Belépés
Katalán válság - Befejezik az éhségsztrájkot az előzetes letartóztatásban lévő katalán politikusok
... azzal "láthatóvá" vált a fogvatartottak helyzete, illetve mert az alkotmánybíróság már elkezdett foglalkozni a jogorvoslati kérelmeikkel. "Nem véletlenül" - jegyezte meg.
Jordi Sánchez, Josep Rull húsz, Jordi Turull és Joaquim Forn pedig tizenhét nappal ezelőtt kezdett éhségsztrájkba, mivel ügyükben igazságtalannak és diszkriminatívnak tartották az alkotmánybíróság eljárását....
2018-12-20 18:29:46
Katalán válság - Negyven európai vezetőnek küldtek levelet éhségsztrájkoló katalán politikusok
...
Jordi Sanchez, Josep Rull, Jordi Turull és Joaquim Forn levelében arra panaszkodik, hogy összesen kilencüket tartják fogva tárgyalás nélkül, néhányan közülük pedig már több mint egy éve vannak börtönben, továbbá, hogy lázadás bűncselekményével vádolják őket, mert tavaly október 1-én "békés népszavazást" szerveztek.
"Egy olyan bírósági eljárásnak vagyunk elszenvedői, amel...
2018-12-17 19:12:47
Katalán válság - Még két katalán politikus kezdett éhségsztrájkba a börtönben
...
"Ez az egyetlen alternatívánk, hogy láthatóbbá tegyük alapvető jogaink megsértését" - írta közleményében Josep Rull és Joaquim Forn, akik a tavaly októberben leváltott szeparatista katalán kormány tagjai voltak.
A politikusok az ellen tiltakoznak, hogy jogorvoslati kérelmeiket az alkotmánybíróság ugyan eljárásba vette, de "egy fiókban felejtette".
Hangsúlyozták: am...
2018-12-04 15:52:32
Katalán válság - Az ügyészség 16 és 25 év közötti börtönbüntetéseket kért a vádlott függetlenségi politikusokra
... kérvényezte, aki egy éve előzetes letartóztatásban van.
Ugyanezekben a vádpontokban a szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori katalán kormánytagok, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva és Dolors Bassa esetében 16 év börtön és közügyektől eltiltás a javasolt büntetés.
Lázadás bűncselekménye miatt Jordi Sánchez és Jordi Cuixart katalán függetlenségi c...
2018-11-02 13:50:41
Katalán válság - Katalán börtönökbe helyeznek át hat, előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikust
... lehetőség már nyitott számukra, ugyanis a velük szemben indult bírósági eljárás új szakaszba ért.
A későbbiekben várható még három volt katalán kormánytag, Joaquim Forn, Jordi Turull és Josep Rull áthelyezésének engedélyezése is.
A döntés egy héttel előzte meg Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és Quim Torra katalán elnök találkozóját.
A madridi és barcelonai vez...
2018-07-02 21:22:05
Katalán válság - Ismét előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Jordi Turull katalán elnökjelöltet
...
A madridi bíróságról a kijelölt börtönökbe szállítják a vádlottakat, Carme Forcadell, volt katalán parlamenti elnököt, Raül Romeva, volt katalán külügyi tanácsost, Josep Rull, volt területi ügyekért felelős tanácsost és Dolors Bassa, volt munkaügyi tanácsost.
Pablo Llarena bíró döntésével helyt adott az ügyészség kérésének, amely egyebek mellett a szökés, elrejtőzés vesz...
2018-03-23 19:52:21
Katalán válság - Lázadás és közpénzek hűtlen kezelése miatt vádat emeltek Carles Puigdemont és több volt katalá
... belügyi tanácsos, valamint Jordi Turullc volt kormányszóvivő és jelenlegi katalán elnökjelölt. A vádlottak között van Raül Romeva volt külügyi tanácsos, Clara Ponsatí volt oktatásügyi tanácsos, Josep Rull volt területi ügyekért felelős tanácsos, Antoni Comín volt egészségügyi tanácsos és Dolors Bassa volt munkaügyi tanácsos is.
A politikusoknak a tavaly október 1-én alkotmány...
2018-03-23 13:31:45
Katalán választás - Egymást hibáztatták televíziós vitájukon a pártok
... eseményeket, az erőszakos rendőri fellépést.
Carles Puigdemont volt katalán elnököt, aki Brüsszelben tartózkodik, mivel Spanyolországban letartóztatási parancs van érvényben ellene, Josep Rull helyettesítette a vitában. A politikus korábban szintén előzetes letartóztatásban volt.
A függetlenségi Együtt Katalóniáért (Junts per Catalunya) képviselője szerint jelen körülmén...
2017-12-18 07:05:17
Katalán válság - Előzetes letartóztatásba helyezett nyolc volt katalán kormánytagot a bíróság
... megsemmisítésének veszélye.
A bírósági tárgyalásról egyenesen öt különböző börtönbe szállítják a katalán politikusokat: Oriol Junqueras, volt elnök-helyettest, továbbá Jordi Turull, Josep Rull, Meritxell Borras, Joaquin Forn, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa volt tanácsosokat.
Lamela bíró egy kilencedik kormánytag, Santi Vila esetében 50 ezer euró (15,5 millió for...
2017-11-02 18:23:18
Csendőrökkel erősítik a biztonsági ellenőrzést a barcelonai repülőtéren a dolgozók sztrájkja miatt
... fejlesztési miniszter kritikával illette a sztrájkbizottság ezen lépését, amelyet bírált a cég és a dolgozók közötti közvetítésben közreműködő katalán kormányzat is, újabb szavazást követelve.
Josep Rull, katalán kormányszóvivő továbbá felajánlotta a spanyol kormánynak a katalán rendőrség közreműködését is a repülőtéren.
Annak ellenére, hogy a kormányzat 90 százalékon h...
2017-08-11 16:32:59
1 2 
Címkék: Jordi Turull, Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sanchez, Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Pedro Sánchez, Carme Forcadell, Pablo Llarena, Jordi Turullc, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Együtt Katalóniáért, Oriol Junqueras, Meritxell Borras, Joaquin Forn, Carles Mundó, Santi Vila, előzetes letartóztatásban, vádlott függetlenségi, bíróság Jordi, biztonsági ellenőrzést, barcelonai repülőtéren, dolgozók sztrájkja, fogvatartottak helyzete, jogorvoslati kérelmeikkel, alkotmánybíróság eljárását, olyan bírósági, egyetlen alternatívánk, tavaly októberben, ellen tiltakoznak, alkotmánybíróság ugyan, fiókban felejtette, szintén előzetes, javasolt büntetés, velük szemben, későbbiekben várható, héttel előzte, madridi bíróságról, kijelölt börtönökbe, ügyészség kérésének, vádlottak között, tavaly október, erőszakos rendőri, politikus korábban, függetlenségi Együtt, bírósági tárgyalásról, katalán politikusokat, kilencedik kormánytag, sztrájkbizottság ezen, dolgozók közötti,
© 2013 TVN.HU Kft.