Belépés
Katalán válság - Befejezik az éhségsztrájkot az előzetes letartóztatásban lévő katalán politikusok
... fogvatartottak helyzete, illetve mert az alkotmánybíróság már elkezdett foglalkozni a jogorvoslati kérelmeikkel. "Nem véletlenül" - jegyezte meg.
Jordi Sánchez, Josep Rull húsz, Jordi Turull és Joaquim Forn pedig tizenhét nappal ezelőtt kezdett éhségsztrájkba, mivel ügyükben igazságtalannak és diszkriminatívnak tartották az alkotmánybíróság eljárását.

Beadványaika...
2018-12-20 18:29:46
Katalán válság - Negyven európai vezetőnek küldtek levelet éhségsztrájkoló katalán politikusok
...
Jordi Sanchez, Josep Rull, Jordi Turull és Joaquim Forn levelében arra panaszkodik, hogy összesen kilencüket tartják fogva tárgyalás nélkül, néhányan közülük pedig már több mint egy éve vannak börtönben, továbbá, hogy lázadás bűncselekményével vádolják őket, mert tavaly október 1-én "békés népszavazást" szerveztek.
"Egy olyan bírósági eljárásnak vagyunk elszenvedői, amel...
2018-12-17 19:12:47
Katalán válság - Még két katalán politikus kezdett éhségsztrájkba a börtönben
... folytatnak éhségsztrájkot az előzetes letartóztatásban lévő katalán vezetők közül, akik szerepet játszottak Katalónia elszakadási törekvéseiben tavaly ősszel.
Jordi Sánchez és Jordi Turull szombaton jelentette be a tiltakozó akcióját. "Elutasítjuk, hogy az alkotmánybíróság akadályozza az európai igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést" - írták közleményükben, amelyet egyik ü...
2018-12-04 15:52:32
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
... esetében kérvényezte, aki egy éve előzetes letartóztatásban van.
Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.
Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függet...
2018-11-02 13:50:41
Katalán válság - Katalán börtönökbe helyeznek át hat, előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikust
... ez a lehetőség már nyitott számukra, ugyanis a velük szemben indult bírósági eljárás új szakaszba ért.
A későbbiekben várható még három volt katalán kormánytag, Joaquim Forn, Jordi Turull és Josep Rull áthelyezésének engedélyezése is.
A döntés egy héttel előzte meg Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és Quim Torra katalán elnök találkozóját.
A madridi és barcelona...
2018-07-02 21:22:05
Katalán válság - Ismét előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Jordi Turull katalán elnökjelöltet
... alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt kell felelniük a bíróság előtt.
Jordi Turull csütörtök délután mondta elnöki programbeszédét a katalán parlamentben, de az abszolút többség támogatását nem szerezte meg az első szavazásnál, ezése és a katalán függetleöltz...
2018-03-23 19:52:21
Katalán válság - Nem választotta meg Katalónia elnökévé Jordi Turullt a katalán parlament
... szombatra újabb parlamenti ülést hívott össze.
A második körben már elegendő az egyszerű többség, azaz a jelenlévő képviselők többségségének támogatása is a győzelemhez, jelenleg azonban Turull ennek megszerzésére sem számíthat.
Ráadásul péntek délelőttre idézést kapott a madridi legfelsőbb bíróságtól, pártja pedig attól tart, hogy a bíró elrendelheti előzetes letartózta...
2018-03-22 22:43:02
Katalán válság - A katalán elnökjelölt párbeszédet ajánlott a spanyol kormánynak programbeszédében
... száműzetésben, ellene elfogatóparancs van érvényben Spanyolországban, utóbbi pedig előzetes letartóztatásban van, és a bíróság nem hagyta jóvá szabadlábra helyezési kérelmeit.
Jordi Turull beszédében a leendő katalán kormány legfontosabb feladatának a katalán intézmények helyreállítását, a spanyol állami beavatkozás megszüntetését nevezte.
A függetlenségi Junts pel Cat...
2018-03-22 21:03:03
Katalán válság - Új elnökjelöltről szavazhat a katalán parlament már csütörtökön
... számára, majd a késői órákban bejelentette, hogy az Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) nevű függetlenségi párt jelöltje az, aki szerinte megszerezheti a többség támogatását.
Jordi Turull az október 27-én leváltott katalán kormány tanácsosa és szóvivője volt, és más volt kormánytagokkal együtt november elején egy hónapra előzetes letartóztatásba került.
Később óva...
2018-03-22 11:31:26
Katalán válság - Lemondott a katalán elnökjelöltségről Jordi Sánchez
... bejelentette azt is, hogy csütörtökön ismét egyeztetést kezd a helyi törvényhozás pártjaival az elnöki poszt új jelöltjének személyéről.
Sajtóinformációk szerint a legvalószínűbb jelölt Jordi Turull lehet, aki az október 27-én leváltott katalán kormány szóvivője volt, és bár szabadlábon van, de ellene is bírósági eljárás zajlik az alkotmányellenesen megtartott függetlenségi n...
2018-03-21 13:02:45
1 2 3 
Címkék: Jordi Turull, Jordi Turullt, Jordi Sánchez, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sanchez, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Pedro Sánchez, Együtt Katalóniáért, előzetes letartóztatásban, vádlott függetlenségi, bíróság Jordi, katalán parlament, katalán elnökjelölt, spanyol kormánynak, katalán elnökjelöltségről, jogorvoslati kérelmeikkel, alkotmánybíróság eljárását, olyan bírósági, tiltakozó akcióját, alkotmánybíróság akadályozza, szintén előzetes, javasolt büntetés, velük szemben, későbbiekben várható, héttel előzte, katalán függetlenségi, bíróság előtt, katalán parlamentben, abszolút többség, első szavazásnál, katalán függetleöltz, második körben, egyszerű többség, jelenlévő képviselők, madridi legfelsőbb, bíró elrendelheti, leendő katalán, katalán intézmények, spanyol állami, függetlenségi Junts, késői órákban, többség támogatását, október 27-én, hónapra előzetes, helyi törvényhozás, elnöki poszt, legvalószínűbb jelölt, spanyolországban, letartóztatásban, alkotmánybíróság, sajtóinformációk,
© 2013 TVN.HU Kft.