Belépés
Három alelnök segíti az MTA új elnöke, Freund Tamás munkáját
...
Freund Tamás augusztus 1-jétől lesz hivatalosan a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Ugyancsak ezen a napon lép hivatalába az MTA új főtitkára, Kollár László Péter, főtitkárhelyettese, Erdei Anna, illetve a három új alelnök - közölte az MTA az MTI-vel pénteken.
A közgyűlés utolsó szavazási fordulóján eldőlt az is, hogy élettudományi elnökségi tagként Szathmáry Eörs, társ...
2020-07-10 10:52:47
A honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi a vértesszőlősi mentés ügyében az ellenzék
...
Vadai Ágnes (DK) és Lukács László György (Jobbik) bizottsági alelnök, valamint Harangozó Tamás (MSZP), a testület tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írta: minél előbb fel kell tárni, hogy milyen körülmények között születtek azok a "hibás döntések", amelyek a vasárnapi tragikus vértesszőlősi mentéshez vezettek. Ennek érdekében kezdeményezik a honvédelmi ...
2020-07-09 17:52:12
ITM-államtitkár: erősödnek a magyar vállalkozások
...
Schanda Tamás emlékeztetett: a koronavírus megjelenése 10 éves munka eredményeit sodorta veszélybe, de a magyar kormány időben meghozta a gazdaságvédelmi intézkedéseket. Az első döntések a munkahelyek megtartását szolgálták, és elősegítették, hogy a vállalkozások átvészelhessék a nehéz időszakot - jegyezte meg.
Jelenleg a munkahelyek megvédése és újak léterehozása a legf...
2020-07-08 15:22:33
Freund Tamás: a tudomány és a politika együttműködése nemzeti érdek
... közül az elnökjelöltek szavazásán 429 fő vett részt. Freund Tamás 251 szavazatot kapott (58,51 százalék), Pléh Csaba 169-et (39,39 százalék). A főtitkárjelöltekre 425 fő szavazott: Kollár László Péter 278 szavazatot kapott (65,41 százalék), Blaskó Gábor 136-ot (32 százalék). A főtitkárhelyettes-jelöltekre 428 fő szavazott; Erdei Anna 298 szavazatot kapott (69,63 százalék), Demény ...
2020-07-08 14:42:07
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
...
A neurobiológus a hat év után leköszönő Lovász Lászlót váltja a Magyar Tudományos Akadémia élén. Az elnöki posztért Freund Tamás mellett Pléh Csaba pszichológus, nyelvész indult.
A főtitkári posztot Kollár László Péter építőmérnök, a főtitkárhelyettesit pedig Erdei Anna immunológus tölti majd be a következő hároméves ciklusban.
A közgyűlés döntött a három közül két ...
2020-07-07 19:42:33
Kásler: aki Semmelweis és Batthyány-Strattmann szellemiségét követi, értéket hoz létre
... közé az emeli Semmelweis Ignácot, hogy nem láthatta módszerének alkalmazását életében, és halálát az a betegség okozta, amit ő ismert fel - mondta.
Kásler Miklós Batthyány-Strattmann Lászlóról azt mondta, a szemészorvos mélyen hívő emberként megértette a másik szenvedését, a segíteni vágyás és a szolidaritás munkált benne, és gazdag arisztokrataként ingyenesen gyógyította a r...
2020-07-06 13:01:21
Hétfőn folytatódik az Akadémia közgyűlése, új elnököt is választanak
... Folyóirat Bizottság elnökéről és a közgyűlés által választandó bizottságok tagjairól. Az akadémiai szavazások eredményét várhatóan szerdán délután hirdetik ki, azután az új elnök és Lovász László leköszönő elnök beszéde, illetve az új vezetők online sajtótájékoztatója következik.
Korábban az Akadémia azt közölte: Lovász László a járványhelyzetre tekintettel távjelenlét formáj...
2020-07-05 22:37:18
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
... Nem az alapján hozok döntést, hogy kinek milyen színe van, mert a gazdaságot nem lehet pártalapon építeni. Aki értelmes fejlesztési programmal érkezik, az kap támogatást - reagált Szakács Lászlónak a Kisfaludy-programmal kapcsolatos kérdésére Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában hétfőn.


Bajnai Gordon az üzleti szférából érkezett a politika világába
[kep...
2020-07-04 22:00:11
Krónika 10. rész (költségvetés, határozathozatalok)
... a parlament nagy többséggel járult hozzá ahhoz, hogy a KDNP frakcióvezetőjévé választott Simicskó Istvánt frakciótársa, Aradszki András váltsa a jegyzői poszton.
A jobbikos Lukács László Györgyöt a szintén jobbikos Gyüre Csaba, frakciótársukat, Szilágyi Györgyöt egy másik jobbikos képviselő, Steinmetz Ádám követi a jegyzői poszton.

Mentelmi ügy

Az Orsz...
2020-06-29 19:33:22
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
... kell. Megjegyezte: nem érti, hogy hol volt a képviselő érzékenysége "Kágébéla" időszakában.


MSZP: miért kapott Mészáros Lőrinc 17 milliárdos támogatást?

Szakács László (MSZP) azt kérdezte: hogyan fordulhat elő, hogy a Kisfaludy Program keretében a Mészáros Lőrinchez köthető cégek 17,7 milliárd forintot kaptak a kormánytól, miközben 850 embert elbocsátot...
2020-06-29 16:12:23
1 2 3 ................432 433 ........649 650 ........864 865 866 
Címkék: Freund Tamás, Magyar Tudományos Akadémia, Kollár László Péter, Erdei Anna, Szathmáry Eörs, Vadai Ágnes, Lukács László György, Harangozó Tamás, Schanda Tamás, Pléh Csaba, Blaskó Gábor, Lovász Lászlót, Semmelweis Ignácot, Kásler Miklós Batthyány-Strattmann Lászlóról, Folyóirat Bizottság, Lovász László, Szakács Lászlónak, Orbán Viktor, Bajnai Gordon, Simicskó Istvánt, Aradszki András, Lukács László Györgyöt, Gyüre Csaba, Szilágyi Györgyöt, Steinmetz Ádám, Mészáros Lőrinc, Szakács László, Kisfaludy Program, Mészáros Lőrinchez, honvédelmi bizottság, vértesszőlősi mentés, magyar vállalkozások, politika együttműködése, közgyűlés utolsó, testület tagja, vasárnapi tragikus, koronavírus megjelenése, magyar kormány, gazdaságvédelmi intézkedéseket, első döntések, munkahelyek megtartását, vállalkozások átvészelhessék, nehéz időszakot, munkahelyek megvédése, elnökjelöltek szavazásán, elnöki posztért, főtitkári posztot, következő hároméves, közgyűlés döntött, három közül, emeli Semmelweis, szemészorvos mélyen,
© 2013 TVN.HU Kft.