Belépés
Aranyszavú Szent Péter püspök és egyháztanító
... terem, és nincsen rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. Minden fát gyümölcséről lehet megismerni. Nem szednek a tövisbokorról fügét, sem a tüskebokorról nem szüretelnek szőlőt.
A jó ember szívének jó kincséből jót hoz elő, a rossz ember pedig a rosszból rosszat hoz elő. Hisz a szív bőségéből beszél a száj.
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,43-45

*
- Július 30: ...
2019-07-30 11:37:43
Lengyel Károly versei
... előle maradék csermely,
Mi csacsogva kínál tiszta életet,
Hol költi majd mérgünk hasznát,
Kinek ez csak osztalék és bányák?

Neki nem fontos hazája, népe,
Szívének mindig hű menedéke?
Uram, Istenem, mit engedtél ránk,
Mire e nép soha rá nem szolgált?

Mivé tetted gyönyörű kicsi tájunk,
A megmaradt picinyke országot?
Jele ...
2019-07-22 19:59:59
Jézus Szíve átformálja az ember életét.
Búcsút ünnepeltek Szatmárnémetiben.
Ezernél többen ajánlották fel önmagukat, életüket idén is Jézus Szentséges Szívének június 30-án, az egyházmegye búcsúján, Szatmárnémeti főterén, ahol Varga László kaposvári püspök volt a búcsú szónoka.
A felújítás alatt levő szatmárnémeti székesegyház előtt felállított pódiumon mutatták be 11 órától a Jézus Szíve-búcsú magyar nyelvű sz...
2019-06-30 20:43:28
Böjte Csaba Jézus Szíve ünnepén:
... kisiparosok.
...........
Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Böjte Csaba ferences szerzetes Jézus Szentséges Szívének ünnepére szóló írását.
Gyönyörű kép... én is fényképeztem Máté Bence tóparti lesében kócsagokat, így tudom, hogy amit látunk az egy háromdimenziós csatatér! Bármerre ...
2019-06-29 10:58:56
Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész .....
Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek.
Jézus szívének tisztelete dogmatikailag a Szentíráson alapul: Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimbóluma. Magát az Istenembert ünnepeljük, de úgy, ahogy szívének szeretetét kifejezte.
................
2019-06-27 21:43:17
Pünkösd – a Szentlélek megjelenése
... mindnyájan nyelveken szólnak, és be találnak menni oda, - akik nem kaptak beavatást vagy nem hívők, vajon nem azt fogják-e mondani, hogy megbomlottatok?
(..)
25.Feltárulnak szívének titkai, úgyhogy arcra borulva imádja Istent, és hirdeti: Isten valóban közöttetek van!
(...)
37.Ha valaki azt tartja magáról, hogy próféta vagy lelki ember, ismerje el, hogy am...
2019-05-14 15:16:01
Közös zsoltárimádkozás
... gyülekezetében. Gyülekezete is imádkozik, sőt, az egyes keresztyén is, de úgy, hogy Krisztus imádkozik benne; az egyes ember itt nem a maga nevében, hanem Jézus Krisztus nevében imádkozik. Nem saját szívének természetes kívánságából imádkozik, hanem abból az emberségből, melyet Krisztus magára vett; az ember Jézus Krisztus imádságára alapozva imádkozik. Ám a meghallgatás ígérete i...
2019-05-06 09:58:08
Vasárnap hajnali zsoltár
... szenvedőnek,
hirdetni megváltást, üdvöt, hitet,
erőt vinni bűnnel küzdőnek.
Várj egy kissé, aranyos napsugár,
együtt indultok mindjárt nagy útra,
csak elzengi hajnali zsoltárát
szívének melegcsengű húrja:

Vasárnap reggel. Uram, gyermeked
hálaoltárt épít itt lent Neked.
S oltár mellől reád néz két szemem,
s Téged dicsér szárny...
2019-04-07 07:46:51
Sevillai Szent Izidor püspök és egyháztanító
... terem, és nincs rossz fa, amely jó gyümölcsöt hoz. Minden fát gyümölcséről lehet megismerni. Nem szednek a tövisbokorról fügét, sem a tüskebokorról nem szüretelnek szőlőt.
A jó ember szívének jó kincséből jót hoz elő, a rossz ember pedig a rosszból rosszat hoz elő. Hiszen a szív bőségéből szól a száj!
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,43-45
"Jézus mondja: Én vagyok a s...
2019-04-04 16:19:06
Szándékainkat jutalmazza
...,,... Azt jól tetted, hogy szívedben elhatároztad". 1Királyok 8,18

Dávid szívének leghőbb vágya az volt, hogy az Úrnak Jeruzsálemben templomot építsen. Az Úr megüzente neki, hogy ő maga nem építhet templomot, mert hadakozó ember, de hozzátette ezeket a szavakat: ,,... Azt jól tetted, hogy szívedben elhatároztad". Ebből világosan kitűnik, hogy Isten a kívánságot...
2019-03-22 07:48:38
1 2 3 ............40 41 ......60 61 .....79 80 81 
Címkék: Aranyszavú Szent Péter, Lengyel Károly, Jézus Szíve, Böjte Csaba Jézus Szíve, Sevillai Szent Izidor, Jézus Szentséges Szívének, Varga László, Jézus Szíve-búcsú, Böjte Csaba, Máté Bence, Jézus Krisztus, Úrnak Jeruzsálemben, ember életét, tövisbokorról fügét, rossz ember, rosszból rosszat, szív bőségéből, evangélium igéi, megmaradt picinyke, egyházmegye búcsúján, búcsú szónoka, felújítás alatt, alábbiakban teljes, egész Egyházra, főünnep napja, pünkösd utáni, megváltó szeretet, egyes keresztyén, egyes ember, maga nevében, ember Jézus, meghallgatás ígérete, zsoltárimádkozás, szatmárnémetiben, háromdimenziós, gyülekezetében, megbomlottatok, jeruzsálemben, tüskebokorról, tövisbokorról, szándékainkat, szatmárnémeti, terjedelmében, dogmatikailag, terjesztette, fényképeztem, kívánságából, egyháztanító, meghallgatás, gyümölcséről, székesegyház, elhatároztad, alábbiakban, szentíráson, megjelenése, gyülekezete, feltárulnak, istenembert, természetes, emberségből, szüretelnek, szenvedőnek, melegcsengű, felállított, egyházmegye,
© 2013 TVN.HU Kft.