Belépés
Katalán válság - A katalán rendőrség előre figyelmeztetett a függetlenségi referendum megrendezésének veszélyei
...
Az egykori rendőri vezető felidézte: három nappal a szavazás előtt CarlesPuigdemont volt katalán elnök, Joaquim Forn volt belügyi tárcavezetővel tartottak megbeszélést, ahol felhívta a figyelmüket, hogy "súlyos konfliktushoz" vezethet, ha kétmillió szavazni akaró ember lesz az utcákon, és 15 ezer rendfenntartó, akiknek meg kell akadályozni a voksolást, mivel arról bíróság ren...
2019-03-14 21:32:46
Katalán válság - Katalónia egykori elnökhelyettese szerint nem követtek el bűncselekményt függetlenségi törekvé
... tárgyalóasztalhoz ülni, de ajánlatuk a politikai megoldás megtalálására még mindig érvényes. Véleménye szerint "ez a kérdés nem oldódik meg az emberek börtönbe küldésével".
A vádlottak padján Joaquim Forn, az egykori katalán kormány belügyi tárcavezetője váltotta az elnökhelyettest, aki viszont kész volt a vád néhány képviselőjének, köztük az ügyészségnek is válaszolni.
...
2019-02-14 17:52:26
Katalán válság - Befejezik az éhségsztrájkot az előzetes letartóztatásban lévő katalán politikusok
... fogvatartottak helyzete, illetve mert az alkotmánybíróság már elkezdett foglalkozni a jogorvoslati kérelmeikkel. "Nem véletlenül" - jegyezte meg.
Jordi Sánchez, Josep Rull húsz, Jordi Turull és Joaquim Forn pedig tizenhét nappal ezelőtt kezdett éhségsztrájkba, mivel ügyükben igazságtalannak és diszkriminatívnak tartották az alkotmánybíróság eljárását.

Beadványaika...
2018-12-20 18:29:46
Katalán válság - Negyven európai vezetőnek küldtek levelet éhségsztrájkoló katalán politikusok
...
Jordi Sanchez, Josep Rull, Jordi Turull és Joaquim Forn levelében arra panaszkodik, hogy összesen kilencüket tartják fogva tárgyalás nélkül, néhányan közülük pedig már több mint egy éve vannak börtönben, továbbá, hogy lázadás bűncselekményével vádolják őket, mert tavaly október 1-én "békés népszavazást" szerveztek.
"Egy olyan bírósági eljárásnak vagyunk elszenvedői, amel...
2018-12-17 19:12:47
Katalán válság - Még két katalán politikus kezdett éhségsztrájkba a börtönben
...
"Ez az egyetlen alternatívánk, hogy láthatóbbá tegyük alapvető jogaink megsértését" - írta közleményében Josep Rull és Joaquim Forn, akik a tavaly októberben leváltott szeparatista katalán kormány tagjai voltak.
A politikusok az ellen tiltakoznak, hogy jogorvoslati kérelmeiket az alkotmánybíróság ugyan eljárásba vette, de "egy fiókban felejtette".
Hangsúlyozták: am...
2018-12-04 15:52:32
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
... katalán elnökhelyettes esetében kérvényezte, aki egy éve előzetes letartóztatásban van.
Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.
Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi...
2018-11-02 13:50:41
Katalán válság - Katalán börtönökbe helyeznek át hat, előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikust
... beszélt arról, hogy ez a lehetőség már nyitott számukra, ugyanis a velük szemben indult bírósági eljárás új szakaszba ért.
A későbbiekben várható még három volt katalán kormánytag, Joaquim Forn, Jordi Turull és Josep Rull áthelyezésének engedélyezése is.
A döntés egy héttel előzte meg Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és Quim Torra katalán elnök találkozóját.
A ...
2018-07-02 21:22:05
Katalán válság - Lázadás és közpénzek hűtlen kezelése miatt vádat emeltek Carles Puigdemont és több volt katalá
... tagú kabinetből 9 politikus érintett mindkét vádpontban: a Brüsszelben tartózkodó Carles Puigdemont volt elnök, az előzetes letartóztatásban lévő Oriol Junqueras volt elnökhelyettes és Joaquim Forn volt belügyi tanácsos, valamint Jordi Turullc volt kormányszóvivő és jelenlegi katalán elnökjelölt. A vádlottak között van Raül Romeva volt külügyi tanácsos, Clara Ponsatí volt oktatásü...
2018-03-23 13:31:45
Barcelonai gázolás - A katalán kormány szerint nem kaptak hiteles figyelmeztetést a készülő terrorakcióról
... kérdésre, hogy mégis honnan érkezett az értesítés azt válaszolta: "Ön nem árulja el a forrásait, és én sem az enyéimet".
"Alacsony hitelességgel bíró" - így jellemezte az értesítést Joaquim Forn, hozzátéve, hogy elemezték, értékelték, és a spanyol kormány felé is továbbították, amely szintén nem adott hitelt neki.
Mint mondta, ráadásul a spanyol kormány az augusztus 17-i...
2017-08-31 19:23:50
A terrorizmus elleni tiltakozás átpolitizálásáról ír a spanyol sajtó
... vélte írásában az ABC című napilap, amely szerint a katalán kormány nem hagyta kihasználatlanul a politikai lehetőségeket.
Az újság több példát is említett állításának alátámasztására: Joaquim Forn katalán belügyi tanácsos, amikor a merényletek áldozatairól nyilatkozott, különbséget tett a spanyol és katalán áldozatok között, Carles Puigdemont katalán elnök pedig a Financial ...
2017-08-28 13:32:37
1 2 
Címkék: Carles Puigdemont, Joaquim Forn, Jordi Sánchez, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sanchez, Raül Romeva, Dolors Bassa, Pedro Sánchez, Oriol Junqueras, Jordi Turullc, Clara Ponsatí, katalán rendőrség, függetlenségi referendum, előzetes letartóztatásban, vádlott függetlenségi, katalán kormány, készülő terrorakcióról, terrorizmus elleni, spanyol sajtó, egykori rendőri, szavazás előtt, politikai megoldás, emberek börtönbe, vádlottak padján, egykori katalán, jogorvoslati kérelmeikkel, alkotmánybíróság eljárását, olyan bírósági, egyetlen alternatívánk, tavaly októberben, ellen tiltakoznak, alkotmánybíróság ugyan, fiókban felejtette, szintén előzetes, javasolt büntetés, velük szemben, későbbiekben várható, héttel előzte, vádlottak között, értesítést Joaquim, spanyol kormány, augusztus 17-i, politikai lehetőségeket, újság több, merényletek áldozatairól, letartóztatásban, alkotmánybíróság, carlespuigdemont, kihasználatlanul, figyelmeztetést, elnökhelyettest, éhségsztrájkoló, elnökhelyettese, alátámasztására,
© 2013 TVN.HU Kft.