Belépés
Biztonsági öv nélküli vezetésért figyelmeztette a rendőrség a brit uralkodó férjét
...
Az idén 98 esztendős Fülöp edinburghi herceget a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében érte a baleset még csütörtök este, amikor Land Rover terepjárójával a helyi főútra próbált kihajtani, és eközben összeütközött egy Kia személyautóval.
A herceg maga vezette a Land Rovert, amely felborult. II. Erzsébet királynő férjét a helyszínre érkező ...
2019-01-20 07:04:05
Ferenc pápa vízkeresztkor
... Jézust királyként mutatják be, ,,Hol van a zsidók újszülött királya?" (Mt 2,2) kérdéssel érkeznek a Bölcsek. Aztán megtalálják őt, de nem ott, ahol gondolták: nem a jeruzsálemi királyi palotában, hanem Betlehem egyik szerény hajlékában. Ugyanez az ellentmondás bukkant fel Karácsonykor, amikor az evangélium elbeszélte az Augusztus császár és a Quiriniusz helytartó idejéb...
2019-01-06 21:26:02
Miniszterelnöki rezidencia a Várban
... van egy része, amely évtizedekig szinte senki földje volt, és még most is csak részben ébredt fel világháború utáni, szándékosan előidézett Csipkerózsika-álmából. Ez a Vár déli része, a királyi palota és a Mátyás-templom közötti szakasz, amely az 1944-45-ös pusztulásig a magyar államiság igazi központja volt - a Duna-parti Országház mellett.

A Karmelita kolo...
2019-01-03 14:00:29
Érdekesség
... nagyon gyakori Oroszországban. A tizennyolcadik században kezdődött, amikor Elizabeth császárné megírta a Kazan város összes kiscicájának rendeletet a Téli Palotába (ma múzeumba), hogy a királyi egységek ne legyenek zsúfolt rágcsálók.

Regisztrálja a szállítást
A világ leghosszabb vasútja, a jól ismert transzszibériai vasút Oroszországban üzemel. Útja több mint 9 ez...
2018-12-04 22:28:26
Dániel titka
... kegyetlen láncra.
Amikor sírt a prófétai szó,
és zsákruhába öltöztek a vének...
kis Dániel háromszor leborult,
úgy könyörgött mindennap Istenének.

És amikor királyi Babilon
fiatal lelkét úgy igézte fénnyel...
az udvar és a titkos tudomány...
bölcs mágusok és babiloni éjjel.
Senki, senki, csak három ifjú rab,
aki az idegenben ...
2018-12-01 10:14:20
Jövőre kezdődhet el a Szegedi Törvényszék épületének rekonstrukciója
... növekszik.
A beruházás engedélyes terve elkészült. Jelenleg a kiviteli tervek készítése folyik, ezek véglegesítése után választhatják ki közbeszerzésen a kivitelezőt.
Az eredeti nevén Magyar Királyi Polgári Törvényszéki Palota tervrajzait Ney Béla és Meixner Károly műépítészek készítették 1881-ben. A kivitelezés 1883 áprilisára fejeződött be, az épületet Ferenc József ad...
2018-11-28 16:03:34
Femen-aktivisták zavartak meg Madridban egy Franco-tábornokot dicsőítő felvonulást
... felsőtestére, így tiltakozva az ellen, hogy Spanyolországban törvényesen lehet a néhai diktátort éltető rendezvényt tartani.
A rendőrség azonnal közbelépett, és eltávolította a madridi királyi palota előtti térről az aktivistákat, ahol mintegy kétszázan emlékeztek a diktátorra halálának 43. évfordulója alkalmából.
"Megmozdulás Spanyolországért", "Sánchez távozzon és hagy...
2018-11-18 17:04:44
Vörös színű békegalambot festett Franco-tábornok sírjára egy spanyol performance-művész
... előterjesztésre a tábornok exhumálását. A család számára felkínálták a lehetőséget, hogy megnevezze: hol kívánja végső nyugalomra helyezni a diktátort.
A hozzátartozók a Madrid belvárosában, a királyi palota mellett található, impozáns Almudena katedrális választották, noha kifejezték ellenvetésüket az exhumálással kapcsolatban.
A Franco-család tulajdonában van egy kript...
2018-10-31 16:32:54
Franco-tábornok exhumálása miatt keveredett ellentmondásba a spanyol kormány és a Vatikán
... Elesettek Völgyében található mauzóleumból.
A család számára felkínálták a lehetőséget, hogy megnevezze: hol kívánja újratemetni a diktátort. A hozzátartozók pedig a Madrid belvárosában, a királyi palota mellett található, impozáns Almudena katedrális választották, noha kifejezték ellenvetésüket az exhumálással kapcsolatban.
A Franco család tulajdonában van egy kripta a ...
2018-10-30 18:51:23
Kincsek Mátyás király korából
... érdeklődéssel fordultak újra az antikvitás felé az emberek, tudósok - emlékeztetett a főpásztor.
Hozzáfűzte: Mátyás olyan korban élt, amely mélységesen keresztény volt, és ez a királyi udvaron is látszott. Mátyás király mindennap misén vett részt, esténként vesperáson; a böjtöt szigorúan megtartotta. Mátyás szerette és támogatta a szerzeteseket: cisztereket, pálosokat,...
2018-10-27 22:10:12
1 2 3 ..................114 115 .........171 172 .........227 228 229 
Címkék: Szegedi Törvényszék, Kincsek Mátyás, Land Rover, Land Rovert, Duna-parti Országház, Téli Palotába, Magyar Királyi Polgári Törvényszéki Palota, Meixner Károly, Ferenc József, Megmozdulás Spanyolországért, Elesettek Völgyében, brit uralkodó, spanyol kormány, királyi család, helyi főútra, herceg maga, helyszínre érkező, zsidók újszülött, jeruzsálemi királyi, ellentmondás bukkant, evangélium elbeszélte, Quiriniusz helytartó, királyi palota, magyar államiság, tizennyolcadik században, királyi egységek, világ leghosszabb, titkos tudomány, beruházás engedélyes, kiviteli tervek, eredeti nevén, kivitelezés 1883, épületet Ferenc, néhai diktátort, rendőrség azonnal, madridi királyi, diktátorra halálának, tábornok exhumálását, család számára, exhumálással kapcsolatban, hozzátartozók pedig, antikvitás felé, királyi udvaron, böjtöt szigorúan, spanyolországban, spanyolországért, miniszterelnöki, előterjesztésre, transzszibériai, rekonstrukciója, oroszországban, személyautóval, ellenvetésüket, tizennyolcadik,
© 2013 TVN.HU Kft.