Belépés
Koronavírus - Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma
... javasolni fogja a kabinetnek, hogy szigorítson a határátlépési feltételeken, és a Horvátországból érkezők számára rendeljen el kéthetes karantént, valamint tegye kötelezővé a PCR-tesztet.
Jelko Kacin kormányszóvivő a POP-TV-nek adott szerda esti nyilatkozatában elmondta: a horvát adatokhoz az onnan behurcolt eseteket is hozzá kellene adni.
Horvátország sokkal kevesebb t...
2020-08-13 16:52:43
Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában ismét nőtt az új fertőzöttek száma
... halálesetet nem regisztráltak, a járvány halálos áldozatainak száma így 111 maradt. A diagnosztizált betegek közül mindössze 16-an vannak kórházban, közülük egyet ápolnak intenzív osztályon.
Jelko Kacin kormányszóvivő Twitter-oldalán közölte: ismét nőtt az új fertőzöttek száma az országban, és a nap folyamán további eredményeket várnak lehetséges új esetekről. Ezt követően ér...
2020-07-15 16:46:33
Koronavírus - Stagnál az új fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában is
... az osztrák állampolgárok előtt is. A szlovén sajtó ugyanakkor azt közölte, hogy a határnyitás ellenére több osztrák állampolgárt fordítottak vissza péntek reggel a szlovén határőrök.
Jelko Kacin kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján elnézést kért emiatt, mint mondta, kommunikációs hiba történt.
A félreértéseket néhány órán belül tisztázzuk, és az osztrákok péntek ...
2020-06-05 16:12:37
Koronavírus - Szlovéniában folytatódik a korlátozások feloldása
... és koncerttermek is megnyithatnak. Megszüntette azonban azt a rendeletet, amely előírta, hogy a társasházakban naponta többször is fertőtleníteni kell a lépcsőházakat és a lifteket.
Jelko Kacin sajtószóvivő a válságkabinet sajtótájékoztatóján elmondta: az intézkedések fokozatos feloldása annak köszönhető, hogy Szlovéniában két hete csökken vagy stagnál az új fertőzöttek szám...
2020-05-14 15:54:15
Koronavírus - Horvát miniszter: megnyílhat a határ a szlovén turisták előtt
... hétre, Szlovénia esetében egy hétre karanténba kell vonulnia, ez pedig nem hat ösztönzőleg az utazásra - tette hozzá az újság.
Szlovénia még bizonytalan a határnyitást illetően.
Jelko Kacin szlovén kormányszóvivő a válságkabinet szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a koronavírus-járvány még tart, ezért összetett feladat a határok újranyitása, erről a kormánynak is d...
2020-05-13 19:40:25
Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában egyelőre alacsony a halálozás, Szlovákiában lassult a fertőzések
... haltak meg a járvány következtében. A járvány megjelenése óta összesen 31 813 koronavírustesztet végeztek az országban, és a diagnosztizált betegek közül 34-et ápolnak intenzív osztályon.
Jelko Kacin szlovén kormányszóvivő sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány az újabb megbetegedések fényében kedden dönt arról, hogy megfelelő óvintézkedések közepette fokozatosan újraindítsa...
2020-04-09 14:53:23
EP-választás - Politika: Kacin valószínűleg nem lesz többé EP-képviselő
... Joze Mencingert választotta az idei európai parlamenti választások listavezetőjének. Az indoklás szerint a 2004 óta EP-képviselő Kacin "nem elfogadható" jelölt a lista első helyére.
Jelko Kacin Szlovén Liberális Demokrácia nevű pártja néhány éve már parlamenten kívül politizál, ezért az európai választásokon sem számíthatna képviselői helyekre. Kacin szeretett volna Alenka B...
2014-04-24 16:01:27
Meggyilkoltak egy szerb önkormányzati képviselőt Koszovóban
... Kosovska Mitrovica északi részének polgármesteri posztjáért, végül képviselői helyet szerzett.
A rendőrség nyomoz, a gyilkosság indítéka és az elkövető személye egyelőre ismeretlen.
Jelko Kacin, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője Twitter-oldalán ítélte el az esetet. Azt írta, hogy a gyilkosság egyben támadás a Koszovó és Szerbia közötti párbeszédre is.
...
2014-01-16 12:23:18
Kacin: Szerbia a nyugat-balkáni helyzet normalizálásának a motorjává vált
... erőfeszítések miatt.
Ivica Dacic szerint januárban Szerbiára két kulcsfontosságú esemény vár: az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdése, és az eddigi "legpozitívabb" EP-országjelentés.
Jelko Kacin január 16-án ismerteti jelentését Szerbiáról, a dokumentumban a nyugat-balkáni ország eddigi európai integrációs törekvéseinek méltatása mellett az is szerepel majd, hogy fo...
2014-01-10 14:33:15
A Magyar Szó Szerbia uniós vízummentességének felfüggesztésének veszélyét latolgatja
... hivatkozva menedéket kérni. 2009-ben a nyugat-balkáni országokból több mint tizenegyezer ember folyamodott uniós menedékért, 2013-ra ez a szám megnégyszereződött.
A lap összefoglalója Jelko Kacint, az EP szerbiai jelentéstevőjét is idézte, aki Fajonnál kevésbé borúlátó.
Szerinte Szerbiát valójában nem fenyegeti a vízummentesség átmeneti felfüggesztése. Ezt a mechanizmus...
2014-01-08 11:22:23
1 2 
Címkék: Magyar Szó Szerbia, Jelko Kacin, Joze Mencingert, EP-képviselő Kacin, Jelko Kacin Szlovén Liberális Demokrácia, Alenka, Kosovska Mitrovica, Európai Parlament, Ivica Dacic, Jelko Kacint, Szerinte Szerbiát, fertőzöttek száma, korlátozások feloldása, szlovén turisták, szerb önkormányzati, nyugat-balkáni helyzet, motorjává vált, határátlépési feltételeken, horvát adatokhoz, onnan behurcolt, járvány halálos, diagnosztizált betegek, osztrák állampolgárok, szlovén sajtó, határnyitás ellenére, szlovén határőrök, félreértéseket néhány, osztrákok péntek, társasházakban naponta, intézkedések fokozatos, hétre karanténba, határnyitást illetően, válságkabinet szerdai, határok újranyitása, járvány következtében, járvány megjelenése, újabb megbetegedések, idei európai, indoklás szerint, lista első, európai választásokon, rendőrség nyomoz, gyilkosság indítéka, elkövető személye, gyilkosság egyben, uniós csatlakozási, nyugat-balkáni ország, nyugat-balkáni országokból, vízummentesség átmeneti, normalizálásának,
© 2013 TVN.HU Kft.