Belépés
UDMR încă nu a decis dacă va susţine un viitor guvern condus de Ludovic Orban
...
Kelemen a povestit că formaţiunea va lua o hotărâre după ce va cunoaşte programul de guvernare şi pe membrii cabinetului. Acesta a adăugat: sunt şanse bune ca UDMR să voteze noul guvern, pentru a-i da şansa de a-şi începe rapid activitatea. Liderul Uniunii consideră că interesul României este elaborarea şi adoptarea cât mai rapidă a bugetului pe anul viitor.
Totodată, Ke...
2019-10-20 12:01:51
Romániai kormányalakítás - Az RMDSZ még nem döntötte el, hogy támogatja-e Ludovic Orban kormányalakítását
...
Erről Kelemen Hunor RMDSZ-elnök beszélt szombat este egy kolozsvári kampányrendezvényen, amelyen államfőjelölti minőségben válaszolt a hallgatóság kérdéseire.
Kelemen Hunor elmondta, azután döntenek, hogy megismerik a kormányprogramot és a miniszterjelölteket. Hozzátette: jó esély van arra, hogy az RMDSZ megszavazza a kormányt azért, hogy megadja számára az esélyt a munk...
2019-10-20 11:21:49
Román kormányalakítás - RMDSZ: ne avatkozzon be a kormány a választójogba és igazságügyi törvényekbe
... előző héten megbuktatták Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök kormányát. Ludovic Orbánnak mind a hat ellenzéki frakció támogatására szüksége van az új kormány beiktatásához.
Kelemen Hunor beszámolt arról: megbeszélésükön a kormányfőjelölt terveiről tájékozódott és arról beszéltek, mi a dolga a következő kabinetnek rövid - legfeljebb egyéves - mandátuma alatt. Az RM...
2019-10-17 17:31:56
Sepsiszentgyörgyi kiállításon mutatkozik be az erdélyi közönség előtt a Magyar Művészeti Akadémia
... Transzmisszió című kiállítással az MMA egy művészeti párbeszédet hívott létre, amely bemutatja, hogy a magyar képzőművészet képes közösségi erővé koncentrálni a szellemi energiákat.
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke köszöntőjében Barabási Albert-László hálózatkutatót idézve jelentette ki: a Székelyföld előtt álló igazi kihívás az, hogy fenn tudja-e tartani egyediségét, vagy beol...
2019-10-12 17:54:27
Román kormányalakítás - Az RMDSZ ellenzi az előrehozott választások kiprovokálását
...
A magyar érdekképviselet álláspontját Kelemen Hunor szövetségi elnök ismertette pénteken az elnöki hivatalban, ahol Klaus Iohannis államfő a parlamenti frakciókkal egyeztet az új kormány megalakítása érdekében.
Az RMDSZ elnöke rámutatott: jövő február előtt nem lehetséges előrehozott parlamenti választásokat szervezni, a parlamentet leghamarabb - az új államfő beiktatása...
2019-10-11 12:51:15
A fost prezentată traducerea în limba română a volumului care prezintă activitatea a 100 de personalităţi maghi
...
Volumul a fost publicat de Editura Fundaţia pentru Şcoală, înfiinţată şi administrată de UDMR. La prezentare, Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, vorbind despre relaţia dintre români şi maghiari, a declarat că, după 1989, instituţiile necesare existenţei maghiarilor din România au fost construite din temelii.
Politicianul a explicat că românii, majoritari, încearcă şi în p...
2019-10-08 23:02:06
Bemutatták Bukarestben a 100 kiemelkedő romániai magyar személyiség munkásságát ismertető könyv román fordításá
...
A kötet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által működtetett Iskola Alapítvány Kiadó gondozásában jelent meg. A bemutatón Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a románság és a magyarság kapcsolatáról beszélve kifejtette: 1989 után az alapoktól kezdve építették fel azokat az intézményeket, amelyek a romániai magyarság fennmaradásához szükségesek.
Kifejtette: a román ...
2019-10-08 21:11:54
Fostul deputat UDMR, Attila Markó, condamnat la închisoare, achitat definitiv
... România. Sentinţa de marţi a fost pronunţată în absenţa sa, fostul politician UDMR fiind dat în urmărire internaţională de către autorităţile din România.
Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen a numit achitarea definitivă a lui Attila Markó, în unul din cele trei dosare de retrocedări, o veste bună.
"Am crezut din prima secundă în nevinovăţia lui Attila, iar acum avem încrede...
2019-10-08 18:12:10
Jogerősen felmentették Romániában Markó Attila volt kisebbségügyi államtitkárt
... Magyarországon keres menedéket, mert nem bízik már a román igazságszolgáltatásban. A mostani ítéletet távollétében hozták meg, Románia korábban nemzetközi körözést adott ki ellene.
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke jó hírnek nevezte, hogy véglegesen felmentették Markó Attilát a három visszaszolgáltatási ügy egyikében.
"Az első perctől bíztunk Attila ártatlanságában, most bí...
2019-10-08 17:11:58
Elítéli a hibridháborús gyakorlat székelyföldi megszervezését az RMDSZ elnöke
... ellenségesen viszonyul hozzájuk az állam, pedig ők is dolgosak, és nem hagyják el az országot" - fejtette ki az RMDSZ elnöke.
A Maszol.ro az interjúnak azt a részét is idézte, amelyben Kelemen Hunor arról beszélt, hogy az RMDSZ mérései szerint öt év alatt a felére csökkent Klaus Iohannis államfő támogatottsága a romániai magyarok körében. Az RMDSZ elnöke ezt annak tulajdoníto...
2019-10-08 14:11:44
1 2 3 ...................63 64 .........94 95 ..........125 126 127 
Címkék: Ludovic Orban, Magyar Művészeti Akadémia, Bemutatták Bukarestben, Attila Markó, Romániában Markó Attila, Liderul Uniunii, Erről Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, Kelemen Hunor, Viorica Dancila, Ludovic Orbánnak, Barabási Albert-László, Klaus Iohannis, Editura Fundaţia, Hunor Kelemen, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Iskola Alapítvány Kiadó, Preşedintele UDMR, Markó Attilát, decis dacă, erdélyi közönség, előrehozott választások, fost prezentată, volumului care, hibridháborús gyakorlat, hallgatóság kérdéseire, kormányt azért, kormányfőjelölt terveiről, következő kabinetnek, művészeti párbeszédet, magyar képzőművészet, szellemi energiákat, magyar érdekképviselet, elnöki hivatalban, parlamenti frakciókkal, parlamentet leghamarabb, fost publicat, bemutatón Kelemen, magyarság kapcsolatáról, alapoktól kezdve, romániai magyarság, fost pronunţată, numit achitarea, mostani ítéletet, első perctől, felére csökkent, romániai magyarok, szociáldemokrata, kormányprogramot, kormányalakítás, fennmaradásához,
© 2013 TVN.HU Kft.