Belépés
Ennio Morricone halála - A zeneszerzőnek szentelte a járvány utáni első koncertjét a milánói Scala
... az első vendégeket.
Európa legnagyobb operaháza négyestés mini-koncertsorozattal indult újra, amelyet Giuseppe Sala milánói polgármester nyitott meg. A színpadon többek között Liszt Ferenc Petrarca-szonettek zongoraciklusa csendült fel.
Az első estén hatszázan jutottak helyhez, és a nézőknek kötelező volt a szájmaszk viselete. A közönség számának korlátozása miatt az e...
2020-07-06 21:13:02
Elhunyt Szabó Miklós Kossuth-díjas karnagy
... Jugoszláviában, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Japánban. Vendégkarnagyvolt Lyonban és az Illinoisi Egyetemen.
Munkásságát számos díjjal elismerték: 1967-ben Liszt Ferenc-díjat, 1978-ban érdemes művészi címet, 1981-ben Bartók Emlékplakettet, 1982-ben Kodály Emlékplakettet, 1983-ban Lajtha Emlékplakettet, 1986-ban Liszt Emlékplakettet kapott. A K...
2020-06-12 11:52:16
Nyáron a partok mellett a peronokon is hallhatók versek a Balatonnál
... Nagy Péter színművészek tűnnek fel. Varró Dani, Kemény István, Szabó T. Anna, Géczi János és Szálinger Balázs saját műveiket adják elő; egy korábbi felvételnek köszönhetően pedig a Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Pitti Katalin is hallható lesz; de a Heaven Street Seven és a Budapest Bár zenésze, Szűcs Krisztián, valamint Likó Marcell a Vad Fruttikból is közreműködik a versfolyamba...
2020-06-03 16:33:08
Debrecenben koncertezik pünkösdvasárnap a Szent Efrém Férfikar
...
A Liszt Ferenc-díjas Bubnó Tamás által alapított együttes a görögkatolikus főszékesegyház előtti téren, majd a Halközben, a Szent Anna-székesegyház előtt és a református emlékkertben mutatkozik be a Térzene program keretében - közölte a görögkatolikus metropólia sajtószolgálata az MTI-vel.
Közleményük emlékeztet rá, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális ...
2020-05-29 15:02:23
Rekordszámú jelentkezés érkezett a Zeneakadémia Marton Éva Nemzetközi Énekversenyére
... kontratenor és a kontraalt - közölte a Zeneakadémia kedden az MTI-vel.
A jelentkezésekhez tartozó videófelvételeket Marton Éva professzor emerita, Kiss B. Attila Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, valamint Kocsár Balázs Liszt-díjas karmester, érdemes művész hallgatja meg, majd dönt az élő elődöntőkbe továbbjutókról.
A verseny zsűrijének elnöke Marton Éva szopr...
2020-04-21 14:02:04
Koronavírus - A Cigánykerék Fesztivál helyett online műsor lesz a nemzetközi roma napon
... arra biztatja az ünnepelni vágyókat, hogy "bármilyen jó lenne közösségben lenni", maradjanak otthon és nézzék a Cziffra Központ hivatalos Facebook-oldalán Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész játékát.
A nemzetközi roma napon a romák kulturális értékeire, hagyományára és a társadalmi kohézió fontosságára hívják fel a figyelmet - olvasható a közleményben....
2020-04-07 18:23:17
Kelemen Barnabás és Zombola Péter kapta idén a Bartók-Pásztory-díjat
...
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem minden évben március 25-én, Bartók Béla születésnapján hozza nyilvánosságra a Bartók-Pásztory-díjjal kitüntetett két művész - egy hangszeres zenész és egy komponista - nevét.
Az elismerést a zongoraművész-zeneszerző özvegye, Pásztory Ditta alapította végrendeletében és 1984 óta minden esztendőben egy-egy magyar anyanyelvű előadó és z...
2020-03-25 11:21:26
Négy koncertet kínál tavasszal a fertődi Esterházy-kastély
... testvérének, emellett bátyja is többre becsülte munkásságát a sajátjánál.
Május 16-án Hőskor újrahangolva címmel a Magyar Jazz Quintet ad koncertet Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész vezetésével, az esten a hatvanas évek amerikai dzsessz dallamai csendülnek fel.
Június 5-én a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjaiból alakult Kamarazenekar a...
2020-03-09 12:12:10
Átadták az Artisjus-díjakat
... Blues Banddel, a Magyar Atommal, a Tátrai Banddel, a Latin Duóval. Ő a Rossz vér vagy a New York társszerzője, Póka Egonnal közösen jegyzi a HBB Vadászat című anyagának zenéjét. A Liszt Ferenc- és Fonogram-díjas művészt méltató Szabó Áron kiemelte: már akkor virtuóz csodagitáros volt, mielőtt szerzeményei legendássá lettek volna.
Az év könnyűzeneszerzője Oláh Kálmán, a kortár...
2020-03-02 18:03:07
Schiff András lett az Izraeli Filharmonikus Zenekar első ...
... András korunk egyik legfontosabb zenésze, - zongorista, karmester, kutató és muzikológus - emlékeztet az intézmény. Az 1953-ban Budapesten született Kossuth-díjas művész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Kadosa Pál, Kurtág György és Rados Ferenc tanítványa volt, Londonban pedig George Malcolm mellett tanult.

- 50 év után hagyja ott az Izraeli Filharmoni...
2020-02-11 10:28:38
1 2 3 ..............46 47 .......69 70 .......92 93 
Címkék: Ennio Morricone, Elhunyt Szabó Miklós Kossuth-díjas, Szent Efrém Férfikar, Zeneakadémia Marton Éva Nemzetközi Énekversenyére, Cigánykerék Fesztivál, Kelemen Barnabás, Zombola Péter, Schiff András, Izraeli Filharmonikus Zenekar, Giuseppe Sala, Liszt Ferenc Petrarca-szonettek, Egyesült Államokban, Vendégkarnagyvolt Lyonban, Illinoisi Egyetemen, Liszt Ferenc-díjat, Bartók Emlékplakettet, Kodály Emlékplakettet, Lajtha Emlékplakettet, Liszt Emlékplakettet, Nagy Péter, Varró Dani, Kemény István, Szabó, Géczi János, Szálinger Balázs, Liszt Ferenc-díjas, Pitti Katalin, Heaven Street Seven, Budapest Bár, Szűcs Krisztián, Likó Marcell, Liszt Ferenc-díjas Bubnó Tamás, Szent Anna-székesegyház, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Marton Éva, Kiss, Attila Kossuth-, Kocsár Balázs Liszt-díjas, Cziffra Központ, Facebook-oldalán Balázs János Kossuth-, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Bartók Béla, Pásztory Ditta, Magyar Jazz, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-, Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Blues Banddel,
© 2013 TVN.HU Kft.