Belépés
Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójáról döntött a két párt küldöttgyűlése
... ugyanis, hogy addig sikerül lezárni a fúzió bírósági bejegyzését. Ezért döntöttek a politikai szövetség megkötéséről, melyet sokkal egyszerűbb jogi procedúrával lehet bejegyeztetni.
Mezei János MPP-elnök elmondta: a két párt politikai szövetségéről szerződést kötöttek, mely paritásos döntéshozást ír elő. A két párt elnöke a politikai szövetség társelnökei lesznek.
Az EM...
2020-01-18 19:52:33
KARÁCSONY ÉS SZILVESZTER KÖZÖTT Vágtat a vonat a vak világ
... duruzsol mellettem, de már nem is fontos, mit mond. Körülöttünk leng a pipafüst; szagáról nagyapám jut eszembe... s a szívemben újra karácsony van.

*

A vadászházban János várt, az erdő és vad őrzője, csodálatos mesék elmondója, de minden vadnak, vadjárásnak tudója, barátunk és mesterünk, egyébként az erdő és a vadásztársaság vadőre.
Ez a vadásztársas...
2019-12-29 11:03:51
Doi deputaţi au înaintat din nou parlamentului României proiectul de statut al autonomiei Ţinutului Secuiesc
... proiectul de lege, potrivit căruia József Kulcsár-Terza a fost mandatat de prezidiul naţional al partidului pentru a depune din nou proiectul în cauză. Preşedintele PCM citat în comunicat, János Mezei a declarat: concetăţenii majoritari trebuie chemaţi la dialog, pentru ca aceştia să înţeleagă că, prin autonomie, comunitatea maghiară nu-şi revendică privilegii.
Cei doi deput...
2019-12-18 18:51:59
Ismét benyújtották a román parlamentben a Székelyföld autonómiastatútumának tervezetét
... törvénykezdeményezésről az MPP sajtóirodája is közleményt adott ki, amely szerint Kulcsár-Terza Józsefet a párt országos elnöksége kérte fel a tervezet ismételt benyújtására. A közleményben idézett Mezei János MPP-elnök kijelentette: párbeszédet kell folytatni a többségi nemzettársakkal, hogy megértsék, nem kiváltságokat kér a magyar közösség az önrendelkezéssel.
A két képvis...
2019-12-18 18:02:21
Szép versek a Szeretetről...
2019-12-06 16:00:03
Átadták az idei Szegedi Kis István-ösztöndíjakat
... Zsinatának lelkészi elnöke; Hoppál Péter e...
2019-11-25 16:32:02
Kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán
... társulatának történetét mutatja be, ugyanakkor a független színházak sorsát kutatja.
A magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely Éjidő című darabját is láthatja a közönség, amelyet Pilinszky János művei alapján Mezei Kinga rendezett.
Az esti produkciók mellett közönségtalálkozókon, kötetlen beszélgetéseken és kritikai szemináriumon is részt vehetnek a nézők, valamint fotó...
2019-11-21 07:40:56
Szövetségre lép a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt
...
Amint Mezei János elmondta: a két párt kongresszusa 2020. január 18-án előbb külön-külön, majd közösen ülésezik Csíkszeredában, és eldönti az együttműködés és a fúzió részletkérdéseit. Csomortányi István hozzátette: addig közös munkacsoport dolgozik a döntések előkészítésén.
Mezei János szerint már most a pártfúzió a cél, de a jövő év nyarán tartandó önkormányzati válas...
2019-11-19 13:42:40
1 2 3 .........33 34 ....49 50 .....65 66 67 
Címkék: Partidului Popular Maghiar, Partidului Civic Maghiar, Erdélyi Magyar Néppárt, Magyar Polgári Párt, KARÁCSONY ÉS SZILVESZTER KÖZÖTT, Szegedi Kis István-ösztöndíjakat, Partidul Civic Maghiar, Partidul Popular Maghiar, Preşedintele PCM, János Mezei, Mezei János MPP-elnök, József Kulcsár-Terza, Kulcsár-Terza Józsefet, Hoppál Péter, Regionális Kreatív Műhely Éjidő, Pilinszky János, Mezei Kinga, Miercurea Ciuc, István Csomortányi, Amint Mezei János, Csomortányi István, Mezei János, hotărât fuziunea, román parlamentben, idei Szegedi, fúzió bírósági, politikai szövetség, szívemben újra, vadászházban János, vadásztársaság vadőre, fost mandatat, párt országos, tervezet ismételt, közleményben idézett, többségi nemzettársakkal, magyar közösség, független színházak, magyarkanizsai Regionális, esti produkciók, fúzió részletkérdéseit, döntések előkészítésén, részletkérdéseit, önrendelkezéssel, nemzettársakkal, beszélgetéseken, csíkszeredában, küldöttgyűlése, vadásztársaság, magyarkanizsai, ösztöndíjakat,
© 2013 TVN.HU Kft.