Belépés
Szent I. Damazusz pápa ünnepe 12.11.
... 20,17-18a.28-32.36

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Arra rendeltelek benneteket; hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok.
Jézus így tanított az utolsó vacsorán:
,,Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!
Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám pa...
2018-12-11 12:19:42
Vona Erzsébet Cecília
... Ekkor kezdtem el leírni a bánatom, keserűségem, majd nem tudom mi oknál fogva, de versbe formáltam. Azóta írok, már nem csak a jó vagy rossz érzéseimről, hanem az életről, a természetről is. Szeretném ezt megosztani az emberekkel.

Érzelmek-, szerelem-, tájak-, természet- versben.

"Ha újra kezdhetném
Csak egy egyszerű, átlagos nő vagyok, aki felnevelte gy...
2018-12-10 20:00:48
Cseri Kálmán gondolataiból
... akartátok, hanem ezt mondtátok: Nem, hanem lóra ülve vágtatunk, ezért majd vágtatnotok kell; és gyors paripán elhajtunk; ezért gyorsak lesznek üldözőitek."

Imádkozzunk!
Valóban szeretnénk most imádni szent felségedet, mindenható Isten, kegyelmes mennyei Atyánk. Olyan ritkán tesszük ezt igazán szívből, és olyan ritkán tehetjük ezt a hívek seregében.
Köszönjük, ...
2018-12-10 08:38:09
Angyalszó - A bűnbánat útján - Az Úr útja - Megtisztuló szí
... megújítsa életünket, örömet és békességet hozzon számunkra. Isten emberré válásának ténye elgondolkoztat minket: mivel érdemeltük ki és méltók vagyunk-e arra, hogy Isten így mutassa ki végtelen szeretetét irántunk.
Kissé elgondolkozva hamar ráébredünk, hogy nem emberi érdemeink jutalmaként történt mindez, hanem amiatt, mert az emberiség letért az Isten útjáról, a szeretet és ...
2018-12-09 22:05:44
Advent 2. vasárnapja 12.09
... vállaltatok az evangéliummal. Ezért bízom benne, hogy aki megkezdte bennetek a jót, Krisztus Jézus napjára be is fejezi.
Isten a tanúm, mennyire vágyakozom mindnyájatok után Krisztus Jézus szeretetében. Könyörgök is azért, hogy szeretetetek egyre jobban gyarapodjon a helyes ismeretben és a teljes megértésben, hogy el tudjátok dönteni, mi a helyes. Akkor tiszták és feddhetetle...
2018-12-09 21:59:55
Kiszeretik belőlünk a jót.
Kiszeretik belőlünk a jót.
Mindig derűs regnumi fiatalok ünnepe a Szent István-bazilikában
2018. december 8. szombat 18:16
Őszinte lelkiismerettel, tiszta lélekkel és kitartó lelkesedéssel - erre a szolgálatra tett fogadalmat Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 8-án a Regnum Marianum ifjú népe Budapesten, a Szent István-bazilikában.
Böj...
2018-12-09 21:57:48
Testvériséget sürgetett Ferenc pápa Advent második vasárnapján
... szerint a mai világban ez magatartásváltást jelent: az emberek önteltségükbe bezárkózva élnek, amely a ridegség és a közöny szakadékába süllyesztette őket. Innen pedig csakis a többiek iránti szeretet, gondoskodás és testvériség emelheti ki őket, mindenekelőtt a rászorulók irányában.
Ferenc pápa hasonlata szerint olyan, mintha az emberi kapcsolatok útja tele lenne lukakkal, ...
2018-12-09 15:32:26
Várni az Urat
... a világosság és a sötétség váltja egymást, a sötétség tehát természetes. Isten Jézus Krisztusban közelivé lett, és az is akar maradni. Benne nincs változás vagy változásnak árnyéka. Akit szeret, ahhoz bemegy és vele lakik. Tanítja az élet ösvényére, vezetgeti, és nyomorúsága miatt meg nem utálja. Boldog az, aki engedelmesen rábízza magát mindenben, és a zsoltárossal együtt mondhat...
2018-12-08 08:55:39
Napi gondolat - Szent Miklós püspök
... cipőikben.

December 6-án Szent Miklós püspök liturgikus emléknapját ünnepeljük. A hit védelmezője, a szegények gyámolítója évszázadok óta az egyik legnépszerűbb szent - az ajándékozó szeretet, a megrágalmazottak, az utazók, hajósok, halászok, kereskedők, a zarándokok és a férjhez menni vágyó lányok patrónusa. Valószínűleg Kr. u. 245-ben született a kis-ázsi...
2018-12-06 13:49:50
Gps!!
... megsértődjön ránk, vagy hogy ne tudna onnan is újratervezni mindent, és nem csak neked, nekem, hanem akár népünknek, vagy az egész emberiségnek! Ő nem kötekedik és kicsinyes dührohamokat sem kap, szeret bennünket mert gyermekei vagyunk, szeret és vezet szelíden, kitartó jósággal mindig mellettünk van!

Mi emberek alkottuk ezt a kis gépet mely ott villódzik az autónkban, ...
2018-12-06 10:00:50
1 2 3 ...........1119 1120 .....1678 1679 ......2237 2238 2239 
Címkék: Szent, Vona Erzsébet Cecília, Cseri Kálmán, Szent Miklós, EVANGÉLIUM Szent János, Krisztus Jézus, Szent István-bazilikában, Szűz Mária, Regnum Marianum, Isten Jézus Krisztusban, Valószínűleg Kr, bűnbánat útján, utolsó vacsorán, hívek seregében, emberiség letért, helyes ismeretben, teljes megértésben, szolgálatra tett, emberek önteltségükbe, közöny szakadékába, többiek iránti, rászorulók irányában, emberi kapcsolatok, sötétség váltja, sötétség tehát, élet ösvényére, zsoltárossal együtt, szegények gyámolítója, egyik legnépszerűbb, ajándékozó szeretet, férjhez menni, egész emberiségnek, megrágalmazottak, lelkiismerettel, fogantatásának, elgondolkoztat, szeretetemben, evangéliummal, testvériséget, önteltségükbe, elgondolkozva, süllyesztette, mindenekelőtt, lelkesedéssel, gondolataiból, legnépszerűbb, természetről, zsoltárossal, megsértődjön, dührohamokat, emberiségnek, megtartottam, szeretetében, megtartjátok, újratervezni, szeretetetek, valószínűleg, engedelmesen, mindnyájatok, parancsaimat, feddhetetle, gyámolítója,
© 2013 TVN.HU Kft.