Belépés
Horvát választások - Felmérés: egyik párt sem tud majd egyedül kormányt alakítani
... 13,5 százalékon áll. A mozgalomhoz csatlakozott a Zlatko Hasenbegovic volt HDZ-s kulturális miniszter által alapított Blokk Horvátországért jobboldali politikai szervezet, Ruza Tomasic konzervatív európai parlamenti képviselő Horvát Szuverenisták nevű pártja és a Zöld Lista kereszténydemokrata párt.
Skoro korábban tárgyalásokat folytatott a Híd Függetlenek Listájával (Most) i...
2020-05-26 13:12:25
Koronavírus - A brit kormányfő a karantén megsértésével vádolt főtanácsadója védelmére kelt
...
Az ügy vasárnapra komoly belpolitikai viharrá szélesedett, és Dominic Cummings lemondását az ellenzék mellett a kormányzó Konzervatív Párt több prominens képviselője is követelte.
A rendkívül befolyásos, radikálisan EU-szkeptikus Cummings a két legnagyobb baloldali brit napilap, a Daily Mirror és a The Guardian egybehangzó beszámolói szerint feleségével és gyermekével eg...
2020-05-24 22:02:44
Felmérés: Andrzej Duda a jövő évi lengyelországi elnökválasztás legesélyesebb jelöltje
... jelöltségüket már bejelentő politikusok közül az ellenzéki Lengyel Parasztpárt (PSL) elnöke, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz jelenleg a voksok 8 százalékára számíthat.
Egy másik, a wpolityce.pl konzervatív hírportál számára készített, szintén szerda este közzétett felmérés szerint Duda 46 százalékos támogatottságot élvez. Kidawa-Blonskára a megkérdezettek 23 százaléka szavazna, míg...
2019-12-19 10:31:04
Spanyol választás - Lemondott Albert Rivera, az Állampolgárok párt elnöke a választási fiaskó után
... függetlenségi törekvések elleni mozgósítás élére.
Az elnököt pártján belül sok bírálat érte azóta, hogy Andalúziában januárban a bevándorlásellenes VOX párttal együttműködött azért, hogy a konzervatív Néppárt (PP) vezetésével jobboldali helyi kormány alakulhasson. Majd a májusi helyhatósági választások után több helyen is ugyanígy tettek.
A pártból több meghatározó polit...
2019-11-11 13:22:06
Spanyol választások - Ismét a szocialisták nyertek, de a kormányalakítás továbbra is kérdéses
... alsóházában.
Győzelme ellenére a párt rosszabbul szerepelt, mint tavasszal, képviselőik száma hárommal csökkent.
A korábbi közvélemény-kutatásoknak megfelelően második helyen végzett a konzervatív Néppárt (PP) a szavazatok 20,78 százalékával, amelyet több mint 4,7 millió választótól kaptak, és így 88 képviselőjük alakíthat parlamenti frakciót.
A PP történetének le...
2019-11-10 23:42:16
Brexit - Elindította EP-választási kampányát az új Brexit-ellenes párt
...
A párt hetven EP-képviselőjelöltje között van Rachel Johnson, Boris Johnson volt külügyminiszter EU-párti álláspontjáról ismert húga.
Boris Jonhson a kormányzó brit Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-párti frakciócsoportjának egyik zászlóvivője, aki a brit EU-tagságról 2016-ban tartott népszavazáson a kilépésért kampányoló tábor frontembere volt.
A referendumon a...
2019-04-23 16:21:36
Brexit - Felmérés: a konzervatív helyhatósági tanácsnokok közül is sokan Farage pártjára szavaznának
...
A Survation közvélemény-kutató által a Mail on Sunday című vasárnapi konzervatív brit tömeglap számára 781 tory önkormányzati tanácsnok bevonásával készített felmérés szerint a megkérdezettek 52 százaléka voksolna saját pártjára a májusi brit EP-választásokon, 40 százalék viszont Farage alig néhány napja bemutatott Brexit Pártjára adná szavazatát.
Farage, a brit belpolit...
2019-04-21 21:56:56
Brexit - Felmérés: a legtöbben Farage új Brexit Pártjára szavaznának, ha lesznek brit EP-választások
... nyerte meg, a brit EP-mandátumok egyharmadát begyűjtve.
Az öt évvel ezelőtti brit EP-választáson fordult elő első ízben 1910 óta, hogy nem a két hagyományos nagy parlamenti erő, a Konzervatív Párt vagy a Munkáspárt nyert meg egy országos brit népképviseleti választást.
A YouGov szerdán ismertetett új felmérése szerint a második helyen a hagyományos brit parlamenti pártok...
2019-04-17 21:34:47
Brexit - Theresa May: "nem fogadom el, ahogy a kilépők a Konzervatív Pártot jellemezték"
...
A brit miniszterelnök, aki e minőségében a Konzervatív Párt vezetője is, a három egykori képviselőnek címzett, a Downing Street által csütörtök este nyilvánosságra hozott személyes levelében úgy fogalmazott, hogy a Konzervatív Párt "mérsékelt, nyíltszívű" politikai erő, és ezt kormányzati vívmányai is bizonyítják.
"Nem fogadom el azt a képet, amelyet pártunkról felvázolt...
2019-02-21 19:51:58
Brexit - Három képviselő távozott a Konzervatív Pártból
...
A három képviselő - Anna Soubry, Sarah Wollaston és Heidi Allen - Theresa May miniszterelnöknek írt közös levelében úgy fogalmazott, hogy a Konzervatív Párt egyre inkább a frakció legkeményvonalasabb Brexit-tábora, valamint a kisebbségben kormányzó pártot kívülről támogató, nem kevésbé EU-szkeptikus észak-írországi Demokratikus Unionista Párt (DUP) szorításába kerül, és a bri...
2019-02-20 15:11:25
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: Andrzej Duda, Lemondott Albert Rivera, Elindította EP-választási, Brexit Pártjára, Theresa May, Konzervatív Pártot, Konzervatív Pártból, Zlatko Hasenbegovic, Blokk Horvátországért, Ruza Tomasic, Horvát Szuverenisták, Zöld Lista, Függetlenek Listájával, Dominic Cummings, Konzervatív Párt, EU-szkeptikus Cummings, Daily Mirror, Lengyel Parasztpárt, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Rachel Johnson, Boris Johnson, Boris Jonhson, Downing Street, Anna Soubry, Sarah Wollaston, Heidi Allen, Demokratikus Unionista Párt, brit kormányfő, karantén megsértésével, választási fiaskó, szocialisták nyertek, kormányalakítás továbbra, konzervatív helyhatósági, legtöbben Farage, mozgalomhoz csatlakozott, ellenzék mellett, kormányzó Konzervatív, rendkívül befolyásos, ellenzéki Lengyel, elnököt pártján, konzervatív Néppárt, májusi helyhatósági, pártból több, párt rosszabbul, párt hetven, kormányzó brit, brit EU-tagságról, kilépésért kampányoló, májusi brit, brit belpolit, brit EP-mandátumok, országos brit, második helyen,
© 2013 TVN.HU Kft.