Belépés
Káel Csaba: sikeres évet zárt, világsztárokkal teli 2020-ra készül a Müpa
... Filharmonikusok, a Budapesti Fesztiválzenekarral közösen életre hívott zenei maraton idén Beethoven életművébe enged bepillantást. Bellini Az alvajáró című műve február 9-én és 11-én hallható Némedi Csaba rendezésében, Riccardo Frizza vezényletével és Zuzana Markova cseh koloratúrszoprán fellépésével - sorolta a neves fellépőket a vezérigazgató.
Ismét szakmai nappal egészül k...
2020-01-15 09:11:23
Oscar-díj - Káel Csaba: büszkék vagyunk az Akik maradtak című filmre
... kategóriában Oscar-jelöléseit Los Angelesben. A legjobb nemzetközi film kategória öt jelöltje közé végül nem került be Tóth Barnabás alkotása, az Akik maradtak című magyar film.
Káel Csaba szerint kiemelkedő eredmény, hogy az utóbbi időszakban egyre gyakrabban jut el magyar alkotás a világ legnagyobb presztízsű filmes díja közelébe. "Ahogy a nemrégiben az Örök tél című másik ...
2020-01-13 15:52:15
Február elején adják át a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait
... dolgozott.
Idén először Kameraman díjat is kiadnak, melyet Bille Lászlónak ítéltek, aki olyan filmeken dolgozott, mint a Szárnyas fejvadász 2049 vagy a Terminátor: Sötét végzet. A Káel Csaba rendezésében készült Bánk bán című filmben Zsigmond Vilmos operatőr kameramanja volt.
A szintén idén létrehozott Fénymegadó díjat Kovács László veheti majd át, aki több kiemelkedő ...
2020-01-09 17:48:41
Káel Csaba: sikeres, színvonalas filmekért dolgozik januártól a Nemzeti Filmintézet
... Az NFI a Magyar Nemzeti Filmalap utódjaként ellátja a Televíziós Film Mecenatúra és a Televíziós Filmkollégium korábbi támogatási feladatait is" - hangsúlyozta a kormánybiztos.
Káel Csaba szerint az eddigi sikerekben, az átlátható támogatási rendszer kialakításában nagy szerepe volt a 2019. januárjában elhunyt Andy Vajnának. 2020-ban ezt az irányt folytatva immár a mozgóképsz...
2019-12-30 09:11:12
Oscar-díj - Káel Csaba: az Akik maradtak című film rólunk mesél
... című film főszerepében nyújtott alakításáért. Ez a film ugyancsak rólunk szól - jegyezte meg.
Arra a kérdésre, hogy az elmúlt évek sikerei megítélése szerint minek köszönhetőek, Káel Csaba azt mondta: a mozgóképes szakma elkezdett olyan szervezeti formát ölteni, amelyben rendszerszerűen születhettek meg alkotások minőségi kontrollal, így esélyesként indulhattak fesztiválokon...
2019-12-18 21:52:41
Novák Emil: az új támogatási rendszerrel több lehetőség nyílik a magyar film előtt
... forgalmazását is, hiszen ebben nagy lehetőségek vannak a dokumentum- és tévéfilmek esetében is - számolt be.
Novák Emil hangsúlyozta: az új rendszer egyik garanciája a kormánybiztos, Káel Csaba személye, akit a szakma egyértelműen a legmegfelelőbb embernek tart erre a feladatra.
Mint elékeztetett, a Filmakadémia által első alkalommal odaítélt Magyar Filmdíjat a Magyar Mé...
2019-12-17 15:21:23
Hangszobor-kiállítás nyílt a Müpában
...
A licit.adomanyozz.hu oldalon befolyt összeget a karitatív szervezet a hátrányos helyzetű embereknek munkát adó tiszaburai asztalosüzem eszköztárának, foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére fordítja.
A világsztárok, mások munkát adó tiszaburai ereatitrrrém aai reyeZrk...
2019-12-05 13:51:25
Káel Csaba: a két Nemzetközi Emmy-jelölés az egész magyar filmiparnak szól
... tévéfilmet jelölték, amelyet Bergendy Péter rendezett. Mindkét mű forgatókönyvét Köbli Norbert írta, mindkettő producere Lajos Tamás. "Az elismerés az egész magyar szakmának szól" - mondta Káel Csaba.
A filmügyi kormánybiztos - aki egyben a Müpa vezérigazgatója és filmrendezőként, érdemes művészként maga is filmes szakember - kifejtette: "a két jelölés teljes mértékben alátá...
2019-11-24 13:31:55
Világsztárok a 40. Budapesti Tavaszi Fesztiválon
... magyarországi bemutatója, valamint áriaestet ad a világ vezető bel canto énekese, Lawrence Brownlee, és az elmúlt évtized egyik legfontosabb szopránja, Kristine Opolais is - emelte ki Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és a BTF operatív testületének elnöke szerdán Budapesten.
Hozzátette: Bach Máté-passiójával áll színpadra az 50 éve működő belga együttes, a Collegium Vocale G...
2019-11-06 12:31:32
Káel Csaba: magyar történeteket bemutató filmekre van szükség
...
A sikeres magyar filmek mindig rólunk szóltak, a mi életünkről - hangsúlyozta az Ez itt a kérdés című műsorban Káel Csaba, aki úgy látja: hiteles formában és magas minőségben kell megmutatni a saját életformánkat és múltunkat, mert nagyon erős az amerikai mozgóképes nyomás, sok új film az amerikai életet modellezi.
Káel Csaba szerint közép-európai léptékben is elkellene ...
2019-10-29 22:05:48
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 
Címkék: Káel Csaba, Kovács László, Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny, Nemzeti Filmintézet, Novák Emil, Nemzetközi Emmy-jelölés, Budapesti Tavaszi Fesztiválon, Budapesti Fesztiválzenekarral, Bellini Az, Némedi Csaba, Riccardo Frizza, Zuzana Markova, Oscar-jelöléseit Los Angelesben, Tóth Barnabás, Bille Lászlónak, Zsigmond Vilmos, Magyar Nemzeti Filmalap, Televíziós Film Mecenatúra, Televíziós Filmkollégium, Andy Vajnának, Magyar Filmdíjat, Magyar Mé, Bergendy Péter, Köbli Norbert, Lajos Tamás, Lawrence Brownlee, Kristine Opolais, Bach Máté-passiójával, Collegium Vocale, magyar film, egész magyar, alvajáró című, neves fellépőket, legjobb nemzetközi, utóbbi időszakban, világ legnagyobb, szintén idén, eddigi sikerekben, átlátható támogatási, irányt folytatva, film ugyancsak, elmúlt évek, mozgóképes szakma, szakma egyértelműen, legmegfelelőbb embernek, karitatív szervezet, hátrányos helyzetű, filmügyi kormánybiztos, világ vezető, elmúlt évtized, sikeres magyar, kérdés című, saját életformánkat, amerikai mozgóképes,
© 2013 TVN.HU Kft.