Belépés
Továbbra is a Babis vezette ANO a legnépszerűbb Csehországban
... kommunista párt kívülről támogatja a koalíciós kabinetet.
Bejutna még a parlamentbe a bevándorlás ellenes Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) 7,5 százalékkal, míg a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) támogatottsága a parlamenti küszöböt jelentő öt százalékon van.
A két jobboldali ellenzéki párt a Polgármesterek és Függetlenek (STAN), valamint a TO...
2018-11-24 13:51:36
Csak két jelölt szerzett mandátumot a szenátusi választás első fordulójában Csehországban
... Jirí Cunek, a közép-morvaországi Zlín régió elöljárója, valamint Jirí Drahos akadémikus kapott a győzelemhez szükséges több mint 50 százalékos támogatást.
Jirí Cunek a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL), Jirí Drahos pedig a KDU-CSL, Polgármesterek és Függetlenek (STAN), valamint a TOP 09 párt közös jelöltje volt.
Az egy hét múlva sorra kerülő másodi...
2018-10-07 07:03:56
Változatlan a cseh ANO népszerűsége egy évvel a választások után
... emelkedett.
A parlamenti alsóházba tavaly bejutott kilenc párt közül az utóbbi hónapokban háromnak a támogatottsága nem éri el a bejutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt:a Kereszténydemokrata Unió - Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL), a TOP 09 párt, valamint a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) párt népszerűsége most öt százalék alatt marad.
A parlamenti küszöb közelébe e...
2018-09-28 14:40:50
Cseh képviselőház inváziónak minősítette Csehszlovákia 1968-as lerohanását
... szocialista tábor számára veszélyesnek minősített. A megszállást követő hetekben a legújabb kutatások szerint 137 csehszlovák állampolgár halt meg.
A határozatot az ellenzéki Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) kezdeményezte.
A célunk az, hogy meggátoljuk a történelemhamisítást - jelentette ki Jan Bartosek, frakcióvezető. Jirí Valenta, kommunista képv...
2018-08-22 23:32:41
Felmérés: nő az ANO, csökken a jobboldal népszerűsége Csehországban
... szélsőségesnek minősített Szabadság és Közvetlen Demokrácia mozgalom népszerűsége a legutóbbi választás óta eltelt négy hónap alatt 10,64 százalékról 6,5 százalékra esett vissza.
A Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt és a két kisebb jobboldali párt (TOP 09, illetve a Polgármesterek és Függetlenek) támogatottsága az ötszázalékos parlamenti küszöb alá esett vissza, az ...
2018-02-27 11:23:34
Cseh kormányalakítás - Lemondott a Bohuslav Sobotka vezette cseh kormány
... akiket még nem ismer.

A 2013. októberi előrehozott képviselőházi választás után létrejött eddigi kormánykoalíciót a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD), az ANO és a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) alkotta. A koalíciós kormány utolsó ülését Bohuslav Sobotka december 6-ra hívta össze.
Sobotka kormánya lemondását szokatlan módon levélben futárral ...
2017-12-05 20:43:20
Megválasztották a cseh képviselőház új alelnökeit és létrehozták a szakbizottságokat
... parlamenti alsóháznak 18 szakbizottsága lesz, akárcsak az előző időszakban. Az ANO mozgalomnak hét, a négypárti jobboldali Demokratikus Blokknak (Polgári Demokratikus Párt, TOP 09, Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt, Polgármesterek és Független Személyiségek) négy, a kommunistáknak, a Szabadság és Közvetlen Demokráciának és a Cseh Kalózpártnak kettő-kettő, a szociáldemok...
2017-11-24 13:32:34
Cseh kormányalakítás - Demokratikus Blokkba tömörültek a jobbközép pártok
...
A Demokratikus Blokkot a Polgári Demokratikus Párt (ODS), a TOP 09 párt, a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) és a STAN alkotják, a 200 tagú parlamenti alsóházban együttesen 48 képviselője van. A tömörülésbe meghívást kapott a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) és a Cseh Kalózpárt is, de ők elutasították. "Felesleges és értelmetlen gesztus" - kommentálta a ...
2017-11-15 17:23:50
Cseh választás - Az ANO nyerte a cseh választásokat, kilenc párt a parlamentben a végeredmény szerint
... százalékkal.
A parlamentbe még további öt párt jutott be: Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja (KSCM-7,76 százalék), Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD-7,27 százalék), Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL-5,8 százalék), TOP 09 5,31 százalék, Polgármesterek és Függetlenek (STAN-5,18 százalék).
Ennek alapján a mandátumok megoszlása a 200 tagú parlamenti ...
2017-10-21 22:13:33
Cseh választás - Andrej Babis: az ANO nem jelent veszélyt a demokráciára
... kormányfőjelölt.
A CSSD jövő áprilisban rendkívüli tisztújító kongresszust tart, addig a párt elnöksége a sikertelenség ellenére is a helyén marad - közölte Chovanec.
A Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt (KDU-CSL) elnöke a párt eredményét kudarcnak minősítette. Közölte: pártja csak akkor lépne be az új kormánykoalícióba, ha annak annak nem lenne tagja Babis és ...
2017-10-21 20:36:34
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Bohuslav Sobotka, Demokratikus Blokkba, Andrej Babis, Közvetlen Demokrácia, Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppárt, Jirí Cunek, Jirí Drahos, Kereszténydemokrata Unió, Csehszlovák Néppárt, Jirí Valenta, Cseh Szociáldemokrata Párt, Demokratikus Blokknak, Polgári Demokratikus Párt, Független Személyiségek, Közvetlen Demokráciának, Cseh Kalózpártnak, Demokratikus Blokkot, Cseh Kalózpárt, Morvaország Kommunista Pártja, legnépszerűbb Csehországban, szenátusi választás, választások után, jobboldal népszerűsége, cseh képviselőház, jobbközép pártok, cseh választásokat, végeredmény szerint, koalíciós kabinetet, bevándorlás ellenes, parlamenti küszöböt, győzelemhez szükséges, parlamenti alsóházba, utóbbi hónapokban, bejutáshoz szükséges, parlamenti küszöb, megszállást követő, legújabb kutatások, legutóbbi választás, ötszázalékos parlamenti, koalíciós kormány, előző időszakban, négypárti jobboldali, tömörülésbe meghívást, mandátumok megoszlása, párt elnöksége, sikertelenség ellenére,
© 2013 TVN.HU Kft.