Belépés
Nyolc Chelsea-játékos Mourinho álomcsapatában
... jelenlegi csapatából, a Tottenham Hotspurből sem. Így többek között olyan játékosok maradtak ki Mourinho tizenegyéből, mint Iker Casillas, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Paul Pogba, Samuel Eto'o vagy éppen Harry Kane.
Mourinho a Portóval, a Chelsea-vel, az Interrel és a Reallal is nyert bajnokságot, kétszer diadalmaskodott a Bajnokok ...
2020-03-30 11:43:15
A nyomorúság mint üdvösségünk bizonyítéka
... próbájára
Érkezik a nagyság;
És az énekes szorgalma
Termi a glóriát.

Mindig nyomorúság jelezte az igazi reformátorok ösvényét. Ez így történt Pál, Luther, Savonarola, Knox, Wesley és Isten nagy hadseregének minden katonája életében. Nagy nyomorúságon mentek át erejük kibontakozásáig.
Minden nagyszerű könyv a szerző vérével íródott. ,,Ezek azok,...
2020-01-21 17:44:13
A megbékélésről mondott beszédekkel emlékeztek Martin Luther Kingre
... emlékeztek az amerikai polgárjogi küzdelem legendás személyiségére. Az atlantai Ebenezer baptista templomban - ahol annak idején King és az édesapja is prédikált - ünnepi beszédében Howard-John Wesley tiszteletes azt fejtegette, hogy az emlékezetnek Jézust politikai radikális személyiségként kell megőriznie, és a keresztényeknek fel kell venniük a harcot a fennálló politikai és tá...
2020-01-21 07:04:42
Bálványimádás
... kanonizálni, és tulajdonképpen egy sor szentet állítunk ki magunk közül.
Nem úgy van, hogy egyesek szinte imádják szent Kálvint és szent Luthert? Nem tudnak túllépni a tanaikon. Szent John Wesley vagy szent Charles Simeon tiszteletet parancsoló kormánypálcája vezérli őket... Ha túlbecsüljük azokat az áldásokat, amelyeket tanítóinkban és igehirdetőinkben kapunk, akkor Isten el...
2019-11-16 17:38:43
A szentek bevonulása
... csonkolások jelei eltűnnek, és a szentek mind halhatatlan, megdicsőült testet kapnak!

Ott lesznek az Úr szeretett tanítványai, Péter, Jakab, János és Pál. Ott vonul Luther, John Wesley, John Knox és Kálvin. De ők sem lesznek feltűnőbbek, mint Istennek azok a rejtett emberei, akiket itt a földön nem ismertek, de a mennyben jól ismernek.

És bevonulnak a szentek...
2019-11-06 12:15:26
Lelkiséged árnyéka
... amit teszel, szavak által, amelyeket mondasz. Az emberek pedig olvassák, amit írsz, akár becstelenséget, akár igazságot. Mondd csak, milyen a rólad elnevezett evangélium?"

John Wesley mondta egyszer ,,Anyámtól többet tanultam a keresztyénségről, mint Anglia összes teológusától."

Kijózanító, ha tudomásul vesszük, hogy amikor ránk néz valaki, közben azt go...
2019-07-23 08:23:21
Férfiakat nevelek Isten számára
... hanem a gyülekezetben való helyzetének megtartására. Az a rendkívül fontos kiváltság bízatott reá, hogy fiakat és leányokat neveljen Isten számára.

Nem valószínű, hogy Susannah Wesley valaha is szószékről prédikált volna, de otthoni szolgálata két fia, John és Charles által az egész világra nézve fontos gyümölcsöket termett.

Társadalmunkban az a divat, hogy s...
2019-06-27 09:43:42
Dicsőíti Istent?
... Isten dicsőségére. Ezért némely háziasszony ezt a feliratot helyezi a mosogató fölé: ,,Itt naponta háromszor istentisztelet."

Ha pedig mégis kételyeink vannak, kövessük John Wesley édesanyjának tanácsát: ,,Ha meg akarod tudni, hogy valamilyen időtöltésed helyes-e, kövesd ezt a szabályt:

"Ami gyöngíti az értelmedet, ami eltompítja érzékeny lelkiismer...
2019-04-13 08:41:33
Ébredés
...,,Vannak-e ima- és böjtnapjaid? Ostromold a kegyelem trónját, állhatatosan, rendületlenül, és le fog jönni a kegyelem!"

-John Wesley-...
2019-03-28 16:27:56
Munka
...,,Jóllehet mindig gyors vagyok, nem sietek soha, mert soha sem vállalok több munkát annál, amit teljes lelki nyugalommal el tudok végezni."

-John Wesley-...
2019-03-22 09:08:11
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....58 59 60 
Címkék: Nyolc Chelsea-játékos Mourinho, Martin Luther Kingre, Dicsőíti Istent, Tottenham Hotspurből, Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Paul Pogba, Samuel Eto, Harry Kane, Howard-John Wesley, Szent John Wesley, Charles Simeon, John Wesley, John Knox, Susannah Wesley, nyomorúság mint, megbékélésről mondott, szentek bevonulása, énekes szorgalma, igazi reformátorok, szerző vérével, amerikai polgárjogi, atlantai Ebenezer, emlékezetnek Jézust, fennálló politikai, szentek mind, rejtett emberei, emberek pedig, rólad elnevezett, gyülekezetben való, egész világra, feliratot helyezi, mosogató fölé, kegyelem trónját, keresztyénségről, igehirdetőinkben, személyiségként, diadalmaskodott, társadalmunkban, keresztényeknek, kibontakozásáig, becstelenséget, álomcsapatában, tulajdonképpen, személyiségére, kormánypálcája, istentisztelet, gyülekezetben, bálványimádás, megbékélésről, rendületlenül, emlékezetnek, tizenegyéből, túlbecsüljük, édesanyjának, gyümölcsöket, megtartására, reformátorok,
© 2013 TVN.HU Kft.