Belépés
Koronavírus - Stoltenberg: a NATO elsődleges célja, hogy az egészségügyi krízis ne váljon biztonságot érintő vá
... tagállamok külügyminiszterei a terrorizmus ellen vívott harc eredményeit is áttekintik. Napirenden szerepel egyebek mellett az iraki misszió munkájának támogatása annak érdekben, hogy az Iszlám Állam, vagy más terrorszervezet ne tudjon újra megerősödni a régióban. Afganisztánnal összefüggésben azt monda, noha az országban szolgáló szövetséges katonák száma csökkent, a NATO törekvé...
2020-04-01 12:42:06
Terrorizmus - Elítéltek Németországban egy biológiai fegyverrel merényletre készülő iszlamistát
... acélgolyót, amelyeket a méreggel együtt akartak elhelyezni a pokolgépben. Az előkészületek részeként próbarobbantásokat is végeztek.
A férfi a művelet előtt hűséget esküdött a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetnek.
A házaspárt 2018 júniusában fogták el, a rendőrség egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott értesülés révén figyelt fel rájuk.
Az tízéves let...
2020-03-26 20:33:44
Az amerikai igazságügyi tárca csalódott, mert London nem ad át bizonyítékokat két terrorista ellen
... megosztanák az amerikai társszervekkel a két terroristával kapcsolatos információikat.
A két brit állampolgárságú férfit - El Shafee Elsheikhet és Alexanda Koteyt - azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Állam tagjaként nyugati, köztük amerikai túszok lefejezésében vettek részt Szíriában. Az amerikai támogatást élvező kurdok vezette, Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milícia na...
2020-03-26 07:04:50
Terrorizmus - Belgiumban a brüsszeli terrortámadások áldozataira emlékeztek
...
2016. március 22-én az Iszlám Állam nevű terrorszervezet három robbantásos merényletet hajtott végre Brüsszelben: kettőt a Zaventem repülőtéren, a másikat az egyik uniós intézményekhez közeli metróállomáson. A támadásnak 32 halálos áldozata, és több mint kétszáz sebesültje volt.
A megemlékezésen csak a brüsszeli Zaventem repülőtéri és a STIB fővárosi tömegközlekedési vál...
2020-03-22 17:41:54
Iszlám Állam - Washington a nemzetközi terroristák feketelistájára helyezte a szervezet új vezetőjét
...
Megnevezte az illetőt, s ezzel hivatalosan is megerősítette, hogy Amír Mohammad Abder-Rahmán al-Maula asz-Szalbi az Iszlám Állam új vezetője. Elődjével, Abu Bakr al-Bagdadival tavaly október végén végzett egy amerikai kommandós akció Szíriában.
A terrorszervezet nem sokkal Abu Bakr al-Bagdadi likvidálása után Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasit nevezte meg "a muszlimok új k...
2020-03-18 07:04:24
Zalmay Khalilzad felszólította a tálibokat, azonnal kezdjenek tárgyalásokat az afgán kormánnyal
... be a megállapodásban vállalt kötelezettségeiket. A tábornok egyébként arról is beszámolt, hogy az amerikai hadsereg korábban - ha korlát...
2020-03-11 07:04:29
Mike Pompeo: Washington "határozottan ellenzi" a kettős kormányzást Afganisztánban
... is.
Gáni a kabuli elnöki palotában, Abdulla pedig a szomszédos kormányzati épületben tette le hivatali esküjét. Az ünnepségek idején két pokolgép is robbant Kabulban, a merényletekért később az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget.
Kabulban Sonny Leggett ezredes, az afganisztáni amerikai kontingens szóvivője hétfőn közleményben jelentette be, hogy a ...
2020-03-10 07:04:22
Illegális bevándorlás - Dezső Tamás: a biztonsági kockázat magasabb, mint 2015-ben
...
Dezső Tamás, az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: a Szíriából elinduló, maguknak menekültnek valló emberek között lehetnek az Iszlám Állam harcosai.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok között terjednek az álhírek, például arról, hogy megnyílnak a határok, és olyan információk is, hogy Nyugat-Európában hol lehet segélyekből könnyen megélni.
Kitért ar...
2020-03-01 09:51:45
Azbej Tristan: a kormány stratégiai partnerként tekint az egyházakra
... gyűlölet még mindig megmérgezi a társadalmat, és sokszor a keresztények is részt vesznek a törzsi viszálykodásban.
A szegénység és a munkanélküliség szintén komoly kihívás, ráadásul az iszlám közösségek - különösen a partvidéken - iskoláztatást és családtámogatást kínálnak a hozzájuk csatlakozóknak.
A nehéz gazdasági helyzetben magukat kereszténynek valló, ugyanakkor ne...
2020-02-27 21:02:23
Öt éve végezték ki a 21 kopt vértanút
... templom, szobor is őrzi.
Egyiptom ortodox egyháza hálával emlékezik a huszonegy mártír hősies tanúságtételére. A koptokat 2015. február 15-én végezték ki a líbiai Sirte tengerpartján az Iszlám Állam terrorszervezet fanatikus hóhérai. Vértesaljai László SJ jegyzetét olvashatják.
Ha megtagadják a hitüket, és az iszlámra térnek, megkímélhetik az életüket - hitegették ...
2020-02-21 16:56:06
1 2 3 ...................242 ..........363 ..........483 484 
Címkék: Elítéltek Németországban, Iszlám Állam, Zalmay Khalilzad, Mike Pompeo, Dezső Tamás, Azbej Tristan, Iszlám Államnak, Shafee Elsheikhet, Alexanda Koteyt, Szíriai Demokratikus Erők, Amír Mohammad Abder-Rahmán, Kabulban Sonny Leggett, Vértesaljai László SJ, egészségügyi krízis, biológiai fegyverrel, amerikai igazságügyi, brüsszeli terrortámadások, nemzetközi terroristák, afgán kormánnyal, kettős kormányzást, biztonsági kockázat, kormány stratégiai, terrorizmus ellen, iraki misszió, országban szolgáló, méreggel együtt, előkészületek részeként, művelet előtt, magát Iszlám, házaspárt 2018, külföldi hírszerző, amerikai társszervekkel, amerikai támogatást, egyik uniós, megemlékezésen csak, brüsszeli Zaventem, amerikai kommandós, megállapodásban vállalt, tábornok egyébként, amerikai hadsereg, kabuli elnöki, szomszédos kormányzati, ünnepségek idején, merényletekért később, afganisztáni amerikai, figyelmet arra, migránsok között, törzsi viszálykodásban, munkanélküliség szintén, iszlám közösségek,
© 2013 TVN.HU Kft.