Belépés
2. rész - Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten
... emelésének ügyét. Veres András köszöntője végén emlékeztetett, hogy a mártír sorsú főpásztor sírja egykor Mariazellben, majd az újratemetést követően Esztergomban is zarándokhellyé vált. Szent II. János Pál pápa mind a kettőt felkereste, s a fiatalok is itt ismerhetik meg egy hívő főpap helytállása példáján keresztül a korszak, a diktatúra embertelenségét.
Az egész napos prog...
2018-11-14 17:34:38
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
... sportoló, művész, tudós vagy vállalkozó nemzetközi eseményen vesz részt, akkor oda el fog menni, ha ezt a munkája lehetővé teszi.
KDNP: milyen adóváltozások várhatóak jövőre?
Hargitai János (KDNP) azt mondta, hogy 2010-ben egy stabil adórendszert alkottak, amiből példaként az egykulcsos szja-t, az egyszerűsített társasági adót emelte ki.
A képviselő arra kérte a Pén...
2018-10-29 18:32:45
Kontra Ferenc író kapta az Arany János-díjat
...
Az Arany János-díj célja a régebbi és élő magyar irodalom értékeinek védelme, gondozása, új értékek létrejöttének elősegítése, anyanyelvünk ápolása, nemesítése, művészi gazdagítása, valamint a kiterjedt gondolat- és érzelemvilág szabad kifejezése, értékmegőrző és értékfelmutató szándékkal - mondta Fekete Péter kulturális államtitkár.
Az 1956-os mártír költőről elnevezett...
2018-10-23 14:31:11
Az Ostrom nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál közönségdíját
... Szilágyi Zsófia alkotása, az Egy nap nyerte el.
Az Ostrom a 32 éves Kovács István diplomafilmje volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahol Enyedi Ildikó, Janisch Attila és Szász János voltak a tanárai. A 23 perces alkotás a Filmalap támogatásával készült.
A rövidfilm nemzetközi premierje a szarajevói filmfesztiválon volt nyáron; a budapesti Friss Hús fesztiválon a ...
2018-10-22 11:21:19
Gergely Homonnay
... ápolószemélyzet. Az orvosoknak vagy magánpraxisuk van, vagy elmentek külföldre.
Közben Onkológiai Centrumot építünk. 60 millió euróért, ami 18,7 milliárd forint - Vietnámban.
A János Kórházban meg nincs fűtés, éjjel hét fok van.
Az egyik mellrákos ismerősömnek a kezelőorvosa meg felmondott, mert megy Angliába.
Olyan gazdag ország vagyunk, hogy ölbe tett kézzel ...
2018-10-15 21:57:56
VAJDA JÁNOS :HÚSZ ÉV MÚLVA (Gina emlékkönyvébe)
VAJDA JÁNOS :HÚSZ ÉV MÚLVA
(Gina emlékkönyvébe)

Mint a Montblanc csucsán a jég,
Minek nem árt se nap, se szél,
Csöndes szívem, többé nem ég;
Nem bántja újabb szenvedély.

Körültem csillagmiriád
Versenyt kacérkodik, ragyog,
Fejemre szórja sugarát;
Azért még föl nem olvadok.

De néha csöndes éjszakán
Elálmodozva, ...
2018-10-15 07:53:09
ITM-államtitkár: útfelújítási hullám várható Magyarországon
... életminőségére, a gazdaság, a turizmus fejlődésére. A politikus egyben örömének adott hangot, hogy az európai uniós támogatások mellett egyre több hazai forrás jut útrekonstrukciókra.
Füstös János (Fidesz-KDNP), Csurgó polgármestere a projekt jelentőségére utalva rámutatott: egy olyan út újult meg, amely jelentős hatással volt a jövőre fennállásának ezredik évfordulóját ünnep...
2018-10-10 17:32:39
Budapest Music Expo - Tárlat nyílt hazai gitárosok hangszereiből
... Progressive X-e, Sidlovics Gábor (Tankcsapda) Scheckter Solo II-je. Minden gitárhoz tartozik egy leírás arról, kié, honnan származik, mikor használták.
Az eseményen jelen volt Karácsony János, aki elmesélte, hogy 1974-ben egy debreceni hangszerkészítőtől kapta SG Copy gitárját, amely azóta végigkísérte a pályáján, ezen játszott valamennyi LGT-lemezen, valamint koncerteken vil...
2018-10-05 12:31:29
Potápi: támogatjuk a Kárpát-medencei egységes felsőoktatási tér megőrzését
... bukása után alapították meg. Az a cél azonban, amiért akkor létrehozták, ma is érvényes: a keresztény és emberi értékek érvényesítése, és a nemzeti identitás megerősítése.
Potápi Árpád János II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemtől vett idézettel nyomatékosította: azon kell fáradozni, hogy a szabadság visszaszerzésével "nemcsak a nemzetnek, de az egyetemes Európának és az egés...
2018-10-01 17:14:20
Mátyás király-emlékév - Középkori freskó modern másolatát avatták fel Rómában
... beszámoltak. Ezek szerint a festmény a 17. század közepén még látható volt.
Mátyás király Magyarország egyik legfontosabb és a mai napig a legismertebb királya volt - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az MTI-nek a magyar műalkotás avatásán péntek este.
Az államtitkár hangsúlyozta, Mátyás király emléke nem kizárólag a t...
2018-09-28 20:04:33
1 2 3 ...........................167 168 ..............250 251 ..............333 334 335 
Címkék: Kontra Ferenc, Arany János-díjat, Gergely Homonnay, VAJDA JÁNOS, HÚSZ ÉV MÚLVA, Budapest Music Expo, Veres András, Szent II, János Pál, Hargitai János, Arany János-díj, Fekete Péter, Szilágyi Zsófia, Kovács István, Filmművészeti Egyetemen, Enyedi Ildikó, Janisch Attila, Szász János, Friss Hús, Közben Onkológiai Centrumot, János Kórházban, Füstös János, Progressive X-e, Sidlovics Gábor, Scheckter Solo II-je, Karácsony János, Potápi Árpád János II, Rákóczi Ferenc, Potápi Árpád János, luxemburgi CinEast, mártír sorsú, újratemetést követően, kettőt felkereste, hívő főpap, diktatúra embertelenségét, egész napos, munkája lehetővé, stabil adórendszert, egykulcsos szja-t, egyszerűsített társasági, képviselő arra, kiterjedt gondolat-, 1956-os mártír, rövidfilm nemzetközi, szarajevói filmfesztiválon, budapesti Friss, orvosoknak vagy, egyik mellrákos, turizmus fejlődésére, politikus egyben, európai uniós, projekt jelentőségére, jövőre fennállásának, leírás arról, eseményen jelen, nemzeti identitás, szabadság visszaszerzésével,
© 2013 TVN.HU Kft.