés - mondta.
Több mint 80 olyan ország van a világon, ahol a keresztényeket-keresztyéneke...
2020-03-02 12:25:34
Illegális bevándorlás - Hidvéghi: Európának le kell zárnia a határait
... védeni - hangsúlyozta.
Az a helyes megoldás, ha azokat az országokat, régiókat segítjük, ahol a probléma van - mondta Hidvéghi Balázs, példaként említve, ahogy Magyarország is segít a Hungary Helps programon keresztül. Ezt kell folytatni európai uniós szinten is - fűzte hozzá.
A képviselő kitért arra is, hogy különbséget kell tenni menekültek és gazdasági bevándorlók köz...
2020-02-28 21:32:21
Orbán Viktor Anthony Muheria kenyai érsekkel tárgyalt
...
A tárgyaláson részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára is.
A Nyeri Érsekség Kenya központi részén található, amely másfél megyét fed le 1,5 millió lakossal, közülük mintegy félmillió katolikus hívő.
A pénteki tárgyalás ...
2020-02-28 15:31:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Azbej Tristan, Black Lives Matter, Erdő Péter, Orbán Viktor Anthony Muheria, Havasi Bertalan, Hungary Helps Program, Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért, Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága, Iszlám Állam, Hungary Helps, Európai Parlamentben, Gulyás Gergely, Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Hidvéghi Balázs, Semjén Zsolt, Nyeri Érsekség Kenya, közel-keleti keresztények, épület használatának, magyar kormány, hitük miatt, magyar támogatásnak, bécsi parlamentet, nyugati világban, viszont kérdéses, migráció elleni, miniszter kitért, ország érdekeivel, elmúlt hónapokban, járványhelyzet után, most elmaradó, idei forrásai, profán térből, istentisztelet számára, templomba vagy, első olyan, kormány által, program jóval, politikai elképzelés, képviselő kitért, tárgyaláson részt, pénteki tárgyalás, megvalósításáért, kezdeményezésben, közreműködésével, államtitkárságán, szélsőbaloldali, államtitkársága, megsegítéséért, istentisztelet, tranzitzónákat,
© 2013 TVN.HU Kft.