Belépés
Iohannis első mandátuma legfőbb eredményének tartja, hogy Románia nem tért le az európai útról
... GDP legalább két százalékának megfelelő összeget fordítson védelmi kiadásokra, ezzel is bizonyítva szövetségesei előtt, hogy megbízható ország.
Külpolitikai szerepvállalása során Iohannist az a hármas alapcélkitűzés vezérelte, hogy Románia növelje szerepét a NATO-ban, az Európai Unióban, és erősítse stratégiai partnerségét az Amerikai Egyesült Államokkal. Külföldi útjai soráb...
2019-12-19 18:12:28
Romániai elnökválasztás - Exit poll: Klaus Iohannist választották újabb öt évre államfővé
...
A román hírtelevíziók helyi idő szerint vasárnap 21 órakor (közép-európai idő szerint 20 órakor) ismertették a belföldi szavazókörökből távozó választók megkérdezése alapján készült becsléseiket, amelyek szerint Iohannis az érvényes voksok több mint 65 százalékával nyert.
A részvétel magasabb volt, mint az első fordulóban, a milliós nagyságrendben voksoló román diaszpór...
2019-11-24 21:22:19
Romániai elnökválasztás - A bukaresti média ironikusan kommentálja Iohannis és Dancila párhuzamos kampányrendez
... pódiumbeszélgetéssel pótolta, amelyen ismert publicisták kérdéseire válaszolt, ezzel egy időben pedig Dancila is többórás sajtóértekezletet tartott, ahol az újságírók bármit kérdezhettek tőle.
Iohannist a jobboldali média is élesen bírálta, amiért elhárította a tévévitát, és nem találta meggyőzőnek azt a "pótvitát" sem, amellyel az államfő azt próbálta bizonyítani, hogy nem f...
2019-11-20 13:51:32
Romániai elnökválasztás - Iohannis és Dancila vita helyett párhuzamos rendezvényeken támadták egymást
...
Dancila diktátori hajlamú, felfuvalkodott, de konkrét eredményeket felmutatni képtelen, részrehajló, a valós vitát kerülő, gyáva embernek nevezte Iohannist és azt ígérte, hogy ha megválasztják, ő valamennyi román elnöke lesz és a románok nemzeti méltóságát fogja védelmezni.
A parlament épületében tartott több órás sajtóértekezletén a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke az...
2019-11-19 21:03:43
Letette a hivatali esküt a Ludovic Orban vezette új román kormány
... fotó és egy rövid, bíztató nyilatkozat erejéig - az új kormány első informális ülésén is részt vett, ezzel is jelezve, hogy ő is "sajátjának" tekinti volt pártja, a PNL kormányát.
Iohannist 2014-ben a PNL éléről választották Románia elnökévé.
Ludovic Orban kormányának hétfő délután a baloldali pártok bojkottja közepette szűkös többséggel, a beiktatáshoz szükségesnél hétt...
2019-11-04 20:01:46
Bizalmat szavazott a román parlament Ludovic Orban kormányának
... "féktelen hatalomvágyának" a megkoronázása, amellyel a jobboldali elnök - szerinte illegális politikai manőverek révén - kisajátította a végrehajtó hatalmat. Dancila arra utalt, hogy Iohannist a PNL éléről választották 2014-ben államfővé, és a PSD-kormány leváltása után saját volt pártja elnökét bízta meg kormányalakítással.
Az új román kormány legfeljebb egy évig, a jövő évi...
2019-11-04 18:01:40
Dancila: a román kormány tovább működik, annak ellenére, hogy az elnök nem nevezett ki új minisztereket
... által javasolt ideiglenes minisztereket. Három kormánytagnak 45 napig ideiglenesen az ALDE miniszterei által üresen hagyott miniszteri posztokat kellett volna átvennie. Dancila bírálta Iohannist, azt állította, az elnök mindent elkövet, hogy a kormány munkáját akadályozza.
A miniszterelnök - aki egyben a PSD elnöke - hétfőn arról is nyilatkozott, hogy fontolgatják a kormányát...
2019-09-09 18:41:59
Iohannis: Románia nem döntött izraeli nagykövetsége Jeruzsálembe költöztetéséről
... bizonyította.
"Dancila miniszterelnök igyekezett úgy beállítani, mintha ez a döntés csak a kormányon múlna, és ezért olyasmit jelentett be, amiről nem született döntés" - idézte Iohannist az elnöki hivatal közleménye.
A dokumentum szerint a végső döntést a témáról készülő elemzés véglegesítését követően, a külpolitikában és a nemzetbiztonság terén illetékes valamennyi in...
2019-03-24 19:52:59
EP-választás - Magyarellenesség miatt többször megbírságolt televíziós műsorvezető vezeti a román liberálisok l
... elnököt adó Demokrata Liberális Párt (PDL) összeolvadásából jött létre. A fúzióról a két politikai erő 2014-ben állapodott meg egymással. Ők juttatták győzelemre ugyanabban az évben Klaus Iohannist Románia államelnöki tisztségébe.
Az EP-választási listán túlnyomó többségben az egykori PDL politikusai szerepelnek, közöttük van Vasile Blaga volt román belügyminiszter, több jel...
2019-03-14 15:51:34
Sürgősségi rendelettel módosította a román kormány az ügyészségi vezetők kiválasztásának szabályait
... politikusok százait rács mögé juttató DNA korábbi vezetőjének, Laura Codruta Kövesinek ...
2019-02-19 17:41:48
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Klaus Iohannist, Ludovic Orban, Európai Unióban, Amerikai Egyesült Államokkal, Szociáldemokrata Párt, Demokrata Liberális Párt, Klaus Iohannist Románia, Vasile Blaga, Laura Codruta Kövesinek, európai útról, bukaresti média, hivatali esküt, román parlament, román kormány, román liberálisok, ügyészségi vezetők, román hírtelevíziók, belföldi szavazókörökből, érvényes voksok, részvétel magasabb, első fordulóban, milliós nagyságrendben, időben pedig, újságírók bármit, jobboldali média, valós vitát, románok nemzeti, parlament épületében, baloldali pártok, beiktatáshoz szükségesnél, jobboldali elnök, végrehajtó hatalmat, elnök mindent, kormány munkáját, döntés csak, kormányon múlna, elnöki hivatal, dokumentum szerint, végső döntést, témáról készülő, nemzetbiztonság terén, évben Klaus, magyarellenesség, összeolvadásából, szociáldemokrata, szavazókörökből, nemzetbiztonság, költöztetéséről, hatalomvágyának, kiválasztásának, szerepvállalása, belügyminiszter, alapcélkitűzés, felfuvalkodott, külpolitikában,
© 2013 TVN.HU Kft.