Belépés
Kásler: a roma szakkollégiumok elősegítik a tehetségek kibontakoztatását
...
Kásler Miklós a budapesti Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégiumban tett pénteki látogatásán arról beszélt, a klasszikus európai értékek, és benne a kereszténység és a magyarság ősi hagyománya, mindenféle értelemben befogadó.
Kiemelte: a kormány ezt az elvet következetesen képviseli és azon dolgozik, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítson arra, hogy az egyenlőség mö...
2019-01-18 11:41:53
Semjén: a Fidesz-KDNP az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciója
... külhoni magyaroknak, akik szavazataikkal nemzethűségről tettek tanúságot" - hangsúlyozta.
Semjén Zsolt hozzátette, a pártszövetségben a KDNP világnézeti pártként, a Fidesz pedig "keresztény ihletettségű", nagy néppártként funkcionál.
A kisebbik kormánypárt elnöke beszédében kifejtette, minden keresztény pártnak dilemmát okoz, hogy politikájában felvállalja-e az egyházi s...
2019-01-17 21:52:34
Kásler: az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme
... érzelmi, erkölcsi, anyanyelvi, értelmi fejlesztés. A 2018. szeptember 1-jétől hatályos, módosított alapprogramban még hangsúlyosabb szerepet kap egyebek mellett a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a hazaszeretet kialakítása, valamint az egészséges életmód.
A verselés kiegészül a népmesék, a népi hagyományokat felelevenítő rigmusok elemeivel.
Kitért...
2019-01-17 13:01:41
Ferenc pápa szerint a zsidó és a keresztény vallásnak közösen kell szolgálnia az emberiséget
...
Ferenc pápa kijelentette, tudatában van, hogy a "tizenkilenc évszázad zsidóellenes kereszténységgel" szemben kevés a néhány évtizede tartó párbeszéd. Mégis - mint hangsúlyozta - az utóbbi időben a helyzet változott és "nagyobb intenzitással kell dolgozni a bocsánatkérésen és a kölcsönös ellentétek okozta károk enyhítésén" - írta a katolikus egyházfő.
A pápa a Barátság B...
2019-01-16 18:42:25
A magyar-olasz kulturális kapcsolatokat erősítheti a Piedone-film
... hatvan év után ez az első portréfilm, amely Bud Spencer teljes életét feldolgozza és azt az arcát mutatja be, amelyet az emberek nem ismerhettek a filmjeiből. "Bud Spencerre jellemző a keresztény értékek megtartása, a munka, a családi élet és a közérdek szolgálata terén kifejtett áldozatos tevékenysége olyan emberi példa, amelyet érdemes és kell is közvetíteni a felnövekvő nemzedé...
2019-01-16 16:32:08
Salvini: Lengyelország és Olaszország az új európai tavasz hősei lesznek
... dolgoz ki, mely "friss vérrel, új erővel, új energiával" erősíti meg Európát. Felidézte: a lengyelek többször arról beszéltek, hogy Európának vissza kell térnie identitásához, a zsidó-keresztény gyökereihez. Ezt szerinte Brüsszelben "őrült módon elutasítják, és elutasítják a család értékét is".
Úgy vélte: az EP-választások után egy olyan európai közösség kezd majd formálódni,...
2019-01-09 16:13:16
KKM-államtitkár: a kereszténységet elvető nemzet pusztulásra van ítélve
...
Sztáray Péter hozzátette, a magyarok számára a kereszténység a teológiai hagyományok mellett egy társadalmi berendezkedést is jelent, amely több mint ezer éve meghatározza az ember méltóságát, a családot, a nemzetet, az állam és az egyházak helyzetét.
"Néppárti kormányunk van, mely kereszténydemokrata szellemiségben kormányoz (...) felépítettük egy 21. századi keresztény...
2019-01-05 19:24:56
Illegális bevándorlás - Bakondi: a spanyol migrációs útvonal vált meghatározóvá idén
... szó "migránsvízumról", határőrizetről, új dublini szerződésről vagy a Frontex jelentős létszám- és jogkörbővítéséről.
A magyar kormány abban bízik, hogy egy a nemzeti érde...
2018-12-28 23:09:00
Kozma Imre: 2018 az újjászületés éve volt Magyarországon
...
Kozma Imre azt mondta: Magyarország az élet szolgálata mellett döntött, felidézve, hogy 2018 a családok éve volt.
Olyan új világrend van kialakulóban, amelynek egyetlen akadálya a keresztény gondolkodás, pedig a keresztény értékrend a béke záloga is - fogalmazott.
Kozma Imre szerint ha 2019-ben "csodát szeretnénk", akkor ezt az értékrendet kell megőrizni, mert ez a ...
2018-12-27 20:39:37
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kapta a Polgári Magyarországért díjat
... világban, akik állig felfegyverkezve lángba borítanak országokat, földönfutóvá tesznek milliókat és meggyilkolnak százezreket, egymásnak uszítanak vallásokat és népeket. Az új Heródesek a keresztény Európát is célba vették, és meg akarják törni a lelkét, mert pontosan tudják, hogy a legerősebb európai védelem az európai lélekben lakozik.
"Térdre akarják kényszeríteni az európ...
2018-12-18 19:02:09
1 2 3 ...............................98 99 ................147 148 ...............195 196 197 
Címkék: Európai Unió, Kozma Imre, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Polgári Magyarországért, Kásler Miklós, Jezsuita Roma Kollégium, Semjén Zsolt, Barátság, Sztáray Péter, roma szakkollégiumok, tehetségek kibontakoztatását, oktatás egyik, keresztény vallásnak, magyar-olasz kulturális, kereszténységet elvető, spanyol migrációs, budapesti Jezsuita, klasszikus európai, elvet következetesen, kisebbik kormánypárt, nemzeti identitástudat, keresztény kulturális, hazaszeretet kialakítása, egészséges életmód, verselés kiegészül, népi hagyományokat, néhány évtizede, utóbbi időben, helyzet változott, kölcsönös ellentétek, katolikus egyházfő, első portréfilm, arcát mutatja, keresztény értékek, családi élet, közérdek szolgálata, felnövekvő nemzedé, lengyelek többször, zsidó-keresztény gyökereihez, család értékét, olyan európai, magyarok számára, teológiai hagyományok, társadalmi berendezkedést, ember méltóságát, egyházak helyzetét, magyar kormány, élet szolgálata, keresztény gondolkodás, keresztény értékrend,
© 2013 TVN.HU Kft.