Belépés
Antik ünnep és tudományos konferencia a Szépművészeti Múzeumban
... rajongót, délelőtt pedig tudományos konferenciával tisztelegnek a 100 éve született Szilágyi János György ókorkutató, az Antik Gyűjtemény újraalapítója előtt - közölte az MTI-vel a Szépművészeti Múzeum.
Az egész napos rendezvényen mutatják be a Gondolat kiadó és a múzeum közös kiadásában megjelent, Örvények fölé épülő harmónia című kötetet, amely Szilágyi János György interjú...
2018-11-27 07:15:55
BTF - Jordi Savall, Joseph Calleja és a bázeli balett is a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában
... Liszt-dalokat ad elő Kolonits Klára és Zsoldos Bálint, de Lisztet játszik majd Ránki Fülöp zongoraművész is a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának közreműködésével.
Káel Csaba kitért a képzőművészeti programokra is, kiemelve, hogy a nemrég újranyílt Szépművészeti Múzeum Michelangelo rajzaiból rendez kiállítást.
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (...
2018-11-07 12:31:58
Leonardo da Vinci-kamarakiállítás nyílt a Szépművészeti Múzeumban
... Picchi, az olasz külügyi és nemzetközi együttműködésért felelős minisztérium államtitkára kiemelte: számos Leonardo da Vincihez kapcsolódó történet és személy járult hozzá a magyar-olasz művészeti és kulturális kapcsolatok alakulásához, ezek közül egy a budapesti Lovas története.
Az olasz politikus felidézte: a kis bronzalkotást egy Rómában tanuló fiatal magyar szobrász, Fere...
2018-10-30 16:41:57
Száz éve először nyílt magánalapítású művészeti múzeum Bukarestben
...
A Kortárs Művészeti Múzeum (Muzeul de Arta Recenta - MARe) elsősorban az utóbbi fél évszázad román képzőművészetének bemutatására vállalkozik a bukaresti Rózsa-dombnak számító Primaverii (Tavasz) negyedben, egy újonnan elkészült, labirintusszerű, ablak nélküli szűk folyosókat korszerű kiállítóterekkel ötvöző ötszintes épületben.
Az egykori Ceausescu-rezidencia közelében ...
2018-10-10 18:52:38
Magyar karikatúratörténeti kiállítás nyílt a Széchényi Könyvtárban
...
A múzeum és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös pop-up tárlatának megnyitóján Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: ez a bemutató egy olyan témát emelt be a programba, amely eddig hiányzott az összművészeti fesztivál palettájáról.
"A kiállítás címe jól jelzi, hogy azok a karikatúrák sikeresek, amelyek fityiszt mutatnak a több felől építke...
2018-10-09 16:21:40
CAFe Budapest - Koncerttel és kiállítással kezdődött el a fesztivál
... tagja azt hangsúlyozta, hogy a kultúra fogyasztása tartást ad az embernek, s a kultúra a mai világban egyre jelentősebb helyet foglal el.
Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója a pénteken nyílt Salla Tykkä - Rövid címek című kiállításról elmondta: az alkotó munkáinak középpontjában az egyén, az én és a személyiség vizsgálata áll.
Cita-Högna...
2018-10-05 20:12:46
Kozma Klasszik - Kozma Lajos-kiállítás a Műcsarnokban
...
A 2018-as Kozma-emlékév keretében a Műcsarnok, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és a Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium nagyszabású programsorozatot indít, melynek célja Kozma sokszínű munkásságának bemutatásán keresztül a művészeti szakképzés, a kézműipari tradíciók jelentőségének hangsúlyozása - jelentette be a kiállítás keddi sajtótájékoztatóján a Műcsarn...
2018-09-04 22:13:29
Picasso tíz elfeledett művére bukkantak a Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteményében
...
Az intézmény 2019-ben nagyszabású kiállításon mutatja be nyugati művészeti gyűjteményének azon darabjait, amelyek Reza Pahlavi sah 1979-es elűzése óta rejtve maradtak a nyilvánosság előtt.
A mintegy háromezer darabos gyűjteményből, amely az impresszionizmustól és a kubizmustól a pop-artig és a minimal artig ölel fel irányzatokat, 400-500 művet állítanak ki az intézmény ö...
2018-08-06 12:50:51
Több mint félezer alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra
... közül az idei tárlaton résztvevők egyikének ítélik oda. A döntés azonban csak a kiállítás megnyitóján lesz nyilvános. Az elismerések között átadják a fiatal festők nívódíját és a Magyar Művészeti Akadémiával közösen alapított Rudnay-ösztöndíjat is.
Pogány Gábor, a zsűri elnöke elmondta, a beérkezett anyagot áttekintve látszik, hogy a kiváló művészek is készültek az országos k...
2018-08-02 11:51:34
Ma van a Múzeumok éjszakája
... Emlékházba is betekinthetnek az érdeklődők, a Református Kollégiumban pedig kiállításokkal, koncertekkel, bábelőadással, könyvkötészeti bemutatóval készülnek. A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban az Impressziók című kiállításon többek között Monet, Cézanne, Matisse, Van Gogh, Courbet, Picasso, Warhol és más neves festők képeit láthatják az érdeklődők.
Budapesten a L...
2018-06-23 07:05:06
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ....56 57 58 
Címkék: Szépművészeti Múzeumban, Jordi Savall, Joseph Calleja, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Széchényi Könyvtárban, CAFe Budapest, Kozma Klasszik, Kozma Lajos-kiállítás, Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum, Vásárhelyi Őszi Tárlatra, Szilágyi János György, Antik Gyűjtemény, Szépművészeti Múzeum, Kolonits Klára, Zsoldos Bálint, Ránki Fülöp, Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának, Káel Csaba, Szépművészeti Múzeum Michelangelo, Budapesti Fesztivál-, Turisztikai Központ, Kortárs Művészeti Múzeum, Arta Recenta, CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, BFTK Nonprofit Kft, Fabényi Júlia, Ludwig Múzeum, Salla Tykkä, Iparművészeti Múzeum, Magyar Építészeti Múzeum, Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium, Reza Pahlavi, Magyar Művészeti Akadémiával, Pogány Gábor, Református Kollégiumban, Modem Modern, Kortárs Művészeti Központban, bázeli balett, egész napos, múzeum közös, képzőművészeti programokra, nemrég újranyílt, olasz külügyi, magyar-olasz művészeti, olasz politikus, bukaresti Rózsa-dombnak, újonnan elkészült,
© 2013 TVN.HU Kft.