Belépés
Liget Budapest - Májusban indul a Román csarnok rekonstrukciója
... Városligeti-tó partvédelmét, felújították a napozóstéget, és két-három vízforgatót helyeznek el, amelyek a tó hidrobiológiai állapotán javítanak - közölte.
Baán László emlékeztetett: a Liget Budapest projekt keretében 2018-ra öt új múzeumépület létesül a Városligetben, ezek építészetei tervpályázatainak eredményhirdetése decemberben várható.
Az egyetlen kivétel az Új Nem...
2014-09-15 16:22:35
120 éve született Gulácsy Irén írónő
... 120 éve született Őrmezei és gulácsi Gulácsy Irén (Szeged, 1894. szeptember 9. - Budapest, 1945. január 2.) magyar írónő.

Élete
A Szeged melletti Lázárföld-pusztán született. Szegeden a felső leányiskolában és a tanítónőképzőben tanult. 16 éves korában (1910) férjhez ment unokabátyjához, erdődi Pálffy Jenőhöz, az Esterházy-uradalmak akkori mérnökéhez, aki ...
2014-09-09 20:18:10
DR. KENDE PÉTER: Na, Samu! Belőled se lesz jó orvos!
... igazság ezzel szemben az, hogy a kötet írásakor dr. Zalányinak még
sokkal kevesebb műhibájáról sikerült tudomást szereznem, mint amennyit ő
ténylegesen elkövetett.

Budapest, 1999. szeptember 6.
dr. Kende Péter,
a Mik vagytok Ti, Istenek? - orvosi műhibák című könyv írója


A sajtó-helyreigazításra szigorú törvényi határidők ...
2014-08-14 16:24:45
Cseri Miklós: mindenki számára biztosítjuk a hozzáférést a kultúrához
... működtetése lesz" - mondta el az MTI-nek a kinevezése előtt húsz éven át a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumot vezető Cseri Miklós.
Mint a helyettes államtitkár megjegyezte, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosával való kapcsolattartás mellett ő látja el a minisztérium fenntartásában működő országos közgyűjtemények - könyvtárak, levéltárak, múzeumok -, a Hagyományo...
2014-07-31 15:24:17
Liget Budapest - Lezárult a nemzetközi építészeti tervpályázat első fordulója
...
A Néprajzi Múzeum épületére beérkezett több mint 110 pályaműből 6, a Magyar Zene Házára érkezett több mint 170 pályázatból ugyancsak 6, a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum épületeire kiírt közös pályázatra beérkező mintegy 110 műből 5 jutott tovább a második fordulóba.
Az Új Nemzeti Galéria - Ludwig Múzeum épületére beérkezett 80 pályázat között a bíráló...
2014-07-28 13:23:09
Baán László: várakozáson felüli siker a Liget Budapest pályázata
...
A Liget Budapest beruházást miniszteri biztosként felügyelő Baán László emlékeztetett: az öt új múzeumépületre külön írtak ki pályázatot, és a zsűri mindegyiknél kiválasztotta azt az 5-6 pályaművet, amelyet megvételre ajánlott vagy meghívott a második fordulóba.
"Az első forduló hivatalos végeredményét július végén fogjuk hirdetni, az eljárásrend azonban nem teszi lehető...
2014-07-17 16:33:47
Street art pályázatot írtak ki a városligeti tűzfalak színesítésére
... Design Terminál képviselőiből álló bíráló bizottság választja ki. A megvalósított tervek alkotói a megjelenés lehetősége mellett készpénzt és ajándékutalványt is nyernek.
A Liget Budapest Projekt keretében április végén már hirdettek más pályázatokat is a főváros VI., VII. és XIV. kerületi középiskolás diákjai részére. Az egyik kiírás a Liget padjainak grafikai tervezésére hí...
2014-07-14 13:06:59
MiLigetünk: 53 egyedi padtervet valósítanak meg a Városligetben
... nyáron elkezdődik. A nyertes diákok így - a tervek szerint - a következő tanév kezdetekor már a saját maguk grafikájával megfestett padokat is viszontláthatják a parkban.
A Liget Budapest Projekt keretében meghirdetett pályázaton VI., VII. és XIV. kerületi középiskolás diákok vehettek részt. A kreatív ötletpályázat célja az volt, hogy a Városligetet ismerő és azt rendszerese...
2014-07-07 15:04:09
Krónika 1. rész (napirend előtt: vállalkozások, Városliget, közbiztonság, Budapest Pride, devizahitelek)
...
A képviselők ezt megelőzően a nemrég elhunyt Hasznos Miklós korábbi képviselőre emlékeztek, aki két cikluson át volt Országgyűlési képviselő; a parlamentbe a KDNP színeiben jutott be.
Napirend előtt
LMP: a hazai vállalkozásokat kellene segíteni
Sallai R. Benedek (LMP) kifogásolta, hogy a kabinet a külföldi vállalatok pályázatának egyszerűsítését tervezi az i...
2014-06-30 14:56:36
Fővárosi Közgyűlés - Elfogadták a városligeti építési szabályzatot
... az előterjesztést.
Az előterjesztés szerint a városligeti építési szabályzat tartalmát a kormány által meghatározott program, illetve annak alapján a részleteiben kidolgozott Liget Budapest fejlesztési program határozta meg. A Liget Budapest projekt Európa jelenleg legnagyobb múzeumfejlesztési beruházásának a tervét tartalmazza. Célja a Városliget zöldterületének teljes megúj...
2014-06-30 12:22:55
1 2 3 .........29 30 ....42 43 44 45 ....58 59 60 
Címkék: Liget Budapest, Gulácsy Irén, KENDE PÉTER, Cseri Miklós, Baán László, Budapest Pride, Fővárosi Közgyűlés, Pálffy Jenőhöz, Kende Péter, Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Házára, FotóMúzeum Budapest, Magyar Építészeti Múzeum, Nemzeti Galéria, Ludwig Múzeum, Design Terminál, Liget Budapest Projekt, Hasznos Miklós, Sallai, nemzetközi építészeti, városligeti tűzfalak, városligeti építési, egyetlen kivétel, felső leányiskolában, tanítónőképzőben tanult, kötet írásakor, kinevezése előtt, szentendrei Szabadtéri, helyettes államtitkár, minisztérium fenntartásában, második fordulóba, zsűri mindegyiknél, első forduló, eljárásrend azonban, megvalósított tervek, megjelenés lehetősége, egyik kiírás, nyertes diákok, tervek szerint, következő tanév, saját maguk, kreatív ötletpályázat, nemrég elhunyt, hazai vállalkozásokat, külföldi vállalatok, előterjesztés szerint, kormány által, részleteiben kidolgozott, tervét tartalmazza, viszontláthatják, tanítónőképzőben, helyreigazításra,
© 2013 TVN.HU Kft.